Pompoenbevrijdingsfront rooft pompoenen

Rick (rickmans)
Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Pompoenbevrijdingsfront heeft afgelopen nacht in enkele rijke Leuvense buurten pompoenen geroofd die particulieren als versiersel voor hun deur hadden geplaatst. Zolang honger structureel aanwezig is in deze samenleving zal het Front naar eigen zeggen actie voeren.

In een mededeling meldt het Front dat 53 pompoenen werden buitgemaakt. Deze werden overgemaakt aan de Leuvense afdeling van Food Not Bombs die ze tot soep zal verwerken. De bewoners werden via een sticker verzekerd dat hun pompoenen bezorgd werden "aan mensen die het goed kunnen gebruiken". Het Front bedeelde tevens pamfletten waarin de Leuvense middenstand op de korrel werd genomen voor de verkoop in het kader van Halloween "van basisbehoeften als versiersel voor de rijkere consument".
Het is de eerste keer dat het Pompoenbevrijdingsfront in België van zich liet horen. In een mededeling stelt de groep te behoren tot een internationaal netwerk van niet-hiërarchische groepen die zich inzetten voor een radicale en geweldloze strijd tegen het oneigenlijk gebruik van pompoenen. "Kapitalisme, overconsumentisme en onevenredige machtsverhoudingen zijn de ware horror", aldus het Front hierbij nogmaals verwijzend naar Halloweentoestanden.