B52 voor het eerst ingezet

ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse B-52 bommenwerper heeft woensdag tenminste twee zware bombardementen uitgevoerd op de frontlinies van de Taliban op ongeveer 50 kilometer ten noorden Kabul. Dat hebben getuigen tegenover het Franse persbureau AFP gemeld.

Het is de eerste keer dat een B-52 is ingezet bij de aanvallen ten noorden van de Afghaanse hoofdstad. Het streng islamitische regime heeft hier tot 6000 van haar meest ervaren soldaten samengetrokken.

Nadat het vliegtuig zijn lading boven de stellingen van de Taliban had losgelaten waren vijf tot zes enorme rookpluimen boven het front te zien. Tussen de dertig en vijftig explosies waren te horen.

Volgens een commandant van de Noordelijke Alliantie waren de
bombardementen gericht tegen Talibanstellingen op een heuveltop tussen Karabak en het vliegveld Bagram. Ook het front ten westen van de luchthaven zou zijn bestookt.

De VS hebben de afgelopen dagen de aanvallen op frontposities van de Taliban opgevoerd. De Afghaanse oppositie heeft gemeld dat zij binnen enkele dagen een offensief tegen de Taliban bij Kabul begint.