Bestuur moslimscholen stapt op

Syco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bestuur van de koepelorganisatie van moslimscholen in Nederland is opgestapt. Aanleiding is de publicatie van een rapport van de Binnenlandse Veiligheidsdienst waarin staat dat acht van de in totaal 32 moslimscholen onder invloed staan van fundamentalistische organisaties. Op deze scholen zijn moslimradicalen actief. Zij keren zich tegen de integratie van allochtonen in de Nederlandse samenleving. Ook ontvangt één op de vijf scholen subsidie van fundamentalistische organisaties.
In het rapport wordt scherpe kritiek geuit op de koepelorganisatie.

Het afgetreden bestuur vindt dat de bestuursleden van de gewraakte scholen nu ook hun positie beschikbaar moeten stellen. Dat heeft secretaris M. Akbulut donderdag in Doorn verklaard. Volgens Akbulut heeft het bestuur gefaald. De voorzitter van het bestuur, Mohamed Douiyeb zei eerder deze week dat de beschuldigingen in het televisieprogramma NOVA, dat tenminste tien moslimscholen in Nederland aanzetten tot haat, belachelijk zijn. De gegevens waarop NOVA de reportage heeft gebaseerd, zouden zwaar verouderd zijn.
Douiyeb kwam zelf onlangs ook al negatief in het nieuws.

In een reactie op het rapport noemde minister De Vries van Binnenlandse Zaken de bevindingen zorgwekkend, maar hij onderstreepte dat de invloed van radicale moslims niet moet worden overdreven.