FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 november 2002

Uitslag Werder Bremen - Vitesse

Vitesse heeft voor een enorme voetbalstunt gezorgd door Werder Bremen uit te schakelen in de tweede ronde van de UEFA-cup. De Arnhemmers hielden Werder in een kolkend Weserstadion na een uitermate spannend duel op 3-3, nadat het thuis met 2-1 had gewonnen.

Vitesse kwam zelfs met 2-0 achter, maar wist via een penalty op 2-1 te komen. Met deze stand zou er verlengd moeten worden. Toen Gert Claessens op een fantastische wijze 2-2 maakte, moest Werder 2 doelpunten maken om door te gaan. Kort daarvoor was Rankovic voor een domme overtreding al met rood bestraft, waardoor Vitesse met 10 man de eindfase inmoest.

Bremen kwam na een treffer van de Griek Charisteas in de 77ste minuut op een 3-2 voorsprong, waarna de spanning zinderend werd. Na 90 minuten telde de scheidsrechter nog 5 minuten extra tijd bij, waarin Mbamba de score op 3-3 zette, en het pleit voor de Duitsers beslecht was.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Slicks weer terug in F1 ?

Geruchten uit de Duitse media beweren dat de slicks (banden zonder profiel) weer terugkeren in de Formule 1. Dit zou dan betekenen dat alle auto's in 2004 weer op slicks staan.

Volgens het magazine Auto Motor und Sport zou Max Mosley, voorzitter van de FIA, de terugkeer steunen.
De terugkeer van de slick is afhankelijk van de teambazen, deze kunnen 4 december stemmen voor de terugkeer van de profielloze band.
Eveneens zal er gesproken worden over het vrijgeven van de radiofrequenties die de teams gebruiken. Dit om teamorders te onderdrukken, die zullen dan niet onopgemerkt blijven.

Ochtendbestaan

Elect meldde ons het volgende:

Langzaam voel ik mezelf terug tot leven komen. Ik trekt mezelf terug uit m'n eigen wereld waarin alles beter is en de vrijheid een eeuwige bevrediging is. Beetje bij beetje herinner ik me terug wie ik ben, waar ik vandaan kom, en wanneer de laatste keer was dat ik gedoucht hebt. Dit is echter geen herinnering, dit ruik ik, en begrijp dat de afgelopen nacht een wilde nacht was geweest. Het dringt door dat we dus zo meteen maar even moeten douchen voordat we mensen gaan kloten met ons bestaan!
Na de muffe lucht een tijdje geroken te hebben, mezelf driemaal te hebben omgedraaid en de dekens volledig met mij in de kreukel liggen wordt het maar eens tijd om te kijken wat voor uitdagingen ons dit keer te wachten staan. Meestal komt dit nooit verder dan denken dat ik vandaag ga opruimen, waarna de conclusie zal zijn dat enkel nieuwe koffiemokken zullen bijkomen, en de puinhoop groter zal zijn.

We klikken de lamp aan en laten ons even verplicht een hel ondergaan die veel erger is dan vastgebonden worden aan een bed met kettingen om daarna helse pijnen te ondergaan van een meesteres... Nadat we eindelijk de barrière van het licht hebben doorbroken kunnen we een poging doen om te kijken of er nog iets zinnigs is op tv, zodat we de dag goed en fris kunnen beginnen. Althans dat idee heb ik altijd tot de eerste Tell Sell reclames voorbijschieten. Na twee minuten zappen heb je het wel alweer gezien van de kinderprogramma's en grote hoeveelheid Mike, wat gewééééééééldig!! reclames. Je zou van ellende bijna terug gaan liggen en hopen dat de nachtmerrie snel voorbij is..

Ik loop langzaam richting de deur, maak een beweging richting m'n badjas die Bruce Lee doet verbleken en voordat ik het weet volgt er een spectaculaire poging om allebei de armen in de juiste positie te krijgen zodat de hemelsblauwe badjas op de juiste manier alle plekken van m'n lichaam verbergt. Daarna openen we het portaal richting het zonlicht en laten ons nogmaals de nachtmerrie van licht ondergaan.. Gebukt onder het licht lopen we met een kapsel waarbij het lijkt alsof we voor zwerver aan het spelen zijn de trap af en richting de koffiekan.. Eerst een bak met extreem sterke koffie alvorens we onszelf proberen te verzuipen onder de douche..

