Barrichello wil teamorders niet ontkennen

Benjamin (Dagobert)
De FIA heeft teamorders theoretisch verbannen, maar Rubens Barrichello wil niet ontkennen dat teamorders nog mogelijk zijn bij Ferrari.

Vorig jaar op de A1 Ring liet Barrichello Michael Schumacher voor gaan vlak voor de finish, ondanks een geruime voorsprong van de Duitser in het klassement.

"Op dit moment zouden er geen orders moeten zijn. We zullen er geen krijgen totdat we een eenzelfde situatie als in Oostenrijk belanden. We weten dat orders de aard van de race dit seizoen niet zouden mogen veranderen. Maar, als ik halverwege het seizoen ben en geen kans heb om te winnen, eerlijk genoeg."

De Braziliaan zegt dat de mogelijkheid dat hij gevraagd wordt plaats te maken voor Schumacher hem niet verontrust. "Het beinvloed me totaal niet. Ik concentreer me alleen op mijn rijden en zie wat de uitkomst is. Ik voel me goed."

"Dit zal mijn beste jaar in de F1 worden," zei hij verder. "Dat is waar ik iedere dag aan denk als ik wakker wordt. Ik moet aan mijn leven denken nu. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat ik het kan. Als je voor iets vreest in je leven zal je nooit wat goed doen. Ik ben voor niemand bang, anders zou ik niet voor Ferrari rijden samen met Micheal," aldus de optimistische Barrichello. Zondag rijdt hij voor eigen publiek op Interlagos, met een aangepast HANS-systeem.