FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 oktober 2001

Zelfflitsende flitspaal

Frank van Klaveren had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op TufTufClub.NU zijn filmpjes te vinden van een zelfflitsende flitspaal. Een anonieme inzender filmde de paal die "spontaan" elke seconden een foto maakt. Op deze manier is het rolletje van 800 foto's snelgevuld en is de kassapaal per direct onklaar om te hard rijdende automobilisten op de bon te zetten. Het is niet geheel duidelijk van welke techniek gebruikt wordt gemaakt om de paal voor de gek te houden.

De reactie van justitie is vooralsnog onbekend maar duidelijk is wel dat dit filmpje ook door minister Netelenbos bekeken gaat worden.

2.6 Mb Flitspaal flitst zich door het dolle heen (WMV file => Windows Media Player)

7.0 Mb Flitspaal flitst zich door het dolle heen (RM file => Realplayer Media)

Louvre is weer open

De werknemers van het Louvre in Parijs hebben zaterdag de deuren van het museum op last van de rechter heropend. Het Louvre had met succes een rechtszaak aangespannen tegen de stakende werknemers, die al sinds 18 oktober alle bezoekers buiten de deur hielden.

Volgens het museum wilden slechts negen van de 1800 werknemers de staking zaterdag toch doorzetten, ondanks de uitspraak van de rechter. In dat geval zou de politie eraan te pas hebben moeten komen.

Aan de staking lag een geschil tussen de directie en het personeel van het museum ten grondslag, dat al dateert uit maart. De werknemers willen meer loon en eisen dat er extra mensen worden aangenomen, om te kunnen profiteren van de invoering van een 35-urige werkweek.

Op Goede Vrijdag sloot het Louvre, waar onder meer de Mona Lisa te bewonderen is, voor het eerst haar deuren. Ook het museum over Lodewijk XVI, het Picassomuseum, La Malmaison en het kasteel Chaumont aan de Loire deden toen mee aan de stakingsactie die na een week werd opgeschort.

Op 8 oktober laaiden de discussies opnieuw op, met als hoogtepunt de sluiting van het Louvre op 18 oktober. Het Centre Pompidou, de Arc de Triomphe, de torens van de Notre Dame en andere vooraanstaande Parijse musea waren vanaf deze datum ook gesloten of af en toe vrij toegankelijk wegens een gebrek aan kaartverkopers.

Volgens een verklaring die zaterdag werd uitgegeven is het Louvre sinds de eerste actie in maart 430.000 bezoekers misgelopen. Dit heeft het museum 15 miljoen Franse francs (ruim vijf miljoen gulden) gekost.

OPEC zet beperking olieproductie op agenda

De OPEC neemt op zijn ministersvergadering in Wenen, komende maand een voorstel in behandeling over de beperking van de olieproductie met een miljoen vaten per dag. Dat heeft het toonaangevende tijdschrift Middle East Economic Survey (MEES) zaterdag gemeld.

De organisatie van olie-exporterende landen overweegt al geruime tijd om de productie met die hoeveelheid in te krimpen. Daarmee hoopt het kartel de prijs per vat terug te brengen op een voor de OPEC-leden aanvaardbaar niveau.

De aangesloten landen streven naar een prijs die schommelt tussen de 22 en 28 dollar per vat van 159 liter. Sinds de terroristische aanslagen in de VS en de daaruit voortkomende vrees voor een economische recessie heeft de prijs van ruwe olie met ongeveer 20 procent doen dalen. Brent-olie uit de Noordzee noteerde vrijdag op de termijnmarkt in Londen rond 21,25 dollar.

De belangrijkste vraag is evenwel of de grote olieproducerende landen buiten de OPEC bereid zijn hun productie eveneens te verlagen, aldus de nieuwsbrief. De OPEC is de laatste maanden actief op zoek gegaan naar nauwere banden met niet-lidstaten, waaronder Mexico, Noorwegen, Kazachstan en Rusland. De olieministers van de OPEC komen 14 november bijeen.