We lopen met een grijns van blijheid terug naar boven met in de hand een koffiemok om daar het komende uur te gaan koffieleuten achter de computer, je moet toch iets op je vrij dag natuurlijk!
Tot ik plots overwonnen word door dezelfde muffe geur die ik rook toen ik opstond. Ik begin me te realiseren dat alles rondom me aan het doodgaan is (dit is misschien ook de reden waarom ik geen planten heb) en dat ik als de sodemieter moet gaan douchen..
Ik ren naar m'n kast voordat alles te laat is, ik grijp alles wat ik nodig heb (behalve de dingen die je normaal als eerste aantrekt, om er straks achter te komen dat je terug kan lopen en hopen dat de buurman/vrouw niet net de rolluiken aan het openen is) en ren de douche in.

*Gaap* Goeiemorgen..

Voor de geintereseerde: de columns die niet niet helemaal fok! waardig zijn zijn te vinden op http://i.wannaberoot.net/domo/artikelen.php

BB geeft Laurens waarschuwing van thuisfront

Laurens kreeg vanavond een persoonlijke video-boodschap van zijn vrienden.
Naast het gebruikelijke "je doet het goed en we missen je" was er nog een andere, opvallende boodschap die een van zijn beste vrienden overbracht.

"Laurens, je hebt het vaak over een meisje van hier, maar mijn advies is om haar te vergeten en je wat meer op Judith te richten"

Laurens kijkt verbijsterd en het lijkt niet tot hem door te dringen. Later zal hij de beelden opnieuw te zien krijgen, zodat hij de boodschap nog eens kan horen.

Het meisje wat bedoeld wordt, is Laurens' vriendinnetje. Hij heeft het maar weinig over haar in het huis, maar als we deze boodschap moeten geloven, is dat wederzijds...

BB ketent Stefan en Arthur

Arthur en Stefan zitten de komende 48 uur met elkaar opgescheept.
De heren zitten samen in de zogenaamde Hel. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten zij ook nog eens met de armen aan elkaar verbonden.

De komende 48 uur zullen zij constant slechts een paar centimeter van elkaar verwijderd zijn. Slapen, eten, naar het toilet gaan; alles doen zij samen

Een hele zware Confrontatie, waarmee zij uiteindelijk een sleutel kunnen verdienen. Degene die dit als eerste verdient (de manier waarop is nog niet duidelijk) gaat met zijn team naar de Bungalow.

Ursula verlaat het BB huis

Het is Ursula die vanavond werd weggestemd.
De cijfers waren duidelijk, slechts 22,6% van de stemmen ging naar Ursula. Judith en Ting ontvingen respectievelijk 44,10% en 33,4%.

Ursula kreeg het oordeel te horen in de Dagboekkamer, waar zij samen met Arthur de uitslag van de stemming afwachtte. Op het laatste moment gaf Arthur zijn geliefde nog een mooie ring, wat Ursula uiteraard diep ontroerde.

De vraag is hoe Arthur de komende dagen zal reageren op het vertrek van Ursula. Zij leek de enige die een beetje vat op hem had, en was ook eigenlijk de enige met wie hij de laatste tijd nog echt omging.

De BBpolicy van Fok! lees je hier

Serverwissel; Adonis wordt Athena

Sinds vanavond draait deze site op een andere server. De onverklaarbare crashes waar de webserver Athena de laatste tijd mee kampte (en waardoor de site dus geregeld plat lag), zijn hopelijk verleden tijd. De webserver Adonis heeft door wat behendige Tweakers de hardeschijf van Athena geïmplanteerd gekregen, waardoor Adonis nu voortaan door het leven gaat als Athena.

De 'ex-Athena' wordt afgevoerd en onderzocht. Wie weet wordt zij nog gereanimeerd en teruggeplaatst. In ieder geval kan er als het goed is zonder al teveel downtime weer geFOKt worden!

Reclame moet brandweerauto bekostigen

Blizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het plaatsje Stockertown in de Verenigde Staten telt slechts 650 zielen, en dat blijkt niet genoeg om een brandweerauto te bekostigen. De gemeente van het plaatsje had de wagen al besteld, maar blijkt niet voldoende middelen bij elkaar te kunnen krijgen om de rekening te voldoen.

