Moerdijk gaat illegale houseparty beëindigen

De gemeente Moerdijk gaat zaterdag een einde maken aan een illegale houseparty die sinds vrijdagavond aan de gang is op een braakliggend terrein bij Shell Moerdijk. Het gemeentebestuur vindt dat het feest te veel risico's met zich meebrengt op het gebied van veiligheid, gezondheid en openbare orde.

Totaal onverwacht kwamen circa 3000 mensen vrijdagavond laat naar het terrein bij Shell Moerdijk om daar te gaan feesten. Via mobiele telefoons en internet hadden ze elkaar opgeroepen. De feestgangers willen daar het hele weekend blijven, maar het gemeentebestuur liet zaterdag weten dat niet te tolereren. Inmiddels heeft de burgmeester een noodverordening uitgeroepen en heeft hij om extra politie-assistentie gevraagd.

Aanvankelijk probeerde de politie de aankomst van de feestgangers vrijdagavond te verhinderen door de weg af te sluiten. Een 26-jarige Hagenaar reed door de afzetting heen en schepte daarbij een agent. Die is gewond naar een ziekenhuis overgebracht, maar kon na behandeling weer naar huis.

Een collega van de agent loste vervolgens een schot in de richting van de wielen van de auto. De bestuurder en zijn 25-jarige passagier uit Linschoten zijn aangehouden. Omdat het verkeer door de afsluiting geheel vast kwam te zitten, hief de politie de afzetting weer op.

De gemeente hoopt op een vredige afwikkeling en probeert met de organisatie van het feest in contact te komen. Omdat niemand naar voren treedt als aanspreekpunt is dat erg moeilijk.