Maandag komen op het hoofdkantoor van de OPEC de leden bij elkaar om nader te overleggen over de hoeveelheden die elk land afzonderlijk minder mag oppompen. Zaterdag toonde Oman, dat niet bij de organisatie is aangesloten, zich bereid de productie omlaag te schroeven. De olieminister van het sultanaat, Mohammed bin Hamed al-Rumhy, ontmoette zijn ambtgenoten van de Saoedi-Arabië en van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Obaid bin Saif al-Nasseri, de olieminister van de VAE, verklaarde na afloop van het overleg dat binnen de OPEC in principe overeenstemming bestaat over de aanpassingen van de productieplafonds. Hij gaf echter geen concrete cijfers aan. Saoedi-Arabië, 's werelds grootste exporteur van olie, bevestigde dat de doelstelling voor de OPEC een prijs van 25 dollar per vat ligt, ondanks de minder florissante economische vooruitzichten.

Drie tegenkandidaten voor lijstrekkerschap LN

Twintig leden van Leefbaar Nederland (LN) die lijstrekker wilden worden, hebben zondag in Lunteren drie tegenkandidaten gepresenteerd. Zij moeten het opnemen tegen Pim Fortuyn die door het LN-bestuur als kandidaat-lijsttrekker naar voren is geschoven.

Het gaat om David Pinto, George de Haan en Anneke Smit-Boerma. De groep is teleurgesteld in het bestuur van Leefbaar Nederland omdat Fortuyn de eerste man moet worden. Daarom hebben ze drie anderen tegenover Fortuyn gezet. Het congres van Leefbaar Nederland besluit uiteindelijk 25 november wie de aanvoerder wordt tijdens de verkiezingen.

Geschiedenis kandidaten

De Haan was eerder al lid van de SP en van een lokale partij in Baarn. David Pinto is onder meer hoogleraar Interculturele Communicatie. Anneke Smit-Boerma is voormalig lid van provinciale staten in Noord-Holland. De drie wilden nog niet concreet ingaan op het concept-verkiezingsprogramma van LN, waarin onder meer sprake is van een maximumaantal van 10.000 asielzoekers per jaar in Nederland. ,,We komen zeker met amendementen op het programma'', aldus Pinto.

De kandidaten hopen tegenwicht te kunnen bieden aan Pim Fortuyn. Ook willen ze meer duidelijkheid scheppen in de lijst met kandidaten voor het lijsttrekkerschap. ,,Kiezen uit vier kandidaat-lijsttrekkers is makkelijker dan kiezen uit 21 kandidaten'', aldus De Haan. Die drie hopen dat met hun aanstelling de rust terugkeert binnen hun jonge partij. ,,We hebben een hectische periode achter de rug, maar we willen nu als eenheid verder. Dit is een omslagpunt'', aldus De Haan.

De 20 kandidaat-lijsttrekkers die zondag in Lunteren bijeen kwamen, zagen daarom af van een motie van wantrouwen tegen het bestuur van LN. De groep overwoog de motie uit onvrede over de manier waarop het bestuur onlangs haar voorkeur uitsprak voor Pim Fortuyn. Het partijbestuur ziet in Fortuyn die lijsttrekker die voor Leefbaar Nederland 10 zetels binnen kan slepen tijdens de verkiezingen. Volgens de kandidaat-lijsttrekkers is het echter alleen aan de partijleden om op 25 november tijdens het partijcongres een definitieve voorkeur uit te spreken.

Meteorietenregen te zien in hele land

Weum had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het hele land zijn zaterdagavond lichtflitsen aan de hemel waargenomen. De politie kreeg tientallen telefoontjes hierover.

Het verschijnsel was een meteorietenregen die boven Noorwegen heeft plaatsgevonden. Bijzonder aan de 'vallende sterren' van gisteravond was dat ze groter waren dan normaal, en daarmee ook de lichtsterkte hoger. Deze meteorieten waren vermoedelijk zo groot als een erwt. Normaal zijn meteorieten niet veel groter dan een zandkorrel.

Fraude met boekenlijsten

Slarioux had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de leerlingen in de bovenbouw fraudeert met de boekenlijst. Een groot deel van de boeken wordt niet gelezen door de leerlingen. Alleen de uittreksels worden van het internet gehaald en goed in het hoofd gestampt of gebruikt voor verslagen.

