NFL Week 8

Deze week in NFL op Fok! Het bewijs dat ook een onstopbare macht niet is opgewassen tegen een onbeweegbare macht. Volgende week weer een update van de ranglijst.

Donderdag 25 Oktober

Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs 35 – 28
De Chiefs kunnen na afgelopen Donderdag hun kansen op de Playoffs eigenlijk wel vergeten. Ze staan nu op zes verliespartijen in zeven wedstrijden, en eigenlijk is dat minder dan ze verdienen. De aanval van de Chiefs doet voor maar weinig teams in de league onder, maar de lekke verdediging zorgt er keer op keer voor dat de Chiefs een wedstrijd aan de verkeerde kant van de score afsluiten.

Zondag 28 Oktober

Cincinatti Bengals – Detroit Lions 31 – 27
Ook het spel van Detroit is niet om over naar huis te schrijven. Nog niet een keer in dit seizoen hebben ze een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Tegen de Bengals zag het er tot aan het vierde kwart naar uit dat ze nu wel een kans zouden maken, maar uiteindelijk konden ze niet scoren, in tegenstelling tot de Bengals, die door een straklopende aanvalsreeks uiteindelijk een 1 yard run wisten te maken om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Minnesota Vikings – Tampa Bay Buccaneers 14 – 41
De Vikings konden de enterende Buccaneers niet van zich afhouden in een aanvallend zeer mooie wedstrijd. Passes, runs, fieldgoals, en gemiste kansen, alles zat in deze clash. Bucs runningback Alscott was goed voor drie running touchdowns, en zette daarmee bijna eigenhandig de Vikings opzij. Beide teams ontpoppen zich tot middenmoters dit seizoen, wat eigenlijk niemand echt verwacht had.

New Orleans Saints – St. Louis Rams 34 – 31
De onverslaanbaren zijn verslagen. Aan het einde van een absolute thriller konden de Rams hun eerste nederlaag bijschrijven. De hele wedstrijd ging gelijk op, en pas in de allerlaatste seconde van het vierde kwart scoorden de Saints de winnende fieldgoal. Op 0.01 seconden voor het einde trapte Saints kicker Carney een 27 yard fieldgoal tussen de palen, en hij gaf daarmee zijn team hun vierde overwinning.

San Fransisco 49ers – Chicago Bears 31 – 37
De Bears blijven in de race om de playoffs dankzij een sobere overwinning op de ook goed draaiende 49ers. Ondanks een 14 – 0 achterstand na het eerste kwart wisten de Bears zich te herpakken en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De beslissende actie vind plaats in overtime. Ene meneer Brown van de Bears (what’s in a name) onderschepte een pass van Garcia en wist die om te zetten in de zes beslissende punten voor het team uit de Windy City.

New York Jets – Carolina Panthers 13 – 12
In een werkelijk doodsaaie wedstrijd grepen de Jets dankzij een fieldgoal in het laatste kwart de overwinning op de tegenvallende Panthers. Op de complimenten voor de kickers van beide teams na valt er weining goeds over deze matchup te zeggen. Alleen in het eerste kwart leek het nog wat te worden dankzij een touchdown van de Panthers (na een fumble return over maar liefst 94 yards), en een geblokte puntkick die over 7 yards door Hayes werd teruggelopen.

Jacksonville Jaguars – baltimore Ravens 17 – 18
Dankzij twee touchdowns in het vierde kwart, overigens zonder dat de extra punten lukten, wonnen de Jaguars de wedstrijd tegen de Ravens. Ondanks de lage score was het een erg aangename wedstrijd, met veel, vooral verdedigende, hoogstandjes. Helaas staan beide teams op een middenmoot plekje in de league, maar beide teams zijn in opbouw voor de toekomst, dus het vertrouwen is nog steeds groot.

New York Giants – Washington Redskins 21 – 35
Het hoogtepunt van deze match was al in het eerste kwart. Metcalf van de Redskins ving een puntkick en liep deze over 89 yards weergaloos terug voor een touchdown. De Giants wisten nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar hadden waarschijnlijk daarmee iets teveel van hun krachten gevraagd, en konden dan ook niet voorkomen dat de Redskins uiteindelijk redelijk eenvoudig wisten te winnen.

Arizona Cardinals – Dallas Cowboys 3 – 17
Het is onverwacht, maar er was zondag een ploeg slechter dan de Cowboys, en gelukkig voor Dallas speelden ze daar nu net tegen. De Cardinals kwamen nog wel voor door een fieldgoal, maar daarmee hadden ze ook meteen alle punten uit de wedstrijd te pakken. Ook de Cowboys speelden uiterst slecht, en wisten slechts 17 punten te maken, en de laatse 7 ook nog dankzij een fout van de Cardinals. Coakley liep een interception terug over 10 yards voor de definitieve beslissing.

Miami Dolphins – Seattle Seahawks 24 – 20
Mooie wedstrijd, leuke akties, veel spektakel. Dat zijn de steekwoorden voor de clash tussen de Dolphins en de Seahawks. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, en mede daarom werd de wedstrijd pas in het vierde kwart beslist. Na een 39 yard pass van Dolphins quarterback Fiedler wist McKnight de beslissende 6 punten (gevolgds door het extra punt) binnen de endzone te lopen. Al met al voor de neutrale toeschouwer een zeer leuke, leerzame wedstrijd geweest.

Buffalo Bills – San Diego Chargers 24 – 17
Een fieldgoal in het tweede kwart maakte uiteindelijk het verschil. Beide ploegen hielden elkaar voor het overige deel van de wedstrijd in compleet evenwicht, met beide drie touchdowns en een fieldgoal. Steeds om en om, en steeds was de ene nog mooier of strakker dan de ander. Opvallend was dat de quarterback van de Bills het uiteindelijk het iets beter deed dan zijn tegenstander. Buffalo staat nu op 1-5, en San Diego op 5-2. De Chargers hebben nu dus de beste papieren om de playoffs te halen.

Oakland Raiders – Philadelphia Eagles 20 – 10
De Raiders blijven het goed doen in hun wedstrijden en op een klein gevallen steekje na weten ze steeds te domineren. Niet zoals de Rams met hoge scores, maar vooral door een stevige, en gesloten verdediging. Ook tegen de Eagles wisten ze de deur lang genoeg dicht te houden om de aanval in gelegenheid te stellen om de beslissende punten op het bord te brengen.

New England Patriots – Denver Broncos 20 – 31
Denver heeft de hoop op de playoffs levend gehouden door de wedstrijd tegen de Patriots te winnen. Twee touchdowns in het derde en een in het vierde kwart resulteerden in een klinkende overwinning op de ontredderde Patriots, die zelf ook zeker niet slecht speelden. De Broncos beschikken over een zeer gevarieerde aanval, wat werd bewezen door de scores, alle punten werden door verschillende spelers gescoord.

Maandag 29 Oktober

Tennessee Titans – Pittsburgh Steelers 7 – 34
De Steelers hebben bewezen grote wedstrijden aan te kunnen door zeer effectief om te gaan met de kansen die geboden werden door kleine foutjes van de Titans verdediging. Steelers quarterback Stewart voelde zich zeker, en veilig achter zijn verdediging, en kon strooien met passes en handige handoffs naar zijn runningbacks. Zijn tegenstrever McNair kon hier weinig tegenover stellen, ondanks dat hij juist door kenners is getipt als een van de grootste talenten in de league.