CIDI baalt van de AEL-vlag [update]

mokromike had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ronny Naftaniel, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie over Israël (CIDI), is niet geheel tevreden over het vlaggenverbod in het Feyenoordstadion van eerder deze maand, bij de wedstrijd Feyenoord - Ajax. Omdat Ajax-supporters zichzelf Joden noemen en zwaaien met Israëlische vlaggen besloten aanhangers van Feyenoord dat het tijd was voor tegenactie; ze schaften duizenden Palestijnse vlaggen aan. Daarop verbood Feyenoord zowel de Israëlische als de Palestijnse vlag.

Op één onverlaat na hield iedereen zich keurig aan de regels. Toch is de CIDI-directeur niet tevreden. De Feyenoordsupporters hadden het verbod namelijk omzeild door massaal met AEL-vlaggen van de Arabisch Europese Liga naar de Kuip te komen. Naftaniel: ''Wat mij betreft wordt er een algemeen vlaggenverbod voor stadions ingesteld. Ik zie trouwens nog liever de Palestijnse vlag dan die van de AEL.''

AEL vlag
Palestijnse vlag


Update 14:00

De Feyenoord Supportersvereniging is woedend over de beweringen van CIDI-directeur Naftaniël.

Volgens de Feyenoord Supportersvereniging heeft Naftaniël het verhaal over de AEL vlaggen in de Kuip volledig uit zijn duim gezogen. Middels een fax is aan de directeur gevraagd aan te geven waarop hij zijn uitspraken heeft gebaseerd, en om de uitspraken middels een persbericht te rectificeren.