FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 juli 2001

ItaliŽ verscherpt grenscontroles voor top G8

prutser had ons via de newssubmit het volgende te melden

De Italiaanse politie heeft maandag de grenscontroles verscherpt om relschoppers van de top van de G8 in Genua te weren. ItaliŽ heeft het verdrag van Schengen opgeschort om ze te kunnen weren. Bij de grens met Oostenrijk werden zeven Duitsers teruggestuurd.

Bij een controleactie in de omgeving van Genua heeft de politie in een auto gasmaskers, knuppels en helmen gevonden. In Bologna deed de politie huiszoeking in woningen van als anarchisten bekend staande personen. Daarbij nam zij metalen staven, wapenstokken, katapulten en drugs in beslag.

Tijdens de top van Genua komen betogers tegen globalisering bijeen in de stad voor vreedzame demonstraties. De organisatoren zeggen op 100.000 man te rekenen. De politie vreest dat relschoppers zich onder de betogers zullen begeven.

Een politiman raakte vandaag overigens gewond toen op een politiebureau in Genua een bompakketje explodeerde. Wie de afzender van het bompakket is, is niet bekend. De politie houdt er rekening mee dat het pakketje bij het bureau is afgegeven door tegenstanders van de bijeenkomst van de G8.

Amerikaans stel trouwt op Titanic

Een Amerikaans stel gaat trouwen tussen de wrakstukken van de Titanic. David Leibowitz en Kimberley Miller uit New York zullen elkaar het jawoord geven in een mini-onderzeeŽrtje dat, als het goed gaat, afmeert op de boeg van het schip.

De Titanic, het onzinkbaar geachte passagiersschip, zonk op 14 april 1912 tijdens zijn eerste reis. Minstens vijftienhonderd mensen kwamen om. Het schip ligt vier kilometer onder de zeespiegel, voor de kust van Newfoundland in Canada.

Het idee voor het huwelijk ontstond toen Leibowitz bij een wedstrijd een duiktrip naar de Titanic won. De organisator van de wedstrijd, een internetdienst voor duikers, hoorde dat Leibowitz binnenkort toch ging trouwen en stelde een huwelijk op de zeebodem voor. Het gaat het bedrijf meer dan een miljoen kosten...

Mobieltjes krijgen stralingsinfo

Nokia, Motorola en Ericsson gaan vanaf oktober informatie geven over de straling die mobieltjes veroorzaken. Ze reageren hiermee op de angst onder consumenten dat het gebruik van de telefoons schadelijk zou zijn voor de gezondheid.

Op de telefoons komt geen waarschuwingssticker. De nieuwe gegevens worden toegevoegd aan de verpakkingen, net zoals andere technische informatie. De fabrikanten van mobiele telefoons geven aan hoeveel straling van een zaktelefoon het lichaam opneemt. De straling wordt gemeten in watts per kilogram. De maximumlimiet is 2,0. De meeste telefoons laten waarden tussen 0,5 en 1,0 zien.

In de VS is een neuroloog vorig jaar een rechtszaak begonnen tegen enkele Amerikaanse ondernemingen, waaronder Motorola. Hij beweert dat het gebruik van een mobiele telefoon zelfs een hersentumor heeft veroorzaakt. De grote telecomfabrikanten ontkennen dat hun producten gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid.

Foetus in wasgoed van wasserette

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het personeel van een wasserette in Koudekerk aan den Rijn heeft maandagmorgen een foetus gevonden tussen het wasgoed. Een team van twintig rechercheurs onderzoekt nu waar de onvolgroeide baby vandaan komt. Dinsdag wordt sectie verricht op de foetus.

Het onderzoek richt zich vooral op de weg die het wasgoed heeft afgelegd. Zo hopen politie en justitie er achter te komen of het babylijkje in de wasserij, tijdens het vervoer of bij de instellingen waar het wasgoed vandaan komt, in het wasgoed is gelegd.

Tour de France: Uitslag etappe 9

Sergej Ivanov is de winnaar van de negende etappe in de Tour. De Rus 'stal' de overwinning van medevluchters David Etxebarria en Bradley McGee, door in de laatste kilometers amper mee te helpen de voorsprong van de drie koplopers te behouden ten opzichte van een snel naderend peloton. Zo'n vier kilometer voor het einde van de etappe demarreerde hij echter weg en Etxebarria en McGee hadden daar geen antwoord op. De Rus bleef de twee een zestiental seconden voor. Het peloton, waarvan Erik Zabel als eerste over de streep kwam, eindigde daar acht seconden achter.

Met de zware bergetappe naar Alpe d'Huez in het verschiet verlieten 175 renners vanmorgen Pontarlier. Met het oog op morgen werd verwacht dat de deelnemers niet al te veel inspanning zouden doen over de 185km die afgelegd moest worden. Niets was minder waar, gezien de gemiddelde snelheid van ruim 47 km/h.

Al in het begin van de etappe begonnen veel renners te demarreren, en na 35 kilometer was McGee samen met Etxebarria en Ivanov succesvol. Het drietal had een maximale voorsprong van 9 minuten. Na de historische achterstand van het peloton op de koplopers in de etappe van gisteren (bijna 36 minuten), voelde het peloton zich nu wel geroepen om de achterstand te verkleinen. Ze zetten de achtervolging echter te laat in, waardoor ze op de meet nog een achterstand hadden van 24 seconden.

Door het hoge tempo werden veel renners uit het peloton gelost. Ook ritwinnaar van gisteren, Erik Dekker, kwam enkele minuten later over de streep.

In het algemeen klassement gebeurt door de uitslag weinig. Stuart O'Grady behoudt zijn gele trui, waarin hij vermoedelijk morgen voor het laatst zal rijden, en is ook nog leider in het sprintklassement. Patrice Halgand blijft ook morgen weer in de bolletjestrui rijden.

1eStuart O'Grady ( Aus )38uur 55min 30sec
2eFranÁois Simon ( Fra )+ 4. 32
3eBram de Groot ( NED )+ 21.16

1ePatrice Halgand ( Fra )66 punten
2eLaurent Jalabert ( Fra )50 punten
3eLaurent Brochard ( Fra )33 punten

1eStuart O'Grady ( Aus )136 punten
2eErik Zabel ( Dui )127 punten
3eDamien Nazon ( Fra )90 punten


De etappe van morgen:

Herman Brood herdacht in Paradiso

Administr8or had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De herdenkingsdienst voor de woensdag overleden Herman Brood in poptempel Paradiso is voorbij. Zijn kinderen Brenda, Lola, en Holly hebben allen wat gezegd of gezongen. Ook zijn vrouw Xandra wist nog een kort woordje in alle emoties tot hem te richten.

Naast zijn familieleden hebben ook goede vrienden van Brood, waaronder een zeer emotionele Bart Chabot, hun laatste woorden tot hem gericht. De hele bijeenkomst werd aan elkaar gepraat door vriend en manager Koos van Dijk. Ook de moeder van Herman was in Paradiso aanwezig.

Het programma begon met een uitvoering van een kinderliedje over het 'Treintje naar Dromenland' waar Brood een van zijn rocknummers op baseerde en wat hij regelmatig zong voor zijn jongste twee kinderen, Lola en Holly.

Buiten stonden ondanks de oproep van Van Dijk waarin hij vroeg de fans thuis te blijven, nog honderden veelal in het zwart geklede, oude rockers uit de wijde omtrek. De fans deelden bier onder elkaar uit. Zo nu en dan moest de politie hen enigszins in bedwang houden om de trams vrije doorgang te verlenen.

Boven Paradiso vloog een reclamevliegtuigje met de tekst: 'Dag lieve Herman, rock-on'

De motor van de voorste wagen uit de lijkstoet van Herman Brood heeft het begeven. De door Brood zelf beschilderde Plymouth wilde na aankomst bij de Amsterdamse poptempel Paradiso niet meer starten. Een medewerker van de wegenwacht moest er aan te pas komen om de met bloemen beladen wagen weer aan de praat te krijgen.

Met dank aan Hansje voor de screenshot

Eend schakelt de politie in

Een Canadese eend heeft haar moedertaken behoorlijke serieus genomen. Toen ze haar kroost tijdens een wandeling in een put zag vallen, bedacht ze zich geen moment en schakelde de politie in.

De betreffende agent keek vreemd op toen de eend zijn aandacht trok door met haar bek aan zijn broekspijp te trekken. Na lang aandringen kreeg ze hem mee naar de put, waarna er een sleepwagen en een vergiet aan te pas kwamen om de kuikentjes te bevrijdden.

Met dank aan Edge, heijx en illco voor de tip!

Turkse verpleegsters moeten maagd zijn

labman en Lido meldden ons het volgende:

In Turkije is een maatregel aangenomen die leerlingen op verpleegkunde-opleidingen verplicht maagd te zijn en te blijven. Bij twijfel volgt een onderzoek. Wie geen maagd meer blijkt te zijn, wordt onmiddellijk uit de opleiding geschrapt.

De opleidingen worden gevolgd door meisjes tussen 13 en 17 jaar die verpleegkundige of vroedvrouw willen worden. De nieuwe maatregel verbiedt hen seks te hebben of prostituee te worden.

Rust in Arena te kort voor Big Mac

KikkerBikker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

McDonalds heeft besloten per 1 juli de Amsterdam Arena te verlaten. De reden hiervoor is de geringe lengte van de rust van een voetbalwedstrijd. Het personeel kreeg in de vijftien minuten de dikke rijen supporters niet weggewerkt, waardoor veel klanten voor de keus kwamen te staan: een deel van de wedstrijd missen of de Big Mac laten schieten.

De afzetmarkt (bij volle bak 50.000 man) zag er 5 jaar terug veelbelovend uit. Toch gaat overhaasten ten koste van de service en de kwaliteit, aldus McDonalds. Daarbij kwam nog dat de brandweer het gebruik van een frituurpan verbiedt in het stadion.

Man denkt anders over dood dan vrouw

Mannen en vrouwen hebben andere voorstellingen over dood en onsterfelijkheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het instituut voor psycho-analyse van de universiteit van Frankfurt.

De fantasieŽn van de meeste vrouwen richten zich op een "Vader-God" in de hemel die de niet in het leven vervulde wensen tot vervulling brengt. Mannen zien de dood veeleer als het einde. Het instituut onderzocht de onbewuste levenswensen van meer dan 50 mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Frans Bauer fans op de vuist

Je hebt gekke fans en je hebt heel gekke fans. Tot die tweede categorie behoren ongetwijfeld enkele Frans Bauer-fans die hun idool tijdens de Nacht van het levenslied in het Belgische Bokrijk aan het werk wilde zien.

Om 11 uur 's ochtends hadden enkele dames en heren zich al geÔnstalleerd voor het podium. Nochtans zou de Nacht van het levenslied pas om 20 uur van start gaan en hun idool bijna twaalf uren later aan de beurt komen. Toen enkele fans, even nadat ze waren gaan zitten, attent werden gemaakt dat ze aangeduide gereserveerde plaatsen hadden ingenomen en elders moesten gaan zitten liepen ze behoorlijk rood aan van woede. De mooie plaatsjes elders waren immers al ingenomen door andere Bauer-fans. En alzo liep de temperatuur tussen de verschillende Bauer-aanhangers aardig op. Zo hoog dat er zelfs enkele klappen vielen en de fans tot bedaren gebracht moesten worden.

Gullit mogelijk bondscoach Kameroen

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Franse sportdagblad L'Equipe bestaat er een grote kans dat Ruud Gullit tijdens het WK in 2002 bondscoach is van Kameroen. Gullit zou zijn ja-woord al hebben gegeven en heeft pittige salariseisen op tafel gelegd.

'De Ontembare Leeuwen' hebben de afgelopen negen maanden drie coaches versleten. Op dit moment is de Fransman Robert Corfou bondscoach van het West-Afrikaanse land. Onder zijn leiding plaatste Kameroen zich als eerste land voor het WK 2002.

Gullit was eerder trainer bij Chelsea en Newcastle United en speelde in het verleden voor onder meer Chelsea, PSV en AC Milan. Kameroen won in 2000 de Afrika Cup en had goud op de Olympische Spelen van Sydney.

Dierenbescherming beloont info dierenbeul

berney + Big_M hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Dierenbescherming looft een beloning uit voor het opsporen van een dierenbeul die het in Twente heeft gemunt op paarden, pony's, schapen en koeien. De landelijke Dierenbescherming heeft 5000 gulden over voor de tip die leidt tot de aanhouding van de persoon die sinds oktober in Twente zeker tien keer een dier heeft mishandeld. De afdeling Enschede stelt 2500 gulden beschikbaar.

Afgelopen vrijdag bleek de onbekende dierenbeul opnieuw te hebben toegeslagen. Een merrie op een manege in Losser was met een mes bewerkt. Eerder zijn onder meer een paard en een pony bezweken aan verwondingen die met een mes waren toegebracht.

Steeds vaker dierenmishandelingen

Het onderzoek van de politie heeft nog niet veel opgeleverd. Hoewel ze er rekening mee houdt dat het om dezelfde dader gaat, heeft ze nog geen verdachte op het oog. Een woordvoerder van de Enschedese afdeling van de Dierenbescherming hoopt dat door de uitgeloofde beloning mensen alerter zijn op dierenmishandeling.

Volgens een woordvoerster van de landelijke Dierenbescherming worden in Nederlands steeds vaker dieren op gruwelijke wijze verminkt, vooral op plekken waar de daders makkelijk bij de dieren kunnen komen. "Kinderboerderijen zijn een geliefd doelwit. We hebben in de afgelopen tijd al drie, vier keer een geldbedrag uitgeloofd."

De beloning is nog geen enkele keer uitgekeerd. "Het blijkt in dit soort gevallen zeer moeilijk de dader te pakken", aldus De Rooij.

CBS: aantal immigranten gestegen

xxxl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal immigranten dat naar Nederland komt, vertoont een stijgende lijn. In de periode van juni 2000 tot mei 2001 telde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bijna 137.000 immigranten, 10 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het CBS verwacht dat dit kalenderjaar opnieuw meer mensen naar Nederland komen dan in 2000, toen het recordaantal van 133.000 immigranten werd bereikt.

Er komen vooral meer Aziaten en Afrikanen, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. Dat betekent dat de stijging slechts voor een beperkt deel in verband kan worden gebracht met de krapte op de arbeidsmarkt. Uit AziŽ en Afrika komen volgens het CBS vooral mensen die in Nederland asiel zoeken. Arbeidsimmigranten komen voor het grootste deel uit de landen van de Europese Unie, de Verenigde Staten en Japan. De immigratie uit die landen neemt nauwelijks toe.

Boeren protesteren tegen strafkortingen.

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boeren uit Noordwest-Gelderland protesteren maandagochtend tegen de strafkortingen die het ministerie van Landbouw oplegt aan bedrijven die tijdens de MKZ-crisis zijn geruimd. Enkele tientallen boeren blokkeren in Zwolle met ongeveer 25 tractoren de parkeerplaats van de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw.

De vergoeding die de boeren krijgen voor de ruiming, wordt verlaagd wanneer er bijvoorbeeld sprake is van administratieve tekortkomingen of tegenwerking bij de ruiming. De actievoerders vinden de maatregelen van het ministerie veel te streng. De strafkortingen variŽren van 35 tot 100 procent van de totale vergoeding.

Kortingbrief

De directe aanleiding voor de protestactie is de korting die het bedrijf van Carla van der Linde en haar man uit Oosterwolde afgelopen week alsnog opgelegd kregen, terwijl in eerste instantie al volledig was uitgekeerd. Volgens Van der Linde hebben meer boeren op de Veluwe de afgelopen week de 'kortingbrief' in de bus gekregen en maken veel andere boeren zich zorgen over de manier waarop het ministerie van Landbouw uitbetaalde bedrijven alsnog geld wil laten terugbetalen.

De Tweede Kamer is eveneens ontevreden over de strafkortingen. Zowel CDA, PvdA als D66 hebben Brinkhorst gevraagd de straffen te verlagen. Als dat niet gebeurt, overweegt de Kamer nog tijdens het reces te vergaderen en in te grijpen. Het ministerie ontkent dat te hard wordt opgetreden. "Van de ruim 2200 geconstateerde overtredingen zijn slechts 240 bestraft. Een korting van 100 procent is maar in een paar gevallen opgelegd", aldus de woordvoerder van minister Brinkhorst.

Rover begint handtekeningenactie tegen NS

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rover is maandagmorgen begonnen met een handtekeningenactie tegen de Nederlandse Spoorwegen. Het gaat om een protest van de vereniging Reizigers Openbaar Vervoer tegen het grote aantal grote treinen dat de laatste tijd uitvalt of aanzienlijke vertraging heeft. Belangrijkste oorzaak hiervan is het tekort bij de NS aan personeel en materieel.

Maandag is ook de 'zomerdienstregeling' ingegaan bij de NS. Op werkdagen worden 300 van de 5000 treinen geschrapt. Het gaat om treinen die rijden op trajecten met een frequentie van vier keer of vaker per uur.
De handtekeningenlijsten van Rover worden door leden op NS-stations verspreid en kunnen ook via internet worden opgevraagd.

De bedoeling van Rover is om de protesthandtekeningen over enige tijd aan NS-topman Huisinga aan te bieden.

Henk de Velde mag niet verder zeilen

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse zeiler Henk de Velde wil zijn tocht door de arctische wateren boven Rusland nog niet opgeven. Volgens een woordvoerster van De Velde bekijken de zeiler en zijn begeleidingsteam wat voor oplossingen er zijn voor de gerezen problemen.

De Velde is inmiddels onderweg naar de havenplaats Vardo in Noorwegen, nadat hij dit weekeinde van de Russische autoriteiten in Moermansk geen toestemming had gekregen om verder te varen.

De Velde vertrok vorige maand voor een wereldreis waarbij hij onder meer langs de Noordpool wil zeilen, via de zogenoemde noordoostelijke doorvaart. Deze route voert vanaf Moermansk via de arctische wateren naar de Beringstraat bij Alaska. De Velde hoopt een record te boeken door zo noordelijk mogelijk te varen.

De zeiler was afgelopen woensdag uit Vardo vertrokken, op weg naar Moermansk. Hij had geen visum voor Rusland omdat hij dacht dat dat niet hoefde als je via zee het land binnenkomt. Een zeemans- of monsterboekje had hij ook niet.

Politie wil nieuwe test afgevaardigde VS

De politie van de Amerikaanse hoofdstad Washington eist een nieuwe test met de leugendetector van de Californische afgevaardigde Gary Condit (53).Volgens plaatsvervangend hoofdcommissaris Terrance Gainer moeten daarbij ook mensen van de politie aanwezig zijn.

Condit legde eerder uit eigen beweging de leugendetectortest af. Volgens zijn advocaten spreken de antwoorden van Condit hem vrij van betrokkenheid bij de verdwijning van Chandry Levy, zijn 24-jarige stagiaire van wie sinds eind april niets meer is vernomen. De afgevaardigde onderging ook een DNA-test.

,,We hadden hem graag zelf de belangrijke vragen gesteld'', zo verwoordde Gainer de kritiek op de eerste test. Eerder al bekritiseerde een van de agenten belast met het onderzoek naar de verdwijning de stap van Condit. Hij is sceptisch, omdat ,,de politie er niet bij was en ook niet de voltallige uitslagen van de test onder ogen heeft gekregen''.

Condit schakelde onafhankelijke onderzoekers in voor de test. ,,De resultaten zijn meteen doorgestuurd naar de FBI en naar de politie in Washington DC'', aldus zijn advocaat.

Woensdagochtend doorzocht de politie het appartement van Condit naar mogelijk bewijsmateriaal.

De Californische Levy werd elf weken geleden voor het laatst gezien. In eerste instantie werd er geen verband gelegd tussen Condit en de verdwijning van de jonge vrouw. Maar nadat de Democratische politicus onlangs bekende dat hij een affaire met haar had, sluit de politie toch zijn onschuld niet uit.

Bejaard Belgisch echtpaar vast in Turkije

Germy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bejaard Belgisch echtpaar bivakkeert al zestien dagen aan de grens tussen Turkije en Griekenland, omdat het een boete voor overschrijding van het visum niet kan betalen.

Robert Vereeken (73) en Marie-Josť Verbinnen (80) moeten 27.000 Duitse mark (zo'n 30.000 gulden) op tafel leggen om Turkije te kunnen verlaten. Zij zijn al tien maanden in het land, hoewel hun visum na zes maanden afliep.

Vereeken zegt dat hij en zijn vrouw door de mooie gebieden die ze bezochten en hun leeftijd eenvoudig zijn vergeten naar hun visum te kijken. "Maar zelfs als wij onze auto zouden verkopen, zou dat nog niet voldoende zijn om de 30.000 gulden op tafel te leggen", zegt hij.

Zeefdrukken Herman Brood gestolen

De eigenaar van de Haagse kunstgalerie ArtOfficial heeft zondagmiddag aangifte gedaan van de diefstal van dertien zeefdrukken van Herman Brood. De gesigneerde kunstwerken verdwenen zondagmiddag uit de galerie aan de Groenmarkt in Den Haag.

Volgens eigenaar P. Mcgough heeft de dief in een onbewaakt moment kans gezien de zeefdrukken weg te grissen. Een personeelslid was op dat moment buiten de winkel de stoep aan het vegen. De drie zeefdrukken lagen op stapeltjes bij de ingang van de winkel.

Het gaat om vijf zeefdrukken van een man die gitaar speelt, vijf exemplaren van een portret van Willem-Alexander en drie zeefdrukken van een blauwe torso van een vrouw. De totale waarde is zeker 16.000 gulden.

Een woordvoerder van de politie Haaglanden bevestigt dat de galerie-eigenaar aangifte heeft gedaan van vermissing. Politie-agenten hebben ter plaatse geen braaksporen aangetroffen.

Henzz, bedankt voor de tip !

Trauma helicopter mag de lucht niet in

Kamelig had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitse traumahelikopter uit Rheine heeft zaterdagmiddag het leven gered van een Nederlands jongetje. De Nederlandse traumahelikopter mocht de lucht niet in, omdat het dagelijks toegestane aantal vluchten al was bereikt.

Om het kind te vervoeren vanuit het ziekenhuis in Meppel naar een gespecialiseerd ziekenhuis buiten de regio, wilde de ambulancedienst Drenthe de traumahelikopter inschakelen die is gestationeerd bij het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De milieuvergunning laat echter slechts een beperkt aantal vluchten toe, waardoor de helikopter in Nijmegen aan de grond bleef.

Dit schoot W. de Vrij, directeur van de Regionale Ambulance Voorziening Drenthe in het verkeerde keelgat: ,,De Duitse collega's waren bereid het kind op te halen en door te vliegen naar Wilhelmshaven in Duitsland. De milieuvergunningen in Nederland zijn te beperkt. Als het Duitse traumateam niet zo accuraat had gereageerd, dan was het voor dit jongetje slecht afgelopen. Nu leeft het tenminste nog'', aldus De Vrij.

Volgens de directeur moest het jongetje naar een neurologische afdeling in een ziekenhuis in Duitsland worden vervoerd, omdat de Nederlandse ziekenhuizen kampen met capaciteitsproblemen.

Machinist bijna dood door fout NS

Gebrekkige communicatie tussen de verkeersleiding en treinbestuurders heeft bijna tot de dood van een machinist geleid. Het incident had plaats op 24 juni toen een trein met 140 km/uur tegen een gebroken bovenleiding aanreed. De machinist was niet op de hoogte van het mankement, terwijl de verkeersleiding dit wel wist.

De machinist ontsnapte maar op het nippertje aan de dood. De losse bovenleiding, met daarop 1800 volt, sloeg tegen de vooruit. De buitenste laag verbrijzelde, de binnenste laag hield het net. De machinist is ervan overtuigd dat hij dood was geweest als de binnenruit het ook had begeven. "Ik zag later zwarte brandplekken op de cabine", aldus de man.

Het ongeluk is volledig terug te voeren op de reorganisatie bij de spoorwegen, beter bekend als het 'rondje om de kerk'. Als onderdeel van de nieuwe aanpak kunnen treinbestuurders sinds 10 juni niet meer rechtstreeks communiceren met de verkeersleiding.

Machinisten kunnen alleen nog praten met de treindienstleiders. Die zaten voorheen in ťťn ruimte met de verkeersleiders, maar sinds de reorganisatie zijn ze gescheiden. Een woordvoerder van de NS erkent dat nog het een en ander mankeert aan de communicatie. "Dat loopt nog niet tof."
Laatste reviews en specials
review
Darksiders Genesis
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: Al Pacino jaagt op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
©FOK.nl e.a.