De brandweercommandant en de burgermeester hebben echter een oplossing bedacht voor dit probleem: de wagen gebruiken als rijdend reclamebord. Een bedrijf kan de wagen sponsoren, en krijgt daarmee een stukje reclame op het voertuig. In het dorpje heeft echter nog niemand interesse getoond in het aanbod.

Vergaderen zonder drank valt slecht

De vergadertijgers van de Provinciale Staten van Utrecht draaien hun hand niet om voor een begrotingsbespreking van dertien uur. Desondanks is er gemor te horen bij de volksvertegenwoordigers, omdat tijdens het overleg niet gerookt, en slechts matig gedronken mag worden.

Statenlid Van der Groep van de ChristenUnie noemt het feit dat rokers met hun sigaretje naar buiten moeten, "schadelijk voor de gezondheid". De klacht vindt echter weinig gehoor bij Commissaris van de koningin Staal, die meent "dat rokers daar helemaal niet mee bezig waren."

De Commissaris is echter wel bereid te evalueren hoe het nu zit met dat éne glaasje wijn dat tijdens de maaltijd geschonken wordt, iets wat door D66 Statenlid Van Keulen als "kinderachtig" wordt bestempeld. Provincie-voorlichter Copier meldt dat de regel is ingevoerd na klachten van mensen die zich vorig jaar aan het drankgebruik stoorden.

De cateraar probeerde het leed nog wat te verzachten door het enkele toegestane glas tot de rand te vullen, en enkele vindingrijke statenleden wisselden van tafel met de mededeling dat hun glas was vergeten door de vullers.

Dutroux ontkent moorden en misbruik

Marc Dutroux heeft vandaag voor de raadkamer in Neufchateau alle aantijgingen tegen hem over de ontvoering van zes meisjes, en het vermoorden van vier van hen, ontkend.

Volgens Dutroux heeft hij niets te maken met de ontvoering en de dood van Julie en Melissa. Ook de moord op An en Eefje ontkende hij. Hij beweerde dat zijn ex vrouw en anderen schuld hebben aan het misbruik en de moorden.

De rechtszaak tegen Dutroux begint pas in de loop van volgend jaar. Zijn advocaat meent echter dat een jury geen onafhankelijk oordeel meer kan vellen over de zaak vanwege de vele publiciteit.
Dutroux zit al sinds 1996 in de cel, en wacht sinds die tijd op het begin van de zaak.

Katja S. veroordeeld voor dronken rijden

BNN-presentatrice, zangeres en actrice Katja S. is veroordeeld tot een half jaar voorwaardelijke rijontzegging en een boete van 600 euro voor rijden onder invloed. Volgens de rechter heeft de actrice een voorbeeldfunctie, vooral voor de jeugd.

De 27-jarige S. werd op 25 mei in Hilversum gecontroleerd toen ze met 395 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht achter het stuur zat. De maximaal toegestane hoeveelheid is 220 microgram. S. kwam van een BNN-bijeenkomst waar gesproken werd over de net overleden Bart de Graaff.

Katja S. was niet zelf bij de rechtszaak aanwezig. Volgens haar advocaat had zij andere bezigheden, waar ze niet onderuit kon.

==


S. is uiteraard Schuurman. In dit bericht zo neergezet om aan te tonen hoe raar het zou zijn als Fok! de namen van verdachte of veroordeelde bekende Nederlanders niet voluit zou schrijven. Zie de discussies daarover in ons feedback forum.

In Nederland is het een stilzwijgende afspraak dat de naam van een verdachte en veroordeelde niet voluit genoemd wordt. Hier wordt van afgeweken als de verdachte/dader een bekende Nederlander is, óf als de verdachte/dader zelf de publiciteit zoekt met zijn volledige naam, óf als de verdachte/dader een niet inwonende is van Nederland, of als het een buitenlandse misdaad betreft.

Fok! gaat hier in mee.

Oer-Mickey Mouse ontdekt

schrijvertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens restauratiewerkzaamheden aan de muur van een kerk in Oostenrijk is een muurschildering, een fresco, gevonden die een sterke gelijkenis vertoont met Walt Disney's Mickey Mouse.

