Bin Laden behandeld in Amerikaans ziekenhuis

Rop2000 en merulez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Werelds meest ongrijpbare man, Osama bin Laden, is in juli onder behandeling geweest in een Amerikaans ziekenhuis in Dubai. Hij zou daar ook een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA hebben ontmoet, aldus de Franse krant Le Figaro en de Franse radiozender Radio France Internationale vandaag.

De krant baseert zich op een welingelichte bron. Bin Laden, de belangrijkste verdachte van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september, zou op 4 juli vanuit de Pakistaanse stad Quetta naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Hij zou zijn behandeld aan zijn nieren en na tien dagen weer zijn vertrokken.

Tijdens zijn verblijf in Dubai heeft een CIA-afgevaardigde hem volgens Le Figaro in het ziekenhuis opgezocht. Deze man zou enkele dagen later tegen zijn vrienden hebben opgeschept dat hij Bin Laden had ontmoet. Volgens de Franse media is de medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst vervolgens op 15 juli naar Washington teruggeroepen.

De Saudiër was toegelaten door de afdeling urologie van dokter Terry Callaway, die gespecialiseerd is in nierstenen en onvruchtbaarheid bij mannen. De arts wilde echter niets zeggen over een eventuele opname van Bin Laden. Diverse bronnen hebben gemeld dat Bin Laden een serieuze infectie aan zijn nieren had. Hij zou over een mobiel dialyse-apparaat beschikken dat begin vorig jaar naar zijn schuilplaats in Afghanistan is overgebracht.