FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 augustus 2001

Gevangenen Taliban mogen bezoek

De acht buitenlandse hulpverleners die vastzitten in Afghanistan mogen bezoek ontvangen van hun familie en diplomaten. De minister van Buitenlandse Zaken van de Taliban-regering heeft dit zaterdag gezegd. Volgens de bewindsman is er een einde gekomen aan de eerste fase van het onderzoek tegen de buitenlanders, en mogen ze nu mensen zien.

De Taliban gaven eerder deze week wel toestemming aan het Rode Kruis om de buitenlanders, vier Duitsers, twee Australiërs en twee Amerikanen, te bezoeken. Diplomaten van hun thuislanden kregen echter geen toegang tot de mensen en moesten begin deze week Afghanistan onverrichterzake verlaten. De Taliban weigerden hun visa te verlengen.

De buitenlanders werkten voor de Duitse christelijke hulporganisatie Shelter Now. Zij worden door de Afghaanse autoriteiten ervan beschuldigd het christendom te hebben gepredikt.

'Groot Broer Koekeloer': BB Zuid Afrika

Big Brother Zuid-Afrika van start

'Nee, het wordt geen sociologisch experiment'; 'Nee de deelnemers vormen geen exacte etnische afspiegeling van het land'. Zoveel nadrukkelijke ontkenning door de makers kan alleen maar betekenen dat hier iets staat te gebeuren dat de grenzen van simpel entertainment zal overschrijden. Je vraagt er ook om als je Big Brother organiseert in een land als Zuid-Afrika.

Chantal Sturkenboom straalt. Morgen is het zover. De directeur van Endemol Zuid-Afrika verraadt de plezierige koorts voor een première van wat - onder de naam 'Groot Broer Koekeloer' ; een succesnummer moet worden. Ze gaat voor door een stikdonker labyrint waar cameramensen spieden door geblindeerde ramen van slaapkamers en al die andere inmiddels beroemde ruimtes. Vandaag registreren ze nog de avonturen van een dozijn lokale beroemdheden, die 24 uur het Big Brotherhuis mogen uitproberen in de wetenschap dat ze daarna voor veel gratis reclame zullen zorgen.
Reclame en opwinding zijn er echter al genoeg. Zuid-Afrika was tot voor kort gespecialiseerd in het scheiden van rassen en nu zet je ze 24 uur per dag bij elkaar en zorgen 27 camera’s ervoor dat niets van de interactie verborgen blijft. Het is ook bijzonder voor het Zuid-Afrika van vandaag.

Endemol met een missie? Sturkenboom lacht breed, relativeert, maar ontkent het ook niet helemaal. "Endemol is hier al vijf jaar actief en produceert programma’s waarin racisme en andere problemen van het land uitgebreid aan bod komen. We leveren kwaliteit, maar hebben nadrukkelijk een positieve houding tegenover het nieuwe Zuid-Afrika".

Experiment

Ruim 3000 Zuid-Afrikanen meldden zich voor vrijwillige opsluiting in het Big Brother- huis. Er zijn er twaalf geselecteerd: zes mannen en zes vrouwen; zes blank en zes zwart. Sturkenboom noemt Big Brother liever geen experiment. Ze vindt het wel ‘baanbrekend en revolutionair’. "Er wordt toch een gekleurde familie gevormd. Na een maand heb je het niet meer over het weer en zal er zeker gepraat worden over Zuid-Afrikaanse issues. Ik denk dat heel veel gewone dingen aan bod komen, en die kunnen juist zo onthullend zijn. Bijvoorbeeld over hoe je opgroeide, hoe je relatie was met je ouders, wat seks betekent, of aids".

