Schumacher gaat voor derde plaats Australië

De vievoudig wereldkampioen Michael Schumacher gaat voor een derde of vierde plaats. Schumacher zegt dit omdat hij waarschijnlijk met de auto van vorig jaar aan de start van het nieuwe seizoen verschijnt. Net als vorig jaar is deze wel snel, maar de vooruitgang die andere teams hebben geboekt ten opzichte van deze auto baart Schumacher wel zorgen.
"Het zou beter zijn om met de nieuwe auto te starten", aldus Schumacher in de Italiaanse Gazzetta dello Sport. "Iedereen komt met nieuwe auto's die ongetwijfeld sneller zullen zijn, maar misschien niet betrouwbaar genoeg."

Ferrari maakte een aantal dagen geleden bekend dat zij het seizoen zouden beginnen met de oude auto van vorig seizoen. Geruchten genoeg, want volgens sommigen is de versnellingsbak niet in orde en conform de reglementen.

Schumacher zou toch graag willen starten in de nieuwe auto: "In de eerst race zijn er vaak veel uitvallers, maar daar hoeven wij niet bang voor te zijn. We gaan voor drie of vier punten." Of de nieuwe Ferrari, F2002, ook meekomt met de rest wil Schumacher niet veel zeggen: "Ik wil er niet te veel over zeggen. Pas in Australië kunnen we ons aan voorspellingen wagen."