Enkele tips voor diegenen die dat van plan waren.
  1. Haal alle spelfouten eruit (niet alles van internet is altijd goed).

  2. Controleer altijd even of het uittreksel wel bij de titel hoort die erboven staat - ook leerlingen die ze insturen maken fouten

  3. Haal alsjeblieft even de naam weg van diegen die het uittreksel heeft ingestuurd bij Scholieren.com.

  4. Check altijd even of je niet een kinderboek hebt gekozen (Wipneus en Pim is een jongerenboek).

  5. Lees de uitgeprinte uittreksels een keer door zodat je niet met je bek vol tanden staat als de docent je een keertje vraagt of je het een leuk boek vond.

  6. Kies een uittreksel dat bij jou past.
En als je de film gaat kijken van een boek, denk dan even om het volgende.
  1. In Turks fruit heeft de hoofdpersoon in de film een naam, in het boek niet.

  2. Datzelfde geldt voor Oeroeg. De hoofdpersoon in de film heet Johan, in het boek wordt de naam niet genoemd.

  3. Het gouden ei is verfilmd voor de Amerikaanse markt. De film kent een goed einde, het boek niet...

Belgie krijgt eindelijk beelden kroonprinses

Zondagavond kon het Belgische volk voor het eerst zijn donderdagavond geboren toekomstige kroonprinses bekijken. De trotse vader prins Filip die foto's maakt van moeder en kind: dat is het beeld in een 2 minuten durend filmpje van de Belgische voorlichtingsdienst.

In het filmpje ziet prinses Mathilde, de vrouw van Filip, er gezond uit. Ook de baby Elisabeth maakt het goed, al is ze twee ons afgevallen sinds de geboorte en weegt ze nu 2730 gram schoon aan de haak.

Filip, de zoon van koning Albert die doorgaans als een houten klaas door het leven gaat, liet zich opnieuw van zijn vlotste kant zien. Donderdagnacht, kort na de geboorte van zijn eerste kind, verbaasde hij al vriend en vijand met zijn directe en warme persconferentie.

De Sint wordt populairder

Het sinterklaasfeest is in opmars, stelt het Sint-Nicolaasgenootschap Nederland (SNG). Het gaf afgelopen weekeinde een sint- en pietcursus in Leersum.

Langzamerhand wordt het traditionele feest weer populairder, ondanks de gegroeide concurrentie van kerst. Volgens het SNG wil ruim 60 procent van de Nederlanders dit jaar het typische Hollandse feest met cadeaus vieren. Dat blijkt uit NIPO-onderzoek. Vorig jaar vierde 57 procent Sint Nicolaas, in 1999 56 procent.

"We merken de groei in populariteit over de hele linie", aldus voorzitter B. Jansen zondag. "Sinten en zwartepieten worden meer gevraagd, de sint is weer meer op televisie en winkeliers versieren hun etalages weer meer in de sinterklaassfeer."

Een belangrijke rol bij de groei van de populariteit van de goedheiligman spelen de scholen. Zij vervullen een promotierol en schenken bijvoorbeeld meer aandacht aan surprises en uitleg aan oudere kinderen die niet meer geloven, zegt Jansen.

Volgens het SNG is het traditionele Hollandse feest ook geschikt voor 'Nederlanders met andere nationaliteiten'. Jansen: "Met uitleg over de historie zien we veel begrip bij die groep. Het zijn dan ook vooral Nederlanders die de discussies over bijvoorbeeld de racistische aard van het feest voeren."

Het SNG wil ervoor zorgen dat de kinderen blijven geloven en zorgen dat de eeuwenoude traditie blijft bestaan. Het afgelopen weekeinde werden 35 sinten en pieten geschoold in de historie, het omgaan met kinderen, het schminken, de presentatie en het sinterklaaslied.

Vrijgesprokene moord Palme bekent

FrankR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die in 1990 in hoger beroep werd vrijgesproken van de moord op de Zweedse premier Olaf Palme heeft alsnog bekend. Dit staat in het Zweedse dagblad Expressen, dat zaterdag uitkwam.

De man, Christer Petterson, verklaart in het met zijn instemming gepubliceerde artikel dat hij "wel degelijk" Palme vermoordde in 1986.

Justitie in Stockholm beraadt zich er nu over of aan de hand van dit artikel de vooralsnog onopgehelderde moordzaak kan worden heropend. Petterson werd in 1989 voor de moord veroordeeld maar hij kwam een jaar later in hoger beroep vrij. Volgens deskundigen is heropening niet erg waarschijnlijk. Er zijn geen nieuwe bewijzen en bovendien heeft Petterson zijn uitspraak tegen betaling gedaan. Volgens de Zweedse wet kan een onderzoek naar een moord worden heropend, als er nieuw bewijsmateriaal is.

Olof Palme werd op 28 februari 1986 in Stockholm neergeschoten toen hij samen met zijn vrouw Lisbet een bioscoop verliet. De moord schokte het doorgaans kalme Zweden en heeft tot talrijke speculaties geleid over welke samenzweringen achter de moord schuil zouden gaan.

Lisbet Palme, de enige getuige van de aanslag, heeft naar aanleiding van de uitspraken van Petterson op een nieuw onderzoek naar de moord op haar man aangedrongen. Enkele dagen geleden zei zij in een interview met de krant Dagens Nyheter dat zij ervan overtuigd is dat Petterson haar man heeft vermoord. Zij heeft hem bij de politie geïdentificeerd, maar de rechter achtte dat onvoldoende om de man te veroordelen. Het was de eerste keer sinds de moord dat Lisbet Palme een krant een interview toestond.

Petterson was in 1986 een alcoholist en drugsverslaafde. Indien hij de moord beging, dan had hij geen uitgesproken motieven om zijn daad te plegen.

Leraren sturen poederbrief

Rop2000, Sonic en Boelean hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een deel van het onderwijspersoneel van een basisschool in Surhuisterveen (Friesland) heeft een poederbrief naar de eigen school gestuurd. Het Openbaar Ministerie zal de verdachten binnenkort dagvaarden. Het schoolbestuur sluit ontslagen niet uit.

Dit is een misplaatste grap, aldus de voorzitter van het schoolbestuur, H. Postma, zondagochtend: ,,Leraren hebben een voorbeeldfunctie, dus wij vinden dit onvoorstelbaar''.

Het bestuur van de basisschool wacht de vervolging van de politierechter af, maar wil dan zelf ook de nodige maatregelen nemen. Ontslag wordt daarbij niet uitgesloten.

Om hoeveel verdachten het gaat is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat er meerdere personen bij de zaak betrokken zijn, onder wie leraren. Zij hebben zelf opgebiecht de verzender te zijn.

Met het oog op een miltvuurbesmetting meldde de directeur van de school vorige week direct bij de politie dat er een verdachte brief was binnengekomen. Op de basisschool zitten 180 leerlingen. De ouders van de kinderen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

In Rotterdam is een man veroordeeld tot een maand cel omdat hij een poederbrief naar zijn baas had gestuurd.

Domein kinderwebsite is nu van pornobaas

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kinderen die financiële vaardigheden willen leren via een interactieve game van Ernst & Young komen bedrogen uit. De website waar het spel tot voor kort te vinden was is niet langer voor hun ogen bedoeld. Dit meldt de nieuwsdienst Ananova.

De financiële dienstverlener Ernst & Young presenteerde het financiële spel voor kinderen tot enkele maanden terug op de domeinen moneyopolis.com en moneyopolis.org. Het bedrijf heeft echter besloten het tweede domein te laten vallen en slechts de naam moneyopolis.com te behouden. Op dit domein is het spel dan ook nog steeds te vinden.

Tot grote schrik van de financiële firma is de naam met het achtervoegsel .org in handen gekomen van een persoon die de site gebruikt voor het plaatsen van adult materiaal. Ernst & Young adviseert ouders, leraren en scholieren die de url hebben gebookmarkt, dan ook deze snel te verwijderen.

Politie slaat school kort en klein

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft het grootste gigolo-trainingscentrum in Taiwan vernield. Zeker 417 mannen volgden hier een opleiding tot prostituee.

Bij de razzia heeft de politie de eigenaar van de school, Tsao Wei-yu, en tien medewerkers gearresteerd. Het trainingscentrum gaf zichzelf uit voor dansschool. Er werd les gegeven in striptease-dansen en de 'leerlingen' kregen onderricht in het 'inpakken' van klanten. De school onderhield ook nauwe banden met de seksindustrie.

De politie heeft te kennen gegeven prostituees te zullen opsporen die bij het trainingscentrum stonden ingeschreven.

Pompoenbevrijdingsfront rooft pompoenen

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Pompoenbevrijdingsfront heeft afgelopen nacht in enkele rijke Leuvense buurten pompoenen geroofd die particulieren als versiersel voor hun deur hadden geplaatst. Zolang honger structureel aanwezig is in deze samenleving zal het Front naar eigen zeggen actie voeren.

In een mededeling meldt het Front dat 53 pompoenen werden buitgemaakt. Deze werden overgemaakt aan de Leuvense afdeling van Food Not Bombs die ze tot soep zal verwerken. De bewoners werden via een sticker verzekerd dat hun pompoenen bezorgd werden "aan mensen die het goed kunnen gebruiken". Het Front bedeelde tevens pamfletten waarin de Leuvense middenstand op de korrel werd genomen voor de verkoop in het kader van Halloween "van basisbehoeften als versiersel voor de rijkere consument".
Het is de eerste keer dat het Pompoenbevrijdingsfront in België van zich liet horen. In een mededeling stelt de groep te behoren tot een internationaal netwerk van niet-hiërarchische groepen die zich inzetten voor een radicale en geweldloze strijd tegen het oneigenlijk gebruik van pompoenen. "Kapitalisme, overconsumentisme en onevenredige machtsverhoudingen zijn de ware horror", aldus het Front hierbij nogmaals verwijzend naar Halloweentoestanden.

'Nieuw' virus verspreidt zich snel

Afgelopen vrijdag is de verspreiding van een nieuw, kwaadaardig computervirus begonnen, waarbij ook Nederland bereikt is. Providers en anti-virusbedrijven menen dat het virus zich inmiddels in honderden computers in ons land genesteld heeft.

Het zou gaan om het W32 Magistr-virus, dat zich zeer snel verspreidt, maar onschadelijk blijft als het niet geopend wordt. De werking van het virus is namelijk zoals we 'gewend' zijn: verspreiding gaat via het adresboek van Microsoft Outlook. Daarbij neemt het een willekeurig document van de computer mee naar de volgende geïnfecteerde gebruiker, waadoor vertrouwelijke informatie verspreid kan worden.

Het virus heeft weten binnen te dringen in een Nederlandse vakantiesite. Daarmee heeft het virus een groot adressenbestand tot zijn beschikking gekregen.

Het standaardadvies voor virussen geldt ook hier: open geen bijlagen waarvan je niet zeker weet wat het is, of van wie het komt.

Betaalde versies Google en Slashdot

Zoekmachine Google en techsite Slashdot hebben verregaande plannen om de inkomsten wat op te schroeven. Zo wil Slashdot grotere banners en denkt Google aan een speciale, betaalde versie voor speciale doelgroepen.

Google-abonnementen
Zoekdienst Google denkt erover om abonnementen te gaan verkopen voor professionele doelgroepen als wetenschappers of zakenlieden. Google verkoopt zijn technologie al aan bedrijven als Sony en Apple en levert ook al op onderwerp gespecificeerde zoekdiensten aan websites van de overheid of het leger.

Door het introduceren van een abonneeversie hoopt Google minder afhankelijk te worden van advertenties. Overigens heeft Google al een onderscheidend reclamebeleid. De zoekdienst plaatst geen banners op de site maar alleen uit tekst bestaande advertenties. Deze worden afgestemd op de zoekopdracht die de bezoeker geeft.

Slashdot: grotere banners
Slashdot, de site met "News for nerds", is van plan grotere banners te gaan gebruiken, zo meldt WebWereld. De zogenaamde skyscraper, de banner die smal en hoog is, zal zijn intrede doen op de site. Ook bestaat de kans dat Slashdot binnenkort paginagrote advertenties gebruikt. Dit zijn advertenties die enkele seconden het gehele beeld vullen en dan weer verdwijnen. Slashdot-oprichter Jeff Bates belooft wel dat het bij 1 banner per pagina blijft.

Naast het invoeren van grotere banners denkt Slashdot ook aan een betaalde, bannerloze versie. Zowel deze versie als die met de grotere banners zal naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar starten.

Óf slang weg óf de kinderen

Acht kinderen in één gezin, waaronder een baby van 18 maanden, én een 5 meter lange python. Dat gaat de Canadese Kinderbescherming te ver: "Of jullie huisdier het huis uit, of de kinderen".

Een Canadees echtpaar moet die keuze binnenkort maken. De kinderbescherming vindt de slang een niet al te veilig idee voor het 18 maanden oude dochtertje en de andere kinderen. Hun moeder beweert echter dat de slang geen vlieg kwaad doet: "Hij eet graag levende konijnen op, maar verder doet hij de hele dag weinig anders dan een beetje rondhangen".

De slang werd in 1997 door het echtpaar in huis genomen toen hij door anderen in de steek was gelaten.

Irak verwacht ook aanvallen van de VS

De Iraakse vice-premier Tarek Aziz heeft gezegd dat hij verwacht dat Irak binnenkort ook doelwit wordt van Amerikaanse en Britse aanvallen. Hij zei dat Irak heeft vernomen dat het westen van plan is 300 doelen aan te vallen met zeker 1000 raketten. Volgens hem willen de VS en Groot-Brittannië Saddam Hoessein afzetten.

Aziz ontkent beschuldigingen van de Amerikanen dat Irak achter de aanslagen met miltvuur in de VS zit: "Dit is niet alleen ongegrond, dit is belachelijk". Volgens hem zijn de methodes die Irak ontwikkelde, om de antraxbacterie te kweken, in de jaren negentig bij controles van de Verenigde Naties vernietigd.

Aziz waarschuwde voor de ernstige consequenties die zullen volgen als een poging wordt gedaan om Saddam Hoessein ten val te brengen: "Als ze beslissen om Irak aan te vallen dan doen ze dat omdat ze van de regering af willen omdat die onafhankelijk is en niet meebuigt. Het zal niet gebeuren door wat er in de VS gebeurt."

VS boeken weinig vooruitgang met aanvallen

De posities van de Taliban zijn na drie weken aanvallen nog behoorlijk intact. Dit ondanks het feit dat de aanvallen van de VS op Afghanistan steeds zwaarder worden.

Het lijkt het er voorlopig dus nog niet op dat de VS veel vooruitgang heeft geboekt in de jacht op bin Laden en zijn aanhangers. De vijanden van de Taliban, de Noordelijke Alliantie, zeggen ook dat de Amerikaanse luchtaanvallen nog maar weinig hebben veranderd bij de troepen op de grond. Ook de Franse organisatie Action Contre La Faim, die met 700 man in Afghanistan werkt, zegt geen veranderingen te zien.

'Politieradio stoorzenders' aangehouden

De politie in de regio Zaanstreek-Waterland ondervond de laatste weken enorme hinder van een stel "lolbroeken" die het etherverkeer van de agenten stoorden. De mannen riepen seksueel getinte dingen en schuttingtaal en deden zich voor als agenten die om assistentie van collega's vroegen.

Gisteren heeft de politie daar een eind aan kunnen maken door drie mannen van begin twintig aan te houden in een woning aan de Anne Franklaan te Purmerend, die met een portofoon al weken de communicatie van de politie stoorden. Daarbij maakte de agenten dankbaar gebruik van een scannerluisteraar die de drie voor de politie traceerde. Een vierde verdachte was zaterdagavond nog voortvluchtig.

Het is onduidelijk hoe de drie mannen aan de portofoon kwamen, ook is onbekend of het om een apparaat van de politie gaat. Volgens een politie-woordvoerder konden de mannen op de politiekanalen van zowel Zaanstreek als Waterland komen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.