De schildering is gemaakt rond 1300 en heeft als onderwerp de Heilige Christoffel. Deze wordt vaak omgeven door fantasiefiguren. "Vissoorten, kwallen, zeepaarden en nu een figuur dat veel van Mickey weg heeft. " Zo vertelde conservator Eduard Mahlknecht. Hij is echter niet zeker of het echt een muis betreft. Het zou ook een bever of ander dier kunnen zijn. De burgemeester van de plaats waar het fresco is gevonden ziet de humor er echter wel van in en is zeer content met de Oer-Mickey.

NS: Ook volgende week minder treinen

japeke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook komende week zullen de treinen niet rijden zoals in het spoorboekje staat vermeld, zo heeft de NS vandaag laten weten. Het repareren van de treinwielen duurt langer dan in eerste instantie werd gedacht.

Ongeveer 250 treinen zijn op het moment nog kapot. Dat is teveel om volgens het dienstrooster te rijden. De NS maakt wel gebruik van herstelde treinstellen om bestaande treinen te verlengen.

De problemen begonnen na de zware storm van 27 oktober. Door de grote hoeveelheid bladeren op de rails werd deze zo'n zeven keer gladder. De wielen van de treinen slipten of blokkeerden hierdoor vaker. Dit zorgt voor slijtage, aldus de Nederlandse Spoorwegen.

Door de voortdurende problemen met de treinen staat de NS onder druk van de Consumentenbond en een deel van de Tweede Kamer. Zij zouden graag zien dat de NS van de tariefsverhoging af ziet.

BS is foetsie

BS gaat foetsie

Ja, jullie lezen het goed, ik heb besloten weg te gaan.

Dit door de bekende reden dat ik het gewoon te druk heb,
met school en mijn personal life, met alles. Ik merk
dat ik te weinig interessante dingen meemaak om ze te
posten, en als het toch gebeurt op z'n meest 1 keer per
week, wat ik gewoon te weinig vind .

Dit is niet hoe ik wou dat het ging, ik heb echt een hele
leuke tijd gehad hier, allemaal nieuwe mensen leren kennen
en hardstikke leuke berichtjes gekregen, users ontmoet.
Het was gewoon hardstikke leuk om te doen, en nu moet ik het opgeven. Sorry guys..

Ik hoop dat er iemand nog eens voor me in de plaats kan
komen om mijn leuke stukjes over te nemen, zodat er niet
te weinig zijn () en dat jullie het nog goed mogen maken.

Baaj!

:W.

Bamiberg overspoelt A2

schrijvertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gigantische berg bami heeft woensdagmiddag tot kilometerslange files geleid op de A2 onder Eindhoven. Een vrachtwagen, geladen met bamipakketten, kantelde om nog onbekende reden. Daardoor kwam de bami op het wegdek terecht. De chauffeur is zonder problemen uit de vrachtwagen geklommen.

De politie heeft de weg zo snel mogelijk schoongemaakt door de bami en de vrachtwagen aan de kant te schuiven waardoor de blokkade maar enkele uren heeft geduurd. Het wrak is pas na de avondspits weggetakeld om nog meer files te voorkomen.

nl-domein voor particulieren vanaf 29 januari

bweijer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe voorwaarden en reglementen van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland gaan woensdag 29 januari 2003 eindelijk in. Vanaf die dag is het mogelijk om een .nl-domeinnaam aan te vragen voor particulieren en kunnen ook bedrijven buiten de EU een .nl-naam aanvragen. Dat was voorheen nog niet mogelijk.

Eigenlijk zou de nieuwe regeling eind dit jaar al ingaan, maar dat is uitgesteld om providers aan het nieuwe systeem te laten wennen en meer voorlichting te kunnen geven alvorens het nieuwe systeem toe te passen.

Nu kunnen particulieren alleen een domeinnaam met een 3-cijferige getallenreeks erachter, aanvragen. Die beperking vervalt dan dus.

Verkeerschaos in Heerlen

poktor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is donderdagochtend een grote verkeerschaos ontstaan rond de Limburgse stad Heerlen. Een nieuw filiaal van de MediaMarkt opende zich daar. Vlak over de grens bij Kerkrade, in Hertzogenrath en iets verder weg in Aken lagen al langer MediaMarkt-filialen.

