Trabelsi bekent plan al-Qaeda aanslag BelgiŽ

De Tunesische ex-profvoetballer Nizar Trabelsi, die in BelgiŽ in voorarrest zit op verdenking van lidmaatschap van het al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden, heeft in een telefonisch interview met een Belgisch tv-station bekend dat hij een aanslag wilde plegen in BelgiŽ.

Zijn bedoeling was een bom te laten ontploffen op de Amerikaanse militaire basis in Kleine Brogel, nog geen 25 kilometer van de grens met Nederland. Het sterke vermoeden bestaat (publiek geheim) dat daar kernwapens liggen opgeslagen.

De ex-voetballer die de Tunesisch-Belgische nationaliteit heeft, zei in het interview met de Franstalige Belgische omroep RTBF dat hij bin Laden als een persoonlijke vriend beschouwt. Hij heeft een opleiding genoten in Afghanistan, en zich daar totaal bekeerd tot het moslim-fundamentalisme. Hij zei daartoe te zijn gekomen door zijn grote haat tegen Amerika. Hij voegde er aan toe niet van zijn geloof te zijn afgevallen.

Trabelsi werd al een paar dagen na de aanslagen van 11 september opgepakt. Er zijn ook vertakkingen van hem naar verdachten in Nederland.

Nazir Trabelsi, toen en nu.