Persoonlijke ervaringen spelen volgens Sturkenboom ook een interessante rol in het dagelijks leven in het huis. "Ik denk dat iemand die in een township is opgegroeid anders zal reageren op de verdeling van een uur warm water per dag dan iemand uit een rijke blanke buitenwijk". Ze verwacht hoe dan ook heel veel emotie. "Zuid-Afrikanen zijn heel emotioneel. Big Brother wordt emotainment in de puurste vorm. Ik garandeer je dat er controversiële dingen zullen worden gezegd. Zuid-Afrika kan inmiddels wel wat hebben". Ook een live uitgezonden seksscène tussen zwart en wit? "We houden niets tegen".

Big Brother Zuid-Afrika

Verkoop kempvissen in vaas bekritiseert

De bloemenveilingen in de regio moeten stoppen met het verkopen van tropische vissen in vazen. Dat vinden de dierenbescherming in Den Haag en de branche-organisatie voor tuincentra Dibevo.

Steeds vaker worden tropische kempvissen verkocht in vazen met een plant erin. De vis sterft daardoor onherroepelijk, omdat er in dat water geen bestanddelen zitten die vissen nodig hebben om te overleven, zoals watervlooien. Ook heeft zo'n vaas niet de vereiste temperatuur van 25 graden.

België: Actie voor homo/lesbo strand geflopt

Op het strand van het Belgische Oostende hebben zaterdagmiddag een 15-tal homo's en lesbiennes actie gevoerd voor de invoering van een speciaal holebi-strand. De actie kende niet de verwachte opkomst van 200 sympathisanten. De organisatoren hekelden de houding van stadsbestuurder Johan Verstreken (CVP) in de zaak van het holebi-strand.

"We streven met het holebi-strand in Oostende naar een betere sociale integratie van homo's in de maatschappij. Zij moeten een herkenbare plaats krijgen in de massa door toewijzing van een bepaald stuk strand, waar ook hetero's kunnen komen", aldus Jean-Marie Demeester van Gay, Lesbian en Bisexuals Eastcoast (GLB). "Nu zitten de holebi's weggestoken in het natuurgebied in de duinen vlakbij." GLB vraagt aan het stadsbestuur vier grote vlaggemasten met holebi-vlaggen te installeren.

Zaterdagmiddag werden op het strand acht kleine holebi-vlaggen geplant en werd een grote regenboogvlag, symbool voor de holebi-beweging, ontvouwd. Burgemeester Jean Vandecasteele (SP) "zegt dat hij mogelijk een oplossing heeft. Maar we zijn misnoegd over de houding van Johan Verstreken die het holebi-beleid onder zijn bevoegdheid heeft. Hij deed niet eens de moeite om met ons te praten of ons plan op te vragen", aldus nog Demeester.

Rijswijker maakt beste "nep Brood"

De Herman Brood-imitatiewedstrijd van de Haagsche Courant is gewonnen door Jeroen Offermans (30) uit Rijswijk. De ambtenaar bij het ministerie van economische zaken heeft de wedstrijd gewonnen met een schilderij dat geïnspireerd is op het werk ‘Tough Dump’ van Herman Brood. Volgens de jury blinkt het werk van Offermans uit door het gebruik van typische Broodkleuren rood, blauw en geel. Ook het onderwerp, een verleidelijke vrouw, vindt de jury ‘erg Brood’. De hobbyschilder Offermans maakte het werk dit jaar. Het is zijn tweede schilderij op doek.

Volgens de winnaar is zijn werk eigenlijk ‘te netjes’ om voor een echte Brood door te gaan. "Maar ik wilde het thuis aan de muur hangen en dan moest het niet te wild worden, het originele werk van Brood is veel drukker", aldus de adviseur planning en control bij het ministerie van EZ. Twee eervolle vermeldingen gaan naar Hans Hoekstra uit Surhuisterveen voor zijn schilderij ‘Dood’ van een dood vogeltje en naar Sander Cedee uit Haarlem voor zijn computertekening ‘Doei’ van een mannetje dat van het Hilton valt.

De krant ontving voor de imitatiewedstrijd ruim zestig inzendingen uit heel het land. Alle ingezonden werken worden vanaf woensdag geëxposeerd in het Bespreekbureau van de krant aan de Hofweg in Den Haag.

Een overzicht van alle inzendingen vind je hier. ( kies voor ‘Mijn Brood’)

Terrein illegale houseparty ontruimd

De politie is begonnen met de ontruiming van een terrein in Moerdijk waar een illegale houseparty aan de gang was. Honderden ME'ers hebben op het festivalterrein een linie gevormd en de mensen gesommeerd te vertrekken. Er zijn nog geen charges uitgevoerd.

De meeste bezoekers zijn inmiddels hun spullen aan het pakken en verlaten het terrein. De muziek ging om 18 uur uit. Gisteren begon op het terrein van Shell in Moerdijk spontaan de houseparty die drie dagen zou moeten duren. Op het hoogtepunt van het feest waren er meer dan 5000 bezoekers. Er waren 30 podia waar dj's muziek draaiden.

ME en de politie verrichtten enkele aanhoudingen. Een bus die door de bezoekers was neergezet om de politie tegen te houden, werd weggetakeld.

Sommatie burgemeester

Eerder sommeerde burgemeester H. den Duijn van Moerdijk de bezoekers het feest voor zonsondergang te beëindigen. Als de 5000 bezoekers het terrein van Shell Moerdijk niet vrijwillig verlaten zou de politie het ontruimen.
Den Duijn zei dit zaterdagochtend op een persconferentie in Zevenbergen. In totaal stonden 650 man politie paraat. Op het terrein stonden dertig podia.

Buitenlandse partygangers

Naast Nederlandse bezoekers zijn er ook veel partygangers uit Tjechië, Italië, Frankrijk en België. Vanmiddag nog arriveerde een bus met bezoekers uit Tjechië. Sinds zaterdagmorgen is er een crisisteam ingesteld van gemeente, politie en justitie. Zelf commissaris van de koningin in Noord-Brabant F. Houben heeft inmiddels polshoogte in Moerdijk genomen.

Gevaren

Het terrein ligt tussen twee chemische fabrieken in. Over en onder het terrein lopen leidingen. Den Duijn is bang dat dat problemen oplevert voor de bezoekers en de fabrieken. Ook de hoge temperaturen en het gebrek aan faciliteiten als toiletten zijn volgens hem risicofactoren.

De burgemeester is ook bang voor besmetting van meningokokken. In de gemeente Moerdijk zijn de afgelopen weken alle kinderen onder de 19 jaar ingeënt, nadat drie mensen door een besmetting met de bacterie zijn overleden.

Na 300 jaar weer rustig slapen

ZozoVII had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Monniken van het Griekse kloostereiland Athos hebben het dorp Moudros vrijdag verlost van een vloek die al zeker driehonderd jaar geleden werd uitgesproken door Grieks-orthodoxe monniken. Met de vloek wensten ze toentertijd de dorpelingen en hun nakomelingen toe dat ze nooit meer zouden slapen. De vloek zou zijn uitgesproken nadat de inwoners van het dorp een bloedige vergeldingsactie van de toenmalige Ottomaanse autoriteiten zouden hebben uitgelokt.

Voormalige inwoners van het dorp, nu woonachtig in de hoofdstad Athene, hadden de monniken van Athos gevraagd een einde te maken aan de vervloeking, die de dorpelingen de bijnaam 'de verdoemden' heeft bezorgd.

Overigens zijn de inwoners volgens een monnik niet bijgelovig, maar moest de vloek eindelijk worden opgeheven. Slaapproblemen hadden de dorpelingen niet.

Album U2 verboden in Myanmar

Flexer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het album 'All that you can't leave behind' van U2 is verboden in Myanmar, het voormalige Birma. De militaire machthebbers van het land zijn woedend op de popgroep, omdat U2 het Myanmarese regime veroordeelt

Het nummer 'Walk On' is geschreven voor oppositieleidster Aung San Suu Kyi. In het lied wordt de nobelprijswinnares geprezen om haar standpunt dat zij inneemt tegen het militaire regime. Ook heeft U2 het album aan haar opgedragen. Iemand die met de cd betrapt wordt, riskeert maximaal twintig jaar celstraf.

Aung San Suu Kyi staat al sinds september vorig jaar onder huisarrest. Haar partij, de NLD won in 1990 de verkiezingen, maar heeft nooit mogen regeren. Suu Kyi wordt sindsdien door de militaire heersers afgeschermd.

5.000 nieuwe computervirussen verwacht

Het aantal computervirussen in omloop zal volgend jaar met 5.000 stijgen, zo menen computerexperts. De nieuwe virussen kunnen vooal dankzij het stijgend gebruik van internet voortwoekeren. Virussen die zich via het internet 'voortplanten', maken nu al een kwart uit van het totale aantal virussen.

"Het internet is zowel een doelwit als een doorgeefluik voor virussen", aldus Vincent Gullotto, hoofd van de anti-virus-cel van de computerbeveiligingsfirma McAfee Avert. Wereldwijd brachten deze virussen alleen al voor 17,1 miljard dollar (18,7 miljard euro) schade toe. Voorlopig zijn al zo'n 58.000 computervirussen in kaart gebracht. De experts waarschuwen ook voor virussen bij draadloze communicatiemedia zoals gsm's en notebooks in de nabije toekomst.

Engeland: MKZ-virus steekt de kop weer op

Vrijdag en zaterdag zijn in het noordoosten van Engeland opnieuw gevallen van mond-en klauwzeer vastgesteld. De BBC meldt dat de ziekte is geconstateerd op een boerderij met 95 koeien en achthonderd schapen. De dieren zullen worden vernietigd.

Door de twee nieuwe MKZ-gevallen is de angst gegroeid dat de ziekte op nog meer plekken de kop op zal steken. De laatste keer dat in het gebied MKZ was geconstateerd, was drie maanden geleden.

Sylvia Millecam ter aarde besteld

Op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam heeft de begrafenis plaatsgevonden van Sylvia Millecam. Dat gebeurde onder grote belangstelling. Eerder op de dag werd in de Mozes en Aäronkerk in de hoofdstad een herdenkingsdienst voor haar gehouden.

Sylvia Millecam overleed op zondag in het Radboudziekenhuis in Nijmegen op 45-jarige leeftijd aan kanker. Ze was al geruime tijd ziek en ging ervan uit dat ze een bacteriele infectie had. Millecam dankte haar roem onder meer aan de programma's 'Ook dat Nog' en 'Knoop in je zakdoek', een spelprogramma voor verstandelijk gehandicapten.

Formule-1 legende Ken Tyrrell overleden

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oud Tyrrell baas Ken Tyrrell is vanmorgen overleden. Ken Tyrrell werd 77 jaar.

Uncle Ken wordt gezien als de grote ontdekker van Jackie Stewart die voor zijn team reed. Ken Tyrrell zelf verdween in 1998 uit de Formule-1 nadat zijn team in 1997 door BAR overgenomen werd.

Jackie Stewart zei: "Ken was de belangrijkste persoon in mijn leven op mijn familie na. Het was zoveel meer dan een teammanager en een teameigenaar. Ken was als een vader. In zijn tijd was 'Ken simply the best'".

Tragisch ongeluk kost baby het leven

HenriPaul had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een tragisch ongeval in het Oost-Brabantse Cuyk is gisterochtend een tien maanden oude baby, een meisje, dodelijk verongelukt onder de wielen van haar vaders auto. De 37-jarige vader reed, met zijn zoontje naast hem, achteruit de oprit van de woning aan het Arodaveld af. Het kindje moet vanuit een ander stuk van de tuin achter de auto gekropen zijn.

Zwaargewond is de baby overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze enkele uren later overleed. De getraumatiseerde ouders zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

Het zal je als ouder maar gebeuren

Maar 50% donaties Foster Parents naar jeugd

De helft van de donaties aan Foster Parents Plan komt niet aan bij de hulpprojecten, blijkt uit onderzoek van de commissie-De Boer.

Het onderzoek wordt maandag gepresenteerd maar delen daarvan zijn uitgelekt. Van elke gulden bereikt maar 50 cent de hulpprojecten. FPP spreekt dat echter tegen en noemt een bedrag van 83 cent. Het onderzoek richtte zich op de FPP-activiteiten in de sloppenwijk Cite Soleil op Haiti. FPP had daar onvoldoende grip op het werk van de mensen,constateert de commissie. In 1988 werd de hulp op Haiti gestaakt omdat het er onveilig zou zijn. Dat was een voorbarig besluit,zegt het rapport.

Politie rolt hasjfabriek in Purmerend op

De politie Zaanstreek-Waterland heeft donderdagavond bij een inval in een bedrijfspand aan de Flevostraat op bedrijventerrein De Koog in Purmerend, een enorme drugsvangst gedaan. Er werd zevenhonderd kilo hasj aangetroffen met een straatwaarde van zo'n zeven miljoen gulden (3,2 miljoen euro). Vrijdagochtend zijn zes verdachten aangehouden.

Het gaat om vijf Amsterdammers van 19, 32, 42, 44 en 48 jaar en een 37-jarige man uit Roermond. Zij werden allen aangehouden toen ze rond half negen het pand binnen wilden gaan. De mannen arriveerden daar niet tegelijk, maar in groepjes. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche was gistermiddag volop bezig met verhoor van het zestal en de politie kon daardoor nog weinig informatie over het drugspand en de handelwijze van de mannen vertellen.

hasjfabriek

Een tekort aan luchtfilters is het drugsproductiebedrijf fataal geworden. Het onderzoek van de politie kwam namelijk op gang na klachten over stank door medewerkers van omliggende bedrijven en omwonenden. Volgens de recherche was sprake van een ware hasjfabriek. Losse hasj werd er samengeperst tot plakken van één kilo in folium. De politie trof 216 plakken aan die al klaar lagen om de straat op te gaan.

Kleding

Naast een grote hoeveelheid drugs en allerlei materialen om die te verwerken, lagen in het pand ook grote hoeveelheden kleding. Vrijdagmiddag werd de hasjfabriek door de politie leeggehaald. Het verband tussen de kleding en de zes verdachten moet nog worden uitgezocht.

Een drietal op kantoor bij de overburen van Triple Showtechniek kijkt recht op de deur van het drugspand uit. ,,We vroegen ons altijd al af wat zich daar afspeelde. Het was er vaak rustig, maar soms zagen we dat er kleding naar binnen werd gebracht. We dachten aan een inzamelpunt, maar daar zit er verderop ook al één van. Er ging trouwens ook wel eens een grote hoeveelheid hout naar binnen'', zegt één van hen. Een verklaring daarvoor hebben de mannen niet.

''friet en wiet, samen gaat niet''

Van de politie-inval hebben ze niet veel gezien. ,,Wij beginnen om negen uur en toen was het eigenlijk net achter de rug. Er is hier nog wel de hele dag politie bezig geweest.''

Het trio van Triple is niet de melder van de stankoverlast, want ze hebben nooit een hasjlucht geroken. ,,Het enige wat wij altijd ruiken, is de friet van Boots Frites'', zegt één van hen. ,,En friet en wiet, samen gaat dat niet'', grapt een ander.

MTV USA: Clip over softdrugs alleen 's nachts

MTV in de Verenigde Staten weigert het razend populaire rapnummer 'Because I Got High' van Afroman overdag en 's avonds uit te zenden. 's Nachts is de video inmiddels wel te zien, maar om de muziekzender zover te krijgen moest het platenlabel van Afroman instemmen met een aantal wijzigingen. Zo is een scène aan het eind, waarin Afroman een joint ter grootte van een honkbalknuppel deelt met de filmacteurs Jason Mewes en Kevin Smith, uit de video geknipt.

De weigering om de video op de drukst bekeken uren uit te zenden houdt verband met het beleid van de Amerikaanse MTV om het gebruik van drugs niet te propageren. Het grappig bedoelde nummer gaat er echter juist over hoe Afroman zijn leven verknalt, door voortdurend stoned te zijn. Het tijdschrift voor hasj- en marihuanagebruikers High Times heeft 'Because I Got High' desondanks genomineerd voor de volgende maand te houden verkiezing van potsong van het jaar. Pot is slang voor cannabis.

Amerikaan na 18 jaar dodencel vrij man

De Amerikaan Charles Fain is donderdagmiddag na achttien jaar verblijf in een dodencel vrijgelaten. Uit DNA-testen is gebleken dat hij onschuldig is aan de verkrachting en moord waarvoor hij in 1982 ter dood is veroordeeld. Dat hebben de autoriteiten in de staat Idaho in het noordwesten van de Verenigde Staten bekendgemaakt.

Fain werd veroordeeld voor de verkrachting van en de moord op een meisje van negen jaar. Aan de veroordeling droeg in belangrijke mate bij dat de federale recherche FBI beweerde dat haren die op het meisje waren aangetroffen van Fain afkomstig waren. Uit DNA-testen is gebleken dat dat niet het geval was.

Volgens het informatiecentrum over de doodstraf in Washington is Fain sinds 1973 de 97e terdoodveroordeelde in de Verenigde Staten die zijn vrijheid heeft herkregen, omdat hij onschuldig bleek te zijn. Sinds 1976 zijn er 727 mensen geëxecuteerd, van wie 44 dit jaar.

Moerdijk gaat illegale houseparty beëindigen

De gemeente Moerdijk gaat zaterdag een einde maken aan een illegale houseparty die sinds vrijdagavond aan de gang is op een braakliggend terrein bij Shell Moerdijk. Het gemeentebestuur vindt dat het feest te veel risico's met zich meebrengt op het gebied van veiligheid, gezondheid en openbare orde.

Totaal onverwacht kwamen circa 3000 mensen vrijdagavond laat naar het terrein bij Shell Moerdijk om daar te gaan feesten. Via mobiele telefoons en internet hadden ze elkaar opgeroepen. De feestgangers willen daar het hele weekend blijven, maar het gemeentebestuur liet zaterdag weten dat niet te tolereren. Inmiddels heeft de burgmeester een noodverordening uitgeroepen en heeft hij om extra politie-assistentie gevraagd.

Aanvankelijk probeerde de politie de aankomst van de feestgangers vrijdagavond te verhinderen door de weg af te sluiten. Een 26-jarige Hagenaar reed door de afzetting heen en schepte daarbij een agent. Die is gewond naar een ziekenhuis overgebracht, maar kon na behandeling weer naar huis.

Een collega van de agent loste vervolgens een schot in de richting van de wielen van de auto. De bestuurder en zijn 25-jarige passagier uit Linschoten zijn aangehouden. Omdat het verkeer door de afsluiting geheel vast kwam te zitten, hief de politie de afzetting weer op.

De gemeente hoopt op een vredige afwikkeling en probeert met de organisatie van het feest in contact te komen. Omdat niemand naar voren treedt als aanspreekpunt is dat erg moeilijk.

Treinconducteurs gaan boetes uitdelen

ZozoVII had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf volgend jaar kunnen treinreizigers, die hun schoenen op de bank laten rusten of overlast veroorzaken met hun mobieltje of hun te grote vouwfiets, een boete krijgen. Dit als gevolg van nieuwe huisregels die NS in 2002 denkt in te voeren.

Bij overtredingen mogen conducteurs een proces-verbaal uitschrijven. Die ergeren zich vaak dood aan schoenen op de bank, mobieltjes, te grote vouwfietsen, instappen na het vertreksignaal en het gebruik van softdrugs in de trein.

De vakbond FNV is bang dat de inzet van conducteurs bij de handhaving van de huisregels tot nog meer problemen kan leiden. "Conducteurs hebben het al moeilijk genoeg".

Bush haalt fel uit naar Palestijnen

De Amerikaanse president Bush heeft vrijdag in ongewoon harde bewoordingen de Palestijnen ervan beschuldigd dat ze het doorbreken van de impasse in het vredesoverleg tegenwerken.

De Palestijnse president Arafat zou -als hij meer zijn best deed- het bloedvergieten een halt toe kunnen roepen, aldus Bush. ,,Als de Palestijnen geïnteresseerd zijn in een dialoog dan wil ik er bij president Arafat op aandringen zich 100 procent in te zetten tegen de terroristische activiteiten. Ik geloof dat hij er meer aan kan doen'', zei Bush tijdens zijn vakantie in Texas. ,,De Israëliërs zullen niet onderhandelen onder druk van terroristische dreiging, zo simpel is het.''

Bush riep tegelijkertijd Jeruzalem op zich terughoudend op te stellen maar repte niet over de Israëlische operatie in Hebron in de nacht van donderdag op vrijdag. Militairen drongen een Palestijnse wijk binnen en verwoesten daar twee huizen.

Anti-Israëlische aanvallen

Het radicale Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (FDLP) zegt in de nacht van vrijdag op zaterdag een anti-Israëlische aanval te hebben gepleegd. Daarbij zouden ook doden zijn gevallen.

Doelwit van de aanval was een positie van het Israëlische leger, niet ver van een joodse nederzetting in het zuiden van de Gazastrook. Er zouden militairen en kolonisten om het leven zijn gekomen. Aantallen zijn niet genoemd in de verklaring van het FDLP. Eerder meldden Palestijnse veiligheidsbronnen dat het Israëlische leger na een Palestijnse aanval het zuiden van de Gazastrook van de buitenwereld heeft afgesloten. Het leger houdt met helikopters vanuit de lucht een oogje in het zeil.

Bezitters Bulderbos gaan kamperen in het bos

konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In afwachting van de uitspraak over de onteigening van het zogenaamde Bulderbos, gaan boombezitters op het omstreden lapje grond bij Schiphol kamperen.

Vanaf 19 september nemen zij hun intrek in een aantal carvans; Studio Bulderbos. Hier zullen zij gasten ontvangen en verslag doen via internet. Op 25 september besluit de rechtbank of het stuk grond, dat Schiphol nodig heeft voor de aanleg van vijfde baan, onteigend mag worden. Milieudefensie, die het protest organiseert, is hier tegen omdat de Tweede Kamer zich nog over een milieuvergunning voor de vijfde baan moet uitspreken.

Super watermeloen

Elcrest had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Spaanse boer is er in geslaagd een watermeloen van 52 kilo te kweken. Hij won daarmee de jaarlijkse wedstrijd voor meloenkwekers. De boer had naar eigen zeggen niets bijzonders gedaan om zo'n grote vrucht te maken. Een beetje natuurlijke mest en veel liefde, dat was alles. De boer kreeg als winnaar een bedrag van ruim 250 gulden en een bokaal.

Weer eens wat anders dan een komkommer

Lowlands begint rustig maar sfeervol

Het muziekevenement Lowlands in Biddinghuizen is vrijdag rustig verlopen, meldde zowel de politie als de organisatie.

M. Manders van de organisatie toonde zich rond middernacht tevreden over het verloop van de eerste dag, hoewel de laatste artiest, DJ Overdose, pas na 03.00 uur stopt met optreden. De politie had niet veel meer te doen dan het aanhouden van twee illegale kaartverkopers. Ook het vervoer naar het festival is goed verlopen. Vrijdagmiddag waren alle 57.500 bezoekers van het driedaagse evenement al binnen de poorten.

Dat de sfeer goed is op Lowlands bleek tijdens het optreden van The Prodigy toen een kwartiertje de stroom uitviel. Na een kort fluitconcert, vermaakte het publiek zichzelf met samenzang.

Bijna 50.000 muziekliefhebbers passeerden de poorten van het evenemententerrein om zich te goed te doen aan optredens van een grote diversiteit aan bands. Ook zijn er activiteiten als theater- en filmvoorstellingen.

De organisatie heeft bekendgemaakt dat Lowlands ook volgend jaar weer in Biddinghuizen wordt gehouden. Daarover was onduidelijkheid ontstaan, maar zeker is nu dat het festival het tienjarig bestaan op de vertrouwde lokatie kan vieren.

Lowlands is zowel via radio, televisie als internet op de voet te volgen. 3FM doet live verslag vanaf het festivalterrein, evenals tv-muziekzender TMF. Op internet bieden nosnieuws.nl en de VPRO directe verslaggeving.

Mariah Carey dronk te veel

De recente instorting van topzangeres Mariah Carey lijkt een diepere achtergrond te hebben dan de gesuggereerde oververmoeidheid en stress. Een goede vriendin vertelt dat Mariah simpelweg te veel dronk.

'Ze dronk dag en nacht alcohol, variërend van champagne tot echt sterke drank. Ze dronk alles wat ze maar te pakken kon krijgen. Ze dronk tot ze erbij neerviel', aldus de vriendin. Pogingen om de Anonieme Alcoholisten te bezoeken om zo van de drank af te komen, mochten niet baten.

Uiteindelijk resulteerde dit alles in een emotionele en lichamelijke crash waarbij Mariah in het ziekenhuis belandde. Inmiddels is ze daaruit ontslagen en lijkt ze weer op de goede weg. Een insider vertelt: 'Het is verbazingwekkend hoe Mariahs geest in een paar dagen veel helderder is geworden. Eerst had zij duidelijk zelfmoordneigingen, maar nu is zij veel positiever'.

Oprah aangeklaagd door erotisch blad

Oprah Winfrey is aangeklaagd door het Duitse, erotisch tijdschrift 'O Magazine'. Het tijdschrift wil via een rechtszaak voor elkaar krijgen dat Oprah de naam van haar eigen magazine wijzigt. Oprah heeft een eigen blad met de naam 'O, The Oprah Magazine'.

De aanklacht zegt dat het magazine van de populaire talkshowhost reclame voor het Duitse magazine in de weg staat, omdat mensen in verwarring worden gebracht en denken dat Oprah's magazine wordt bedoeld.

De verwarring ontstaat vooral omdat het blad van Oprah voor het gemak vaak kortweg 'O Magazine' wordt genoemd, dezelfde naam dus als het erotische Duitse blad.

Eminem is reïncarnatie

De Schotse producer Mark Mackie beweert dat de Amerikaanse rapper Eminem de reïncarnatie van Rabbie Burns is. Rabbie Burns is een Schotse dichter.

Mackie kwam tot zijn stelling nadat hij had ontdekt dat er een grote lichamelijke gelijkenis bestaat tussen de twee kunstenaars. Bovendien zou Eminem een met Burns vergelijkbaar privéleven leiden. Rap is volgens Mackie ook nog eens de enige echte dichtkunst van onze tijd.

Eminem heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van de producer.

Spice Girls ooit met zijn zessen?

DJ Sister Bliss van Faithless heeft voor nogal wat opschudding gezorgd in muziekland. Ze beweert namelijk dat de Spice Girls gebruik maakten van een geheim zesde lid.

Faithless werd een paar jaar geleden gevraagd om een remix te maken van de Spice Girls-hit 'Who do you think you are'. Op de mastertape was toen overduidelijk een zesde stem te horen. 'Haar naam was Bev en ze had een buitengewoon mooie stem, die duidelijk afstak tegen die van de Spice Girls', aldus Sister Bliss.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.