Het centrum van Heerlen is dichtgeslibt vanwege de grote hoeveelheid mensen die op openingsaanbiedingen afkwamen. Het lijkt er dan ook op dat de verkeerschaos nog wel even duurt.

Man redt meisje uit wasmachine

Sufkip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Long Beach, Californië heeft een alerte voorbijganger een 6-jarig meisje bevrijd uit een met water vollopende wasmachine. De 36-jarige Khloeum Nhem kwam toevallig voorbij de wasserette, zag het meisje, rende toen naar zijn auto, haalde daar een krik uit en sloeg het deurtje in. Het meisje, evenals de man werden in het ziekenhuis behandeld voor snijwonden, die ze opliepen bij het inslaan van het deurtje.

De brandweer, die de zaak onderzocht, zei in een verklaring dat het meisje met haar moeder naar de wasserette is gegaan, en dat het meisje in een onbewaakt moment waarschijnlijk de wasmachine in is geklommen, waarna het deurtje is dichtgeslagen. De moeder had niks in de gaten.

Bassie voor de rechter

Sufkip, stratenmaker, Podroznik en poktor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bedrijf van Bassie (Bas van Toor) van het overbekende duo Bassie en Adriaan, is door het OM voor de rechter gedaagd wegens belastingfraude.

Of Bas van Toor ook zelf verdachte is, wil het OM niet zeggen. De zaak tegen Bassie produkties BV. begint komende maandag. Bas' bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar.

Tongzoen als promotie tentoonstelling

SvenG, WebVoice, Sabrinaaah, Bloemkool en schrijvertje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Stel je voor dat er opeens een schone Japanse op straat op je afkomt en je een tongzoen geeft... Dat gebeurt op dit moment in Mechelen, waar Japanse lichaamskunstenares Yoshie Suzuki haar erotische tentoonstelling 'Porn Around the World' wil promoten.

Sommige verbaasde mannen nemen de kus welwillend in ontvangst, maar justitie in Mechelen is er niet zo blij mee. De tentoonstelling laat namelijk allerlei verschillende vormen van seksuele beleving zien waaronder zelfs intieme betrekkingen met inktvissen.

Het Mechelse parket heeft, na inspectie, echter geconstateerd dat er geen sprake is van openbare zedenschennis. Er is geen aanklacht in voorbereiding, onder andere omdat de expositie alleen toegankelijk is voor bezoekers van achttien jaar en ouder. Volgens een woordvoerder blijft het parket de gang van zaken echter met argusogen volgen. Als er klachten van het publiek zouden komen, dan zou Justitie ook op kunnen treden.

Kussende kunstenares Suziki mag ondertussen dus haar gang gaan.

Kurt Cobain bezoekt Grohl in zijn slaap

Dave Grohl, voorman van Foo Fighters zegt dat zijn bandvriend Kurt Cobain van Nirvana hem regelmatig bezoekt tijdens zijn slaap. "He shows up ... and I'm like, 'Holy s**t! You're not dead,'", zegt Grohl. "It's like it was some big secret or some big joke and then (I) can't wait to tell everyone."

Dave zegt ook dat hij alles voor over had om mee te doen aan de seances van Led Zeppelin reunieën waarvan vermoed wordt dat deze plaatsvinden. "When I was a kid, I actually had this freaky séance thing where I lit all these candles and I was sitting in front of this three-circled thing, like I sold my soul to Led Zeppelin."

Half jaar voor AH-overvaller

De veel besproken AH-overvaller is vandaag door de Amsterdamse politierechter veroordeeld tot zes maanden cel.

De man, (de 33-jarige C.H.) die onder bedreiging met een mes 540 euro stal uit een AH-kassa in Amsterdam, kreeg landelijke bekendheid toen gemeld werd dat twee AH-medewerkers de kasgraaier in de kraag hadden gegrepen en mishandeld zouden hebben.

De rechter heeft bij de strafoplegging geen rekening gehouden met het geweld dat tegen de rover zou zijn gepleegd, omdat het AH-duo nog moet voorkomen. Dat gaat gebeuren op 10 januari.

