FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 juli 2001

Dagboek van een chatter...

Update - Teruggeplaatst wegens
verdwijning door crash



Heb je je al afgevraagd waarom het merendeel van de chatters rondhangt in chatboxen?
Een standaard-antwoord dat je vaak hoort, is dat het gezellig is, je altijd tegen iemand aan kan lullen en je op deze manier je vriendenkring kan uitbreiden. Ja dat kan, maar het kan ook je wereldje kleiner maken...
Wat zoeken we met z’n allen in chatboxen?

Tour de France: Uitslag etappe 8

In een schitterende finale heeft Erik Dekker de achtste etappe van de Tour de France gewonnen. De Nederlander wist in een kopgroep van vier zijn medevluchters in de eindsprint af te troeven. Het is de vierde keer dat Erik Dekker een etappe in de Tour de France op zijn naam schreef. Ook vorig jaar was hij erg succesvol in Frankrijk.

In een door regen overspoelde etappe leek het peloton zich nauwelijks druk te maken om een kopgroep die zich al snel vormde na demarrages van onder andere Knaven en Dekker. De kopgroep liep uit naar zo’n 20 minuten voorsprong en al snel werd duidelijk dat de winnaar van de etappe zich onder deze 14 renners bevond. Hoe dan ook, doordat Stuart O’Grady zich in de kopgroep bevond, was hij vrijwel verzekerd om na een dag zonder klassementstrui zowel de groene als gele trui te pakken.

Na een aantal demarrages van onder meer Erik Dekker uit de kopgroep, vormde zich niet al te lang voor de streep een kopgroep van vier renners, Aitor Gonzalez, Marc Wauters en landgenoeten Erik Dekker en Servais Knaven. Wauters en Dekker, ploeggenoten bij de Rabobank-equipe, probeerden in de laatste kilometers de Spanjaard Gonzalez gek te maken, door tactisch zeer sterk te rijden. Telkens demarreerde een van de Rabo-renners vooruit, terwijl de ander Gonzales het gat dicht liet rijden.

De Kelme-renner wist echter van geen opgeven en dichtte keer op keer het gat. Door de heftige finish was Servais Knaven moegestreden, waardoor Dekker en Gonzalez de eindsprint konden beslissen. De Nederlander troefde de Spanjaard af en zorgde voor de eerste Nederlandse etappe-overwinning.

1eStuart O'Grady ( Aus )34uur 57min 18sec
2eFrançois Simon ( Fra )+ 4. 32
3eBram de Groot ( NED )+ 21.16

1ePatrice Helgand ( Fra )60 punten
2eLaurent Jalabert ( Fra )50 punten
3eLaurent Brochard ( Fra )32 punten

1eStuart O'Grady ( Aus )116 punten
2eErik Zabel ( Dui )103 punten
3eJaan Kirsipuu ( Est )72 punten

F1: Uitslag Grand Prix van Engeland

Mika Hakkinen heeft de Grand Prix van Engeland gewonnen. De Fin, die dit seizoen een rampzalig seizoen meemaakt, wist Michael Schumacher ruim voor te blijven. Schumacher’s teamgenoot Rubens Barrichello nam de derde plek in beslag.

Voor David Coulthard, die ondanks zijn flinke achterstand op M.Schumacher in het kampioenschap de strijd om de titel nog niet op wilde geven, was de race al snel afgelopen. De Schot verliet in de 1e ronde de baan, kort nadat hij in aanraking was gekomen met Jarno Trulli in de eerste bocht na de start. Opmerkelijk bij diezelfde start was dat Jacques Villeneuve zijn teamgenoot bij BAR Olivier Panis van de baan af werkte. De Canadees wist ondanks schade aan zijn bolide de wedstrijd uit te rijden.

Jos Verstappen wist te profiteren van de verschillende uitvallen, en stuurde zijn Arrows in de eerste ronde van de 17e naar de 11e plaats. Na inhaalpogingen op Irvine en Alesi, en een latere uitval van Ralf Schumacher lag de Nederlander zelfs een tijd 8e, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 10e plaats, mede doordat hij in de laatste ronden een motorprobleem kreeg.

Ondertussen was de strijd aan de kop van de wedstrijd gestreden. In de beginfase was Mika Hakkinen duidelijk sneller dan Michael Schumacher, en zijn eerste inhaalpoging op de Duitser was succesvol. Na die tijd kon niemand de Fin meer achterhalen. Michael Schumacher, die voor een verkeerde strategie gekozen had, had het lange tijd zelfs met Juan-Pablo Montoya aan de stok voor de tweede plaats, en werd zelfs tijdelijk terugverwezen naar de derde plaats door de Colombiaan. Doordat Montoya nog een extra stop moest inlassen werd Schumacher alsnog tweede, gevolgd door zijn Braziliaanse teamgenoot.

Resultaat Grand Prix van Engeland
PositieCoureurTeamLandTijd
1eMika HakkinenMcLaren / MercedesFinland-
2eMichael SchumacherFerrari / FerrariDuitsland+ 33.646
3eRubens BarrichelloFerrari / FerrariBrazilië+ 59.280
4eJuan-Pablo MontoyaWilliams / BMWColombia+ 1.08.772
5eKimi RäikkönenSauber / PetronasFinland+ 1 ronde
6eNick HeidfeldSauber / PetronasDuitsland+ 1 ronde

10eJos VerstappenArrows / AsiaTechNederland+ 2 ronden


WK Coureurs na Grand Prix van Engeland
PositieCoureurLandPunten
1eMichael SchumacherDuitsland84
2eDavid CoulthardSchotland47
3eRubens BarrichelloBrazilië34

15e (gedeeld)Jos VerstappenNederland1

WK Constructeurs na Grand Prix van Engeland
PositieTeamPunten
1eFerrari / Ferrari118
2eMcLaren / Mercedes66
3eWilliams / BMW46

Auto met 60 Kosovaarse lijken opgevist

De politie van Servië heeft in een stuwmeer nabij de grens met Bosnië een vrachtwagen opgevist waarin meer dan zestig lijken waren verstopt. Vermoedelijk gaat het om Kosovaarse Albanezen, meldt de regering in Belgrado op haar internetpagina.

Het radiostation had eerder de vondst van de wagen gemeld. De Kosovaren zouden in april 1999 zijn gedood, toen de NAVO luchtaanvallen uitvoerde op Joegoslavische doelen om president Slobodan Milosevic te dwingen een einde te maken aan de onderdrukking van de Albanezen in Kosovo. Volgens de regering zijn ambtenaren van het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken onlangs naar het stuwmeer van Perucac gegaan om geruchten over de vrachtwagen te onderzoeken. Aanvankelijk kwamen zeven lijken aan de oppervlakte. Twee dagen later werd de vrachtwagen opgevist.

Van Hooijdonk niet gewenst in Nijkerk

Burgemeester Vries van Nijkerk heeft liever niet dat Feyenoord de nieuwe aankoop Pierre van Hooijdonk meeneemt als de Rotterdamse club maandag naar de Gelderse plaats komt voor een oefenpot.

De speler van Oranje zou wel eens voor een te grote publieke belangstelling kunnen zorgen. En dat heeft burgemeester Vries liever niet, met het oog op de openbare orde. Nijkerks college van B & W wilde eerst de partij NSC - Feyenoord verbieden. Op dat voornemen is men teruggekomen. Een alcoholverbod en extra tribunes moeten nu voor een rustig avondje gaan zorgen.

Duet tussen Bono en Mick Jagger

Mick Jagger en U2-zanger Bono hebben vrijdag in een studio in Keulen een duet opgenomen. Dat meldt het Britse boulevardblad The Sun. Het nummer verschijnt op de solo-cd van de Stones-frontman die in het najaar uitkomt. De titel van de track is nog niet bekend.

Bono vond tussen twee bedrijven door de tijd om met Jagger de studio in te duiken. Zoals bekend is Bono met U2 op toernee. Donderdagavond gaven ze een concert in Keulen.
Het is 16 jaar geleden dat Jagger nog eens een duet zong. Toen, in 1985 gebeurde dat met David Bowie in de soulcover 'Dancing In The Street'.

Op het 4e solo-album van Jagger werken onder andere Lenny Kravitz en The Who-gitarist Pete Townshend mee. Ook Missy Elliot zou een bijdrage leveren.
Jagger zou op zijn cd in het nummer Gun ook uithalen naar zijn ex-vrouw Jerry Hall.

Wordt Herman Brood geflambeerd ?

Maandag wordt Herman Brood in Amsterdam gecremeerd. Dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Naar verluidt zou hij volgens zijn eigen wens overgoten worden met Grand Marnier. Brood zal dus als het ware geflambeerd worden. De voorbereidingen voor de crematie zijn in elk geval nog aan de gang. Voorafgaand aan de crematie wordt een plechtigheid voor genodigden gehouden in poptempel Paradiso. Het is nog onduidelijk of de fans de gelegenheid krijgen om Brood een laatste groet te brengen.

De herdenking in Paradiso wordt live uitgezonden via AT5, en is ook via internet te volgen.

Uitzending via AT5

Hoewel Herman Brood media-aandacht niet uit de weg ging, is na lang overleg met familie besloten dat er tijdens de plechtigheid in Paradiso om 15:00 uur, slechts een beperkt aantal camera's aanwezig mag zijn.

Vanaf maandagmiddag 13.30 uur tot 18.00 uur zijn er interviews, impressies en een live-verslag van de herdenkingsbijeenkomst in Paradiso te zien op de Amsterdamse zender AT5. Maandagavond om 19.00 uur zal het programma 'De Zwoele Stad' geheel in het teken staan van Herman Brood. In de uitzending zullen Brood-fans gedichten voordragen, muziek maken en anekdotes vertellen over hun rockheld. Mensen buiten Amsterdam hoeven zich geen zorgen te maken. De NOS is met twee camera's aanwezig en maakt een registratie die op een later tijdstip wordt uitgezonden.

Paradiso beschikt zelf over apparatuur om het via internet uit te zenden. Op de site www.hermanbrood.nl is maandag tussen 14.00 en 16.00 uur de plechtigheid rechtstreeks te volgen. Hiervoor dient men eerst Windows Media Player te downloaden.

Maandag wordt Brood volgens Van Dijk opgebaard in Paradiso. Familie en vrienden kunnen muziek maken of het woord voeren, maar uitsluitend kort "want Herman hield niet van lange verhalen", aldus Van Dijk. Verder zal er gedronken worden en "dat zal wel niet alleen Spa rood en -blauw zijn", zegt Van Dijk.

Broods manager zegt dat de zanger/schilder tijdens zijn leven niet over zijn uitvaart wilde praten. Van Dijk had het idee voor Paradiso wel eens geopperd. Het briefje dat op Broods lichaam werd gevonden met onder meer de tekst "Maak er een mooi feest van", ziet Van Dijk als goedkeuring voor het idee.

Weer paard ernstig mishandeld in Twente

De onbekende dierenbeul die sinds enkele maanden actief is in Twente heeft opnieuw toegeslagen. Bij een manege in Losser is vrijdag een merrie ernstig mishandeld, zo heeft de politie zondag bekendgemaakt.
Het dier heeft steekwonden in de schede. Een medewerker van de manege trof bloed aan in de omgeving van de stallen. Een gealarmeerde dierenarts ontdekte de verwondingen bij de merrie.

De politie houdt er rekening mee dat het geval van dierenmishandeling niet op zichzelf staat. Twente wordt sinds enkele maanden geteisterd door een reeks ernstige gevallen van dierenmishandeling. Er zijn bij de politie al negen incidenten gemeld.

Het gaat steeds om paarden, pony's, schapen of koeien die met een scherp voorwerp zijn toegetakeld. Een paard en een pony zijn eerder aan hun verwondingen bezweken. De politie vermoedt dat het steeds om dezelfde dader gaat.

Tour de France: Toch weer Dopinggeval

Txema del Olmo heeft, naar zondag pas bekend werd gemaakt, positief gereageerd bij de dopingtest na de proloog in Duinkerken op 7 juli.

De Spaanse Tour-debutant van Euskaltel verscheen zaterdag niet aan de start van de zevende etappe. Aanvankelijk werd aangenomen dat Del Olmo ziek was, maar zondag maakte Euskaltel, dat inmiddels contra-expertise heeft aangevraagd, de reden van het terugtrekken van Del Olmo bekend.
Voor de start van de 88ste Tour hebben alle ploegleiders afgesproken dat elke renner die betrapt wordt op doping, voor de uitkomst van de contra-expertise uit de wedstrijd zal worden gehaald.

Prins Charles bezoekt nooit graf van Diana

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De broer van prinses Diana heeft scherpe kritiek geuit op prins Charles. Die zou het graf van zijn voormalige vrouw nog nooit hebben bezocht. Volgens graaf Spencer is de Britse kroonprins nog altijd niet op het eiland geweest op het landgoed Althorp waar zij vier jaar geleden werd begraven.

"Prins Charles is altijd welkom bij het monument, maar hij heeft tot nu toe nog geen bezoek afgelegd", citeert de Britse krant The Times Diana's broer. Ook andere leden van het koninklijk huis zouden zijn weggebleven. Alleen Diana's zonen William en Harry bezoeken regelmatig het graf van hun overleden moeder.

Op het landgoed is een museum ingericht ter nagedachtenis aan de prinses, die in augustus 1997 om het leven kwam door een auto-ongeluk in Parijs. Honderdduizenden hebben het landgoed al bezocht. Alle opbrengsten gaan naar het herdenkingsfonds dat Diana's naam draagt.

In een reactie stelt het Britse Koninklijk Huis dat het aan prins Charles is, hoe hij zijn overleden ex-vrouw herdenkt. "Hoe de prins stilstaat bij de herinnering, is een privé-aangelegenheid", aldus een woordvoerder van prins Charles.

Twarres ontwijkt weer Slimme Schemer

Nadja2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen donderdag zou Twarres een optreden verzorgen in een platenzaak in Groningen ter promotie van hun nieuwe album ‘Stream’.
Het concert werd echter afgeblazen omdat zangeres Mirjam last van haar keel zou hebben. Niets is minder waar want de volgende dag stonden ze maar liefst drie kwartier te spelen op het Lemmer Beach Festival samen met De Kast.

Volgens vrienden van de Friese groep zouden ze echter het optreden in Groningen hebben afgeblazen omdat ze de eventuele confrontatie niet aan wilden met Slimme Schemer ft. Tido bekend van de hit ‘Jelle’, waarin ze volgens hun eigen zeggen negatief naar voren komen. De makers achter ‘Jelle’ wonen beide in Groningen.

Eerder dit jaar kwam Twarres ook al niet opdraven op de Hitkrant Awards. Slimme Schemer ft. Tido traden er toen op.

Taliban verbiedt gebruik internet

k00pa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De regerende Taliban in Afghanistan hebben het gebruik van internet in de ban gedaan. De Taliban willen daarmee voorkomen dat er 'vulgaire, immorele en anti-islamitische' uitingen tot het land doordringen.Dat heeft vrijdag het in Pakistan gevestigde Afghaanse persbureau AIP gemeld.

De Taliban-minister van Buitenlandse Zaken Muttawakil zei dat zijn beweging niet zozeer tegen internet is, maar tegen de obsceniteiten die ermee kunnen worden verspreid.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen, bedrijven en kantoren internet gebruiken. Afghanistan heeft al meer dan twintig jaar te maken met een oorlog. Er zijn weinig computers en de meeste gebieden hebben geen elektriciteit.

Muttawakil zei overigens wel dat de Taliban niet in staat zijn het gebruik van internet te controleren, omdat de toegang ertoe veelal via Pakistaanse telefoonlijnen loopt.

Slaap- en kalmeringsmiddelen te lang voorgeschreven

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse artsen schrijven slaap- en kalmeringsmiddelen vaak te lang voor. Bij langdurig gebruik kunnen de medicijnen schadelijk zijn. Dat schrijven onderzoekers van het UMC Sint Radboud in Nijmegen in het Tijdschrift voor Geneeskunde van deze week.

Slaap- en kalmeringsmiddelen zijn met 12 miljoen voorschriften per jaar de meest voorgeschreven medicijnen in ons land. Volgens de onderzoekers zijn er gemiddeld 75 langdurige gebruikers per huisarts. Tweederde van de zogenaamde benzodiazepinen gaat naar vrouwen.

De middelen kunnen verslavend werken en leiden tot spierzwakte, vermindering van reactievermogen en stoornissen in de coördinatie. De pillen zijn vaak zo, dat het gebruik langzaam moet worden afgebouwd om er vanaf te komen.

Tweeduizend nertsen ontsnapt

Bij een fokkerij in Neer zijn zaterdagmiddag tweeduizend nertsen ontsnapt, nadat onbekenden een groot aantal kooien hadden geopend. De diertjes bleven binnen de omheining van het bedrijf en konden weer worden gevangen.

De eigenaar vreest echter dat talloze jonge nertsen dood zullen gaan omdat ze niet meer door de moeder kunnen worden gezoogd. Hij kan namelijk onmogelijk vaststellen welk moederdier bij welk nestje jonkies hoort.

