Prins Charles bezoekt nooit graf van Diana

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De broer van prinses Diana heeft scherpe kritiek geuit op prins Charles. Die zou het graf van zijn voormalige vrouw nog nooit hebben bezocht. Volgens graaf Spencer is de Britse kroonprins nog altijd niet op het eiland geweest op het landgoed Althorp waar zij vier jaar geleden werd begraven.

"Prins Charles is altijd welkom bij het monument, maar hij heeft tot nu toe nog geen bezoek afgelegd", citeert de Britse krant The Times Diana's broer. Ook andere leden van het koninklijk huis zouden zijn weggebleven. Alleen Diana's zonen William en Harry bezoeken regelmatig het graf van hun overleden moeder.

Op het landgoed is een museum ingericht ter nagedachtenis aan de prinses, die in augustus 1997 om het leven kwam door een auto-ongeluk in Parijs. Honderdduizenden hebben het landgoed al bezocht. Alle opbrengsten gaan naar het herdenkingsfonds dat Diana's naam draagt.

In een reactie stelt het Britse Koninklijk Huis dat het aan prins Charles is, hoe hij zijn overleden ex-vrouw herdenkt. "Hoe de prins stilstaat bij de herinnering, is een privé-aangelegenheid", aldus een woordvoerder van prins Charles.