Maas: "Brief was niets bijzonders"

In een interview met de Volksksrant verklaart LPF-voorzitter en vastgoedmagnaat Ed Maas dat het niet bijzonder was dat hij lobbyde voor de vastgoedsector.

Cor van Zadelhoff (ook een vastgoedmagnaat) belde Maas, omdat hij zelf geen poot aan de grond kreeg bij Financiën, in de hoop dat er wel naar Maas zou worden geluisterd.

Maas zegt onder andere in het interview dat hij de brief schreef als directeur van het vastgoedfonds VHS, en niet met zijn persoonlijke titel: "VHS is een publiek fonds. Ik moet ook opkomen voor de andere aandeelhouders, heeft u daar wel aan gedacht? Ik ben ook helemaal geen volksvertegenwoordiger. Ik zit niet in de Tweede Kamer," aldus Maas. "Als dit niet mag, dan mogen straks de LPF-Kamerleden ook niet meer over het kwartje van Kok stemmen, omdat ze zelf een auto hebben. Ik vind het een schandaal."

"Ik heb in mijn brief gezegd dat ik geen deel wil uitmaken van de onderhandelingen. Ik wilde daar niet bij aanwezig zijn. Van Zadelhoff lukte het zelf niet. Als hij er niet over was begonnen, dan had ik dit nooit uit mezelf gedaan."

Het complete interview is te lezen in De Volkskrant.