De rechter bepaalde tevens dat H. een eerder opgelegde celstraf van zes maanden voorwaardelijk moet uitzitten. H. liep namelijk nog in de proeftijd van een vorige veroordeling.

Spook oorzaak verschijnselen in Mold

In Mold, Wales, Engeland, is een grafsteen uit 1790 gevonden aan de achterzijde van de winkel Argos die er zich momenteel bevindt.

Het nieuws is geen verassing voor de lokale winkeliers. Er doen zich namelijk vreemde verschijnselen voor, waarvan de winkeliers denken dat het door een spook gedaan wordt.

Les Cooke, een winkelier nabij Argos zegt: "Er doen zich al 20 jaar vreemde dingen voor. Op onverklaarbare wijze vind ik bijvoorbeeld sheets die ik kwijt was terug aan de onderkant van de stapel. We denken dat het een vriendelijke spook is, maar hij kan op zijn tijd verschrikkelijk irritant zijn."

Architect Mike Davis is geinteresseerd in meer informatie over de grafsteen, waar "ED, 1790, aged 39" op staat.

Het graf zal intact gehouden worden. Het nieuwe café wat er gebouwd zal worden, zal om het graf heen gebouwd worden, om het spook zijn rust niet te verstoren.

Vreemd elektrisch verschijnsel in Colwood

In Colwood, Canada, doet zich al 2 jaar een vreemd verschijnsel voor. Garagedeuren gaan vanzelf open, grassproeiers gaan zomaar aan, en radio's spelen willekeurige zenders door elkaar.

Chris Burke zegt dat zijn elektronisch bestuurd bed zichzelf opvouwt terwijl hij en zijn vrouw aan het slapen zijn. "De benenzijde komt omhoog en de hoofdzijde komt omhoog. Dat is erg eng als dit gebeurt tijdens het slapen."

Inwoners zeggen dat videorecorders en televisies vanzelf aan gaan, en zelfs werd een waterbed erg warm.

Het kan mogelijk komen door twee radiozendmasten die 2 jaar geleden op een berg bij het dorp geplaatst zijn. De zendmasten worden gebruikt om Victoria FM uit te zenden in het gebied, en GSM communicatie te regelen. Burke zegt echter dat de signalen niet zo heel sterk zijn, want hij heeft een slechte GSM ontvangst.

De Canadese overheid heeft een professor die aan de Universiteit van Victoria gewerkt heeft gevraagd om het vreemde elektrische fenomeen te onderzoeken.

Irak aanvaardt inspecties

Irak heeft gisteren via haar ambassadeur bij de VN laten weten dat ze de Veiligheidsraadresolutie volledig accepteert. De VN-wapeninspecteurs krijgen ongehinderd toegang tot het land, al werd de resolutie als 'slecht' afgedaan.

Het positieve antwoord kwam onverwacht snel, gezien het Iraakse parlement de resolutie een paar dagen eerder nog had verworpen. Diplomaten hadden pas vrijdag, op het laatste moment, een reactie verwacht.

'Massavernietigingswapens heeft Irak niet. Dus we maken ons geen zorgen over de terugkeer van de wapeninspecteurs', aldus ambassadeur Mohammad al-Douri. Even van te voren overhandigde hij secretaris-generaal Kofi Anan een brief van het Iraakse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Anan kondigde aan dat het hoofd van de inspecties, Hans Blix, maandag al naar Irak gaat om de komst van de inspecteurs voor te bereiden. Een week later zouden de eerste inspecteurs al aan het werk moeten zijn.

BBC zet hogere resolutie UFO-filmpje online


In het nieuwsbericht op 3 november werd gemeld dat de politie uit Brighton, Sussex, Engeland een UFO vanuit een politiehelikopter gefilmd had. Deze videofilm werd op de nieuwssite van de BBC gepubliceerd.

Waarschijnlijk vanwege de vele klachten over de lage kwaliteit, heeft de BBC nu een hoge-resolutie versie op hun site gezet. Hier zijn duidelijk meer details aan het vreemde object te zien.

De video is te zien op www.bbc.co.uk

Rosenmöller wil met SP oppositie voeren

GTV en HonestY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks wil samen met de SP oppositie voeren tegen 'rechts'. GroenLinks-leider en -fractievoorzitter Paul Rosenmöller schrijft dat vandaag in een open brief aan Jan Marijnissen. Hij zegt dat de pers zijn eerdere uitspraken, namelijk dat de SP zich te weinig heeft verzet tegen de LPF, 'erg heeft uitvergroot'.

