FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 maart 2001

Final update MIR

Allerlei landen zijn bang voor brokstukken, er worden vluchten aan de grond gehouden, en de gekheid over de MIR is een beetje overtrokken.
Dus de laatste info voordat dat ding morgenochtend de zee inplonst, kortom:

De laatste update van de MIR,
samen met een verzameling links uit voorgaande artikelen:


Het Europese ruimtevaartbureau ESA houdt er sterk rekening mee dat er toch nog enkele brokstukken van de Mir op het Europese continent zeer zouden kunnen komen. Als dit Russische ruimtestation vannacht uit controle 'valt' bestaat er een geringe kans dat dit namelijk gebeurd.

De eventuele brokstukken zouden dan zuidelijk van de lijn Birmingham - Amsterdam - Hannover neerkomen. Aldus de verklaringen woensdag van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken. Voor alle hulpdiensten is een normale staat van paraatheid van kracht die, mocht dat nodig zijn, verhoogd kan worden. Russische ruimtevaartexperts hebben eerder verkondigd dat de kans op een ongecontroleerde val nog geen procent bedraagt.

Het vluchtleidingscentrum van de Mir in de buurt van Moskou heeft besloten op vrijdag om 01.30 uur Nederlandse tijd definitief met de gecontroleerde afremming van de Mir te beginnen. Het ruimtestation is dan boven de Atlantische Oceaan voor de kust van West-Afrika en maakt vervolgens een bocht over zuidoost-Europa heen richting de Stille Oceaan, waar hij naar verwachting rond 07.00 uur Nederlandse tijd in zee zal plonsen.

Grotendeels zal de Mir in de athmospheer verbranden, maar honderden brokstukken, met een totaal gewicht van 20 tot 40 ton, zullen toch in de oceaan bereiken. De grootste brokken kunnen enkele honderden kilo's wegen en hebben dan een snelheid van maar liefst 200 tot 400 km per uur.

Gaat er eventueel toch iets mis met de afrem-procedure, dan komt de Mir na vrijdag door een wet genaamd zwaartekracht, vanzelf naar beneden in een tijdsbestek van enkele uren tot drie dagen. De locatie waar dit dan zal gebeuren is slechts een paar uur van tevoren te bepalen. Als de er helemaal geen afremming plaatsvindt zal de MIR langzaam zakken en ergens tussen 25 en 31 maart neerkomen.
---

R@b had ons via de newssubmit ook nog het volgende te melden:

Neerstorten MIR live op CNN

Tijdens twee speciale uitzendingen volgt de internationale nieuwszender CNN in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart het neerstorten van de Mir op aarde. In de specials, genaamd 'Mir falls to Earth' zijn onder meer live-reportages te zien. De eerste verbranding van het ruimtestation in de dampkring wordt vrijdagochtend verwacht rond 01.30 uur. CNN begint een half uur later met de eerste uitzending. Daarin is de tweede verbranding van de Mir om ongeveer 02 uur 30 uur te zien.
Bron: HBLV

Links:
Fokzine:
21/03/2001 Meekijken neerstorten MIR
21/03/2001 Taco Bell stunt met Mir
15/03/2001 Vernietiging Mir op 22 maart

Forum:
MIR stort neer op Aarde (kijk toe)

Overigen:
World Online Dossier(zeer uitgebreid)
Mir Reentry.com (video)
CNN Mir Tracker(mooi)

Aan de ene kant kan het me niets schelen wat er met dat ding gebeurd.
En aan de andere kant vind ik het wel lollig dat zo'n ding wat eerst honderden km ver weg in de ruimte rondcirkelde, nu de plomp induikt.
Call it irony

Aanhang NVU niet meer dan 120 man

De aanhang van de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) en enkele aanverwante clubjes als het Nationaal Offensief en de FAP-arbeiderspartij bestaat uit niet meer dan ongeveer 120 personen. Dat schat de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).

Wel zijn er volgens zowel de BVD als haar Duitse evenknie hechte banden tussen Nederlandse en Duitse neonazi's.

De NVU is de meest radicale extreemrechtse partij sinds het verbod van CP'86 in 1998. De oorsprong van de NVU ligt in de jaren zeventig. De partij bleef marginaal totdat J. Glimmerveen ten tonele verscheen.


De Hagenaar maakte er geen geheim van dat hij Hitler adoreerde. Hij bracht de discussie over buitenlanders in, dat daarna het belangrijkste agendapunt van extreemrechts werd.

Justitie probeerde vergeefs de NVU te laten verbieden nadat de partij verschillende keren verwikkeld raakte in strafzaken wegens discriminatie. Het Openbaar Ministerie eiste ontbindin! g van de NVU. De rechtbank in Amsterdam verklaarde de NVU in 1978 tot een verboden vereniging, maar wees de vordering tot ontbinding van de partij af. De partij bleef gewoon bestaan.


Toch speelde de NVU door de komst van de Centrumpartij van Janmaat geen rol van betekenis meer en Glimmerveen gooide in 1987 de handoek in de ring. Pas in 1996 activeerde Glimmerveen de partij weer. Volgens de Hagenaar haalden jonge rechtsradicalen hem hiertoe over.

Sinds zijn rentree zorgde Glimmerveen verschillende keren voor opschudding. Zo bedreigde hij tijdens bijeenkomsten in Rotterdam en Schiedam het GroenLinks-Kamerlid Singh Varma en toenmalig hoofdredacteur Schinkelshoek van de Haagsche Courant.

Het hof in Den Haag veroordeelde Glimmerveen hiervoor in 1999 tot drie maanden cel. De Hagenaar is formeel nog steeds voorzitter van de NVU maar vanwege gezondheidsproblemen nog enkel op de achtergrond actief.


Feitelijk is de NVU in handen van de Arnhemse neonazi C. Kusters. Op de achtergrond speelt de Groninger E. Homan een belangrijke rol. De Duitse inlichtingendienst waarschuwt al jaren voor de nauwe samenwerking tussen Homan en Kusters en Duitse neonazi's.

Met name Homan wordt door Duitse autoriteiten gezien als iemand die zaken regelt voor Duitse geestverwanten. Hij zou betrokken zijn bij het verzamelen van gegevens van tegenstanders van extreemrechts, zoals linkse antifascisten en medewerkers van politie en justitie.

Ja zuster, nee zuster als speelfilm

De populaire ex televisieserie “Ja zuster, nee zuster” gaat als speelfilm uitgebracht worden. Volgens productiemaatschappij Bos Bros gaat de film in kerstvakantie 2002 in de bioscopen draaien.

Hoewel goed naar de oorspronkelijke scripts van de legendarische televisieserie van Annie M.G. Schmidt is gekeken, ligt aan de film vooral de tekst van het toneelstuk van het RO-Theater van vorig jaar ten grondslag. Frank Houtappels die ook het toneelstuk op papier zette, schreef toch een geheel nieuw filmscenario.

De regie zal in handen zijn van Pieter Kramer. Loes Luca speelt net als in het toneelstuk Zuster Klivia (op televisie een rol van Hetty Blok) en Paul Kooij is net als op de planken Buurman Boordevol (op televisie gestalte gegeven door wijlen Dick Swidde).

Arjan Ederveen krijgt volgens Bos Bros een gastrol in de film. Met de opnamen wordt dit najaar begonnen. Bos Bros maakte eerder Abeltje en komt komend seizoen met Minoes.

UPC stort in op fors lagere beurs

Een waar slagveld op de Europese beurzen vandaag. Na de sterke daling van de Amerikaanse indices gisteren en nieuwe winstwaarschuwingen van verschillende Europese ondernemingen vanmorgen, namen de Europese markten de negatieve stemming over. Vlak na opening schoot de AEX al diep in de min, tot ruim -3%. Vrijwel alle AEX-fondsen moesten een fiks verlies nemen. Ook een vrij rustige opening van Wall Street om 15:30 kon de beurs geen positieve impulsen meer geven en de index zakte naar een dieptepunt van 512,45 punten, ruim 5,5% lager dan het slot van gisteren. In de slotminuten krabbelde de index nog iets op, maar verliet de beursvloer met een verlies van 4,4% op 518,27 punten. De midkap ging met vrijwel gelijke tred omlaag en sloot de handelsdag af op een verlies van 4,6% op 535,22 punten.

Op Gucci, KPNQwest en Wolters Kluwer na, gingen zowel traditionele waarden als technologiefondsen met aanzienlijke stappen achteruit. Grootste daler was UPC, dat z'n koers met 25% af zag nemen tot 6 euro. Het geplaagde bedrijf kreeg vandaag te horen dat het kabelnet ook voor andere bedrijven toegankelijk moet worden, om internetdiensten te kunnen leveren. Beleggers dumpten massaal het aandeel en zonden het naar een nieuwe all-time low.
Ook de overige ICT-bedrijven als Getronics (-12,31%), KPN (-10,55%), Versatel (-9,09%) en Philips (-5,79%) holden met grote stappen achteruit.

Fortis kwam vandaag met de cijfers van het jaar 2000, die de gestelde doelen overtroffen. De winst steeg van 2316 miljoen euro naar 2768 miljoen euro, een groei van bijna 20%, met een autonome groei van 11%. Ondanks de fraaie jaarcijfers deden beleggers hun financiële stukken in de verkoop. Fortis noteerde aan het eind van de handel 25,56 euro, een min van 6,68%. Ook de andere financiële zwaargewichten noteerden dergelijke verliezen. ABN Amro sloot 5,76% lager, Aegon 6,03% en ING 6,17%.

Verder publiceerde het CBS vandaag cijfers waaruit blijkt dat het vertrouwen van de consument in de economie verder is gedaald. Het percentage consumenten dat een verslechtering van de economie verwacht, nam in maar toe tot 41 procent. Het aantal optimisten daalde van 13 procent tot 9 procent.

De euro moest ook weer terrein prijs geven ten opzichte van de dollar. Een euro wordt nu verhandeld voor 0,8845 dollar. Ook de Amerikaanse markten worden geplaagd door winstwaarschuwingen. Onder andere UPS gaf aan niet aan de verwachtingen van de beleggers te kunnen voldoen. De Dow-Jones staat op het moment 2,61% lager op 9239 punten. De technologiefondsen doen het duidelijk beter, de Nasdaq staat op een verliesje van 0,03% op 1829,75.

Innovatie in surfen: de 3D Browser

ZodiaC wees ons via de newssubmit op het volgende:

Surfen op vijf sites tegelijk. Het kan met de nieuwe driedimensionale browser. Mike Rosen van 2ce.com ontwikkelde deze browser die is omgedoopt tot CubicEye browser. Van het programma is inmiddels een bèta-versie op verschenen. Deze ronde voor bèta-testers is helaas reeds gesloten. Maar je kan je wel inschrijven voor de volgende.



Het ziet er in ieder geval erg apart uit. Klik hier voor een demonstratie-filmpje.

Singles liever niet single

Als het aan de gemiddelde Nederlander ligt dan woont hij het liefst in een huis met een partner en eventuele kinderen. Ondanks de groei van het aantal alleenstaanden is de gezinssituatie nog altijd het ideaal. Dit heeft een onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS uitgewezen.

Het aantal alleenstaanden in Nederland steeg vooral doordat jongeren vaak eerst op zichzelf gaan wonen, alvorens samen te gaan wonen met een partner. Ook is de gemiddelde levensduur gestegen, waardoor er meer alleenstaande bejaarden zijn dan voorheen.

Op dit moment is ruim 33% van de Nederlandse bevolking single.

Pijngevoeligheid huidskleur gebonden

Onderzoek heeft uitgewezen dat gekleurde mensen een lagere pijngrens hebben dan blanken. Het bleek namelijk dat medicaties voor gekleurden in Amerika met chronische pijn vaak niet voldeden en klachten opleverden. Toen 337 patiënten met chronische pijn werden getest, bleek dat de blanken bijna eens zo veel pijn aankonden als hun gekleurde mede-proefkonijnen.

Dankzij dit onderzoek is duidelijk geworden dat de gekleurde mensen met chronische pijn dus een andere behandeling vragen dan de blanken. Dat is best een pijnlijke ontdekking! Al die tijd werden ze namelijk gewoon gelijk behandeld en leden ze dus onnodig extra pijn!

XTC gebruik jeugd Amerika stijgt snel

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gebruik van XTC bij de Amerikaanse jeugd stijgt explosief. Dat is woensdag gebleken tijdens een zitting van het Amerikaans congres waarop parlementsleden, experts en verslaafden getuigden. Een groot deel van de in de VS geconsumeerde synthetische drug komt uit België en Nederland, zo stelt de Amerikaanse drugspolitie (DEA). XTC is sinds de jaren tachtig in de VS verspreid en vooral populair in het danscircuit. Het Nationale Drugsinstituut stelt dat 8 procent van de Amerikaanse laatstejaars XTC gebruikt.

Jongeren e-mailen 'schokkend' ongemanierd

Veel jongeren zijn ongemanierde e-mailgebruikers. ,,Schokkend'' noemt het onderzoeksbureau ICM hun gedrag zelfs. Zo heeft 10 procent van de meisjes al eens een jongen via e-mail gedumpt.

44 Procent denkt dat een elektronisch dankjewel evenveel waarde heeft als een geschreven bedankje. ICM deed in opdracht van Microsoft onderzoek onder 2000 jongvolwassenen.Tweederde van de onderzochte jongeren tussen 18 en 24 jaar geeft bij het schrijven van een e-mail niets om interpunctie, grammatica of schrijfstijl. Ongeveer 16 procent eindigt elk e-mailtje met 'liefs en kusjes', zelfs als het berichtje aan de baas is gericht.

Ondanks deze zorgeloosheid denkt 82 procent toch dat goede manieren er toe doen. Van de ondervraagden heeft 56 procent zich al wel eens geïrriteerd aan mailtjes die te familiair waren of spellingsfouten bevatten.

Om de etiquette wat op te vijzelen heeft Microsoft inmiddels een korte handleiding opgesteld.

Tom Cruise ontkent breuk met Scientology

Hollywoodster Tom Cruise heeft helemaal niet gebroken met de Scientology-kerk. Hij is niet eens van plan geweest daarover na te denken, heeft zijn woordvoerster tegen de Amerikaanse krant USA Today gezegd.

Zij ontkende daarmee berichten in de Britse media dat de 38-jarige Cruise zich voor een groot bedrag uit de organisatie zou hebben 'vrijgekocht'.

Nog maar een paar dagen geleden deed het verhaal de ronde dat Cruise ,,om persoonlijke redenen'' voor de godsdienstige organisatie had bedankt en dat hij als gebaar van goede wil nog eenmaal ,,een zeer royale gift'' zou doen.

Nicole Kidman:
Een ruzie over de organisatie zou mede aan de scheiding tussen Cruise en Nicole Kidman ten grondslag hebben gelegen. Kidman verliet Scientology vorig jaar en keerde terug naar de katholieke kerk van Rome.

Damrak keihard onderuit

De effectenbeurs in Amsterdam is weer diep in het rood gedoken. Nadat de AEX-index direct een procent lager was geopend, was het verlies om 10.30 uur opgelopen tot 3,14 procent op 525.

De duizelingwekkende daling wordt niet veroorzaakt door nieuw slecht nieuws, maar lijkt zichzelf aan te jagen. De jongste duikvlucht werd ingezet door de renteverlaging in de VS van dinsdag, die in de ogen van de beleggers te klein is.

Alle AEX-fondsen staan op verlies. Met name voor de financiële sector en, nog erger, de telecomsector, is het sentiment buitengewoon negatief.

Rel bij start Big-Brother VIP België

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net als in Nederland vorig jaar, is men in België na Big-Brother nu begonnen met BigBrother Vips.
Twaalf BV's (Bekende Vlamingen) stapten dinsdagochtend voor maximum tien dagen het Big Brother-huis in. Meteen botsten Jean-Pierre Van Rossem en de Belgische big-brother winnares Betty frontaal.
Van Rossem verklaarde eerder dat hij onmiddellijk zou opstappen wanneer ook Betty in het huis zou zitten.
Van Rossem reageerde furieus. "Ik voel me bekocht door Endemol. Ik heb maandag nog naar Betty's man gebeld. Hij verzekerde me dat ze er niet zou zijn! Zo snel ik kan, stap ik hier nu op. Ik hoop dat ze mij snel wegstemmen. Ik weiger samen met die stomme trut in dit huis hier te zitten. Dat mens is door rond te lopen in haar blote kont een Bekende Vlaming geworden, dat is haar enige verdienste. Als ze begint te lachen, dan springen mijn trommelvliezen, alsjeblieft zeg!"

In het huis kon je een speld horen vallen. Kirrende Betty viel meteen helemaal stil. Hiermee kon ze voor een keer niet lachen. "Ik vind dit geen grap, nee. Jean-Pierre moet niets zeggen. Hij heeft heel zijