Rijswijker maakt beste "nep Brood"

De Herman Brood-imitatiewedstrijd van de Haagsche Courant is gewonnen door Jeroen Offermans (30) uit Rijswijk. De ambtenaar bij het ministerie van economische zaken heeft de wedstrijd gewonnen met een schilderij dat geïnspireerd is op het werk ‘Tough Dump’ van Herman Brood. Volgens de jury blinkt het werk van Offermans uit door het gebruik van typische Broodkleuren rood, blauw en geel. Ook het onderwerp, een verleidelijke vrouw, vindt de jury ‘erg Brood’. De hobbyschilder Offermans maakte het werk dit jaar. Het is zijn tweede schilderij op doek.

Volgens de winnaar is zijn werk eigenlijk ‘te netjes’ om voor een echte Brood door te gaan. "Maar ik wilde het thuis aan de muur hangen en dan moest het niet te wild worden, het originele werk van Brood is veel drukker", aldus de adviseur planning en control bij het ministerie van EZ. Twee eervolle vermeldingen gaan naar Hans Hoekstra uit Surhuisterveen voor zijn schilderij ‘Dood’ van een dood vogeltje en naar Sander Cedee uit Haarlem voor zijn computertekening ‘Doei’ van een mannetje dat van het Hilton valt.

De krant ontving voor de imitatiewedstrijd ruim zestig inzendingen uit heel het land. Alle ingezonden werken worden vanaf woensdag geëxposeerd in het Bespreekbureau van de krant aan de Hofweg in Den Haag.

Een overzicht van alle inzendingen vind je hier. ( kies voor ‘Mijn Brood’)