Rosenmöller schrijft over de relatie tussen GroenLinks en de SP: "Er is meer dat ons bindt, dan wat ons scheidt. Drinken we een bakkie koffie?"

Eerder zei de SP in een reactie dat Rosenmöller 'de weg een beetje kwijt was'.

BB: Wie moet vanavond weg?

Wie zal vanavond het huis moeten verlaten?
Drie dames zijn genomineerd: Judith, Ting en Ursula. Judith, die al vanaf het begin in het huis zit, lijkt zich geen zorgen te hoeven maken. Zij staat bovenaan in de peilingen.

De strijd lijkt te gaan tussen Ursula en Ting. Wie zal de kijker willen behouden? Ursula, die een verlengde lijkt van haar vriendje Arthur, of Ting, die helemaal alleen lijkt te staan na het vertrek van Dennis?

En maakt het eigenlijk wel wat uit wie de kijker wil behouden? Bij eerdere stemmingen leek het er toch verdacht veel op dat het uiteindelijk Big Brother was die besloot wie er mocht blijven. Laten zij Usrula gaan, zodat Arthur weer eens flink uit zijn dak zal gaan? Of laten zij Ting vertrekken, zodat het enige BB Love-Duo bij elkaar kan blijven?

'Terrorisme' blijkt seksuele bevrediging

Blizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie mannen die vreemd uitziende documenten meedroegen en zichzelf na elkaar op het toilet opsloten in een vliegtuig dat van Parijs naar Hong Kong zou vertrekken, zijn van het vliegtuig afgezet nadat de bemanning bang zou zijn dat ze een terroristische aanslag voorbereidden.
Later werd duidelijk dat de mannen alleen hun seksuele behoeften bevredigden, zeiden woordvoerders van het vliegveld.

De drie mannen waren zeemannen die terugkeerden naar huis nadat ze een lange tijd op zee verbleven. Ze veroorzaakten argwaan omdat documenten die ze bij zich hadden, over de aanslagen 11 September zouden gaan.
Voor de rest was het vreemd dat ze het toilet bezochten vóórdat het vliegtuig opsteeg.
Daarna inspecteerde de bemanning het toilet, waar ze vreemd uitziende 'witte druppels' vonden. Deze informatie werd doorgespeeld aan de politie, die het verkeerd verstonden en begrepen dat het over 'vreemd wit poeder' ging.
De politie ontdekte later echter dat de documenten die de passagiers bij zich hadden, eigenlijk pornoblaadjes waren, en dat dat verklaart waarom ze zo snel naar het toilet wilden.

Ondanks de onschuldige verklaring wilde de captain van het vliegtuig de drie mannen niet laten meevliegen en werden ze van het vliegtuig afgehaald.

Maas lobbyde bij LPF-bewindsman

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-staatssecretaris Van Eijck bevestigde vanochtend in De Volkskrant dat LPF-voorzitter Ed Maas aan hem heeft gevraagd een lastenverzwaring van 75 miljoen euro voor de vastgoedsector te laten vervallen. Maas is directeur van het vastgoedfonds VHS.

Oud-fractieleider Wijnschenk had het tijdens zijn conflict met Maas al eerder over 'geruchten' van belangenverstrengeling. Maas eiste toen genoegdoening.

Maas stuurde ook brieven aan kamerleden Van As en Van Vroonhoven (CDA). Een Kamermeerderheid van CDA, LPF en VVD schrapte gisteren de lastenverzwaring. Volgens Van Eijck had de brief geen invloed.

Bekeuringen A13 door versnipperaar

Sinclair, poktor, Eric, rmsappl, wildhagen, moonflower343, Fester en -=Chuckie=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Automobilisten die begin september op de A13 zijn geflitst voor te hard rijden, krijgen geen bekeuring. Het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ontdekten onlangs dat de apparatuur voor het meten van de snelheid langs de weg niet in orde was en haalde de bekeuringen door de versnipperaar.

Het gaat vooral om het stuk Rotterdam-Overschie. Op deze weg is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur. Maar niet alleen automobilisten op de A13 hadden geluk. Ook de meetapparatuur op de A1 werkte niet zoals het zou moeten. Ook deze bekeuringen zijn vernietigd.

Griekse olietanker in de problemen

Voor de kust van Spanje bij de haven van Vigo is de Griekse olie tanker 'The Prestige' in de problemen geraakt. Het schip maakt slagzij en dreigt in tweeën te breken. Er werd een schok gevoeld en toen begon het schip water te maken aldus de geredde bemannig.

Nadat de bemanning de Spaanse autoriteiten had gewaarschuwd zijn met behulp van helikopters 24 van de in totaal 27 bemanningsleden van boord gehaald.

Het schip vervoert 77.000 ton dieselolie, en er is inmiddels al wat van die olie in zee gelekt. Er wordt gevreesd voor een milieu ramp. Spaanse radio meldde dat gepoogd wordt het schip zo ver mogelijk van de kust weg te slepen.

'Mary Poppins' voldoet niet: man vast in schoorsteen

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie en brandweer van Fort Worth, in Texas Amerika, hebben woensdag een man bevrijd die vast zat in een schoorsteen. De man, Mark Vaughn, wilde familieleden helpen, die hun huis niet meer in konden komen.

Toen hij bijna beneden was, kwam hij vast te zitten en riep om hulp. De hulpdiensten zijn ruim een uur bezig geweest met het slopen van de schoorsteen, voordat hij kon worden bevrijd. De man kwam op het idee om de schoorsteen in te klimmen na het kijken van de film 'Mary Poppins'.

Een van de brandweerlieden verklaarde: "Bij het weghalen van de stenen van de schoorsteen moesten we erg oppassen, de man kon namelijk gemakkelijk gewond raken." Mark Vaughn verklaarde geschrokken te zijn. Er raakte niemand bij het incident gewond.

Schorsingen Klompe en Grujic

Na een rode kaart in het duel met PSV is Heereveen verdediger Tieme Klompe voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hij kreeg de kaart voor een overtreding op ex-FC-Groningen-talent Arjen Robben.

Fc Twente speler Grujic bracht het er wat gunstiger vanaf. Na een overtreding op AZ speler Barry van Galen was hij voor vier wedstrijden geschorst. De commisie van beroep van de KNSB zei dat het bewijs van zijn slaande beweging onvoldoende en onwettig was.

Australië boos op vertoning Bali-dader

In Australië is met verontwaardiging gereageerd op een persconferentie van de Indonesische politie. Die toonde gisteren de onlangs gearresteerde hoofdverdachte van de aanslagen op Bali aan de pers.

De verdachte, Amrozi, maakte grapjes met de baas van de nationale politie en zwaaide lachend naar de aanwezige westerse pers. ,,Dat was het soort mensen dat ik wilde doden'', zo zei Amrozi lachend, aldus de Australische krant The Sydney Morning Herald, die van een ,,bizarre'' vertoning spreekt. De krant plaatste ook een foto van een naar de fotografen zwaaiende verdachte.

Kiefer Sutherland is weer aan de drank

In Amerika wordt op dit moment een nieuwe set afleveringen van de serie 24 opgenomen. Echter de hoofdrolspeler, Kiefer Sutherland, wordt er regelmatig met een kater op de set gesignaleerd. De 35-jarige acteur is al eens eerder aan de drank verslaafd geraakt.

Kiefer Sutherland was na zijn eerdere alcoholverslaving redelijk afgekickt. Maar is inmiddels weer flink aan de drank, een medewerker van de serie verklaarde: "Hij gaat een paar keer per week naar de kroeg en trekt dan de hele nacht door. Vervolgens verschijnt hij ongeschoren en met bloeddoorlopen ogen op de set. Iedereen is bang dat Kiefer door zijn gedrag zijn rol op het spel zet. Hij stinkt naar alcohol. Iedereen maakt zich grote zorgen om hem."

Sutherland is al eens veroordeeld tot een driejarige voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege het rijden onder invloed. De drankproblemen zijn ontstaan nadat twee dagen voor zijn huwelijk, met Julia Roberts, het huwelijk werd afgeblazen.


Kiefer Sutherland als Jack Bauer in 24

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.