De eigenaar wist de ontsnapte dieren samen met 25 inderhaast opgetrommelde kennissen en brandweer- en politiemensen te vangen. De politie gaat er niet van uit dat milieu-activisten de dieren hebben losgelaten.

"Die laten meestal wel een handtekening of bericht achter en dat was in dit geval niet zo", zei een woordvoerster van de politie. In de fokkerij in Neer zitten in totaal zo'n 17.000 nertsen

Bedankt berney en xxxl voor de tip

Smartengeld na HIV-besmetting

Een Zuid-Afrikaan die zijn vrouw met het aids-virus heeft besmet, moet haar een schadevergoeding van 1 miljoen rand (ruim 300.000 gulden) betalen. Dat heeft een rechtbank in Johannesburg bepaald.

Het is volgens de Zuid-Afrikaanse krant Sunday Times de eerste keer dat een rechtbank in het Afrikaanse land zo'n uitspraak doet.

De vrouw, die in de kustplaats Durban woont, krijgt het bedrag voor ,,het lijden en de angst'' die haar man haar heeft aangedaan. Zij ontmoette haar toekomstige echtgenoot in december 1995 tijdens een vakantie in Moçambique. De man deelde haar pas na hun huwelijk in 1998 mee dat hij bij een chirurgische ingreep met hiv, het virus dat aids veroorzaakt, was besmet.

Zuid-Afrika is volgens de Verenigde Naties het land met het grootste aantal mensen dat met hiv is besmet of aan aids lijdt. Het gaat om 4,7 miljoen personen.

Wéér rassenrellen in Groot-Brittanië

Ongeveer honderd Aziatische jongeren hebben in de Britse plaats Stoke-on-Trent in de nacht van zaterdag op zondag agenten aangevallen. Bij de ongeregeldheden werden 23 personen gearresteerd. Niemand raakte gewond. Dat meldt de politie.

De rellen ontstonden nadat geruchten over een demonstratie van het extreem-rechtse National Front de ronde deden in de Noord-Engelse plaats. Woedende Aziatische jongeren trokken daarop naar het centrum en stuitten daarbij op de politie.

De afgelopen maanden kwam het op verschillende plaatsen in het noorden van Engeland tot gewelddaige confrontaties tussen Aziatische en blanke jongeren. Afgelopen week was Bradford het toneel van hevige rassenrellen.

Test met raketschild geslaagd

De vierde Amerikaanse test in het kader van het omstreden raketschild is zaterdag geslaagd. Dat hebben bronnen in Washington bevestigd.

Vanaf de Californische luchtmachtbasis Vandenberg werd een Minuteman-raket gelanceerd, Enkele minuten later werd vanaf een basis op de Marshall-eilanden in de Stille Oceaan een tweede raket gelanceerd, die de Minuteman-raket heeft onderschept.

De test werd veertig minuten uitgesteld nadat activisten van Greenpeace zwemmend het terrein van de luchtmachtbasis in Californië hadden bereikt. Daar toonden zij een spandoek met de tekst "Stop Star Wars". Star Wars is de bijnaam voor het raketschild dat oud-president Reagan bedacht, de voorloper van de plannen van de huidige president Bush.

Het omstreden Amerikaanse rakettenplan moet de VS bescherming bieden tegen een beperkte raketaanval. De internationale gemeenschap is tegen het raketschild en vreest dat uitvoer van de plannen leidt tot een hernieuwde wapenwedloop. Bovendien wijzen critici erop dat het raketschild strijdig is met het Anti Ballistic Missile (ABM) verdrag met de vroegere Sovjet-Unie uit 1972.

1 miljoen illegale filmdownloads

In juni 2001 zijn meer dan een miljoen speelfilms illegaal van internet gedownload. De populairste downloads zijn Lara Croft: Tomb Raider, Shrek and Pearl Harbor. Dit stelt Mediaforce, een bedrijf dat technologie biedt tegen het weren van illegale downloads.

Mediaforce is dus geen onafhankelijke partij, maar heeft baat bij zo verontrustend mogelijke cijfers. Aaron Fessler, directeur van Mediaforce, zegt uiteraard dat deze cijfers des te meer aantonen dat internet een bedreiging is voor de hele filmindustrie. Net als bij Napster zouden de producenten inkomsten mislopen.
Mediaforce heeft de top tien illegale downloads op zijn site gepubliceerd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.