F1: Uitslag Grand Prix van Engeland

Mika Hakkinen heeft de Grand Prix van Engeland gewonnen. De Fin, die dit seizoen een rampzalig seizoen meemaakt, wist Michael Schumacher ruim voor te blijven. Schumacher’s teamgenoot Rubens Barrichello nam de derde plek in beslag.

Voor David Coulthard, die ondanks zijn flinke achterstand op M.Schumacher in het kampioenschap de strijd om de titel nog niet op wilde geven, was de race al snel afgelopen. De Schot verliet in de 1e ronde de baan, kort nadat hij in aanraking was gekomen met Jarno Trulli in de eerste bocht na de start. Opmerkelijk bij diezelfde start was dat Jacques Villeneuve zijn teamgenoot bij BAR Olivier Panis van de baan af werkte. De Canadees wist ondanks schade aan zijn bolide de wedstrijd uit te rijden.

Jos Verstappen wist te profiteren van de verschillende uitvallen, en stuurde zijn Arrows in de eerste ronde van de 17e naar de 11e plaats. Na inhaalpogingen op Irvine en Alesi, en een latere uitval van Ralf Schumacher lag de Nederlander zelfs een tijd 8e, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 10e plaats, mede doordat hij in de laatste ronden een motorprobleem kreeg.

Ondertussen was de strijd aan de kop van de wedstrijd gestreden. In de beginfase was Mika Hakkinen duidelijk sneller dan Michael Schumacher, en zijn eerste inhaalpoging op de Duitser was succesvol. Na die tijd kon niemand de Fin meer achterhalen. Michael Schumacher, die voor een verkeerde strategie gekozen had, had het lange tijd zelfs met Juan-Pablo Montoya aan de stok voor de tweede plaats, en werd zelfs tijdelijk terugverwezen naar de derde plaats door de Colombiaan. Doordat Montoya nog een extra stop moest inlassen werd Schumacher alsnog tweede, gevolgd door zijn Braziliaanse teamgenoot.

Resultaat Grand Prix van Engeland
PositieCoureurTeamLandTijd
1eMika HakkinenMcLaren / MercedesFinland-
2eMichael SchumacherFerrari / FerrariDuitsland+ 33.646
3eRubens BarrichelloFerrari / FerrariBrazilië+ 59.280
4eJuan-Pablo MontoyaWilliams / BMWColombia+ 1.08.772
5eKimi RäikkönenSauber / PetronasFinland+ 1 ronde
6eNick HeidfeldSauber / PetronasDuitsland+ 1 ronde

10eJos VerstappenArrows / AsiaTechNederland+ 2 ronden


WK Coureurs na Grand Prix van Engeland
PositieCoureurLandPunten
1eMichael SchumacherDuitsland84
2eDavid CoulthardSchotland47
3eRubens BarrichelloBrazilië34

15e (gedeeld)Jos VerstappenNederland1

WK Constructeurs na Grand Prix van Engeland
PositieTeamPunten
1eFerrari / Ferrari118
2eMcLaren / Mercedes66
3eWilliams / BMW46