Almeerders zijn boos op kabelbedrijf UPC

Inwoners van Almere willen niet langer afhankelijk zijn van kabelbedrijf UPC en zijn een actie gestart om gezamenlijk satellietschotels in te kopen. Inmiddels steunen vierhonderd inwoners deze actie. UPC kreeg veel kritiek over zich heen nadat zij bekendmaakte dinsdag Discovery Channel uit het standaardpakket te halen. National Geographic en Eurosport waren al eerder de slachtoffers van het UPC-beleid.

Als reactie hierop organiseerde de internetkrant AlmeerNieuws een zogenaamde 'satellietschotel-inkoopcombinatie' en riep ontevreden inwoners op zich aan te melden. "Dat was eigenlijk een grap, maar inmiddels is het toch serieus geworden door de vele aanmeldingen. Ongeveer 425 mensen hebben al gereageerd. We zijn nu dus serieus van plan goedkope satellietschotels aan te bieden in Almere. Dat willen we doen door ze in grote hoeveelheden op te kopen", aldus A. Heuzer van AlmeerNieuws.

UPC zal donderdag in de gemeenteraad van Almere centraal staan. Daar wordt het beleid van het kabelbedrijf besproken, nadat de SP ruim 2500 handtekeningen wist op te halen tegen het verdwijnen van Discovery Channel.

UPC liet in een reactie weten de ophef te betreuren. "De verplaatsing van Discovery Channel naar het startpakket van UPC Digital past in onze digitale strategie om klanten meer keuzevrijheid te bieden", aldus een woordvoerder.