Lowlands begint rustig maar sfeervol

Het muziekevenement Lowlands in Biddinghuizen is vrijdag rustig verlopen, meldde zowel de politie als de organisatie.

M. Manders van de organisatie toonde zich rond middernacht tevreden over het verloop van de eerste dag, hoewel de laatste artiest, DJ Overdose, pas na 03.00 uur stopt met optreden. De politie had niet veel meer te doen dan het aanhouden van twee illegale kaartverkopers. Ook het vervoer naar het festival is goed verlopen. Vrijdagmiddag waren alle 57.500 bezoekers van het driedaagse evenement al binnen de poorten.

Dat de sfeer goed is op Lowlands bleek tijdens het optreden van The Prodigy toen een kwartiertje de stroom uitviel. Na een kort fluitconcert, vermaakte het publiek zichzelf met samenzang.

Bijna 50.000 muziekliefhebbers passeerden de poorten van het evenemententerrein om zich te goed te doen aan optredens van een grote diversiteit aan bands. Ook zijn er activiteiten als theater- en filmvoorstellingen.

De organisatie heeft bekendgemaakt dat Lowlands ook volgend jaar weer in Biddinghuizen wordt gehouden. Daarover was onduidelijkheid ontstaan, maar zeker is nu dat het festival het tienjarig bestaan op de vertrouwde lokatie kan vieren.

Lowlands is zowel via radio, televisie als internet op de voet te volgen. 3FM doet live verslag vanaf het festivalterrein, evenals tv-muziekzender TMF. Op internet bieden nosnieuws.nl en de VPRO directe verslaggeving.