Leraren sturen poederbrief

Rop2000, Sonic en Boelean hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een deel van het onderwijspersoneel van een basisschool in Surhuisterveen (Friesland) heeft een poederbrief naar de eigen school gestuurd. Het Openbaar Ministerie zal de verdachten binnenkort dagvaarden. Het schoolbestuur sluit ontslagen niet uit.

Dit is een misplaatste grap, aldus de voorzitter van het schoolbestuur, H. Postma, zondagochtend: ,,Leraren hebben een voorbeeldfunctie, dus wij vinden dit onvoorstelbaar''.

Het bestuur van de basisschool wacht de vervolging van de politierechter af, maar wil dan zelf ook de nodige maatregelen nemen. Ontslag wordt daarbij niet uitgesloten.

Om hoeveel verdachten het gaat is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat er meerdere personen bij de zaak betrokken zijn, onder wie leraren. Zij hebben zelf opgebiecht de verzender te zijn.

Met het oog op een miltvuurbesmetting meldde de directeur van de school vorige week direct bij de politie dat er een verdachte brief was binnengekomen. Op de basisschool zitten 180 leerlingen. De ouders van de kinderen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

In Rotterdam is een man veroordeeld tot een maand cel omdat hij een poederbrief naar zijn baas had gestuurd.