CD Review: BoySetsFire - Tomorrow Come Today

BoySetsFire, een post-hardcore punkband uit Delaware, VS, timmert al sinds 1994 aan de weg. Na talloze demo's en drie volledige CD's in eigen beheer te hebben uitgebracht, waarvan de laatste, After The Eulogy, ruim 50.000 keer werd verkocht, werd BoySetsFire opgepikt door Wind-up Entertainment, het label van o.a. Creed.


Voor hun Europese tour eind 2002 hadden ze hun eerste release up Wind-up, de EP "Live For Today", met enkele livenummers en twee nummers die op hun nieuwe album staan; "Release The Dogs" en "Bathory's Sainthood". "Tomorrow Come Today" is, zoals al gemeld in de intro, de titel van het nieuwe album. Het twaalf nummers tellende album is geproduceerd door Dave Fortman en is volgens de band hun meest complexe, coherente en muzikaal uitdagende werk tot nu toe.


"Het is een compleet ander album," zegt guitarist Josh Latshaw. ""After The Eulogy" duurde een maand om op te nemen, maar de opnames "Tomorrow Come Today" duurden drie maanden. Onze producer wilde er zeker van zijn dat alleen de beste nummers op het album terecht zouden komen. We hebben de CD zo'n drie keer opgenomen. We wilden een echt album maken, niet alleen maar een verzameling van nummers. We hebben zelfs nagedacht over hoe de nummers in elkaar moesten overlopen. Dat is de reden waarom de interludes tussen de nummers zitten. We doen dat live al, dus waarom niet op de CD? We hebben echt een hekel aan stiltes."

Is "Tomorrow Come Today" echt zo vernieuwend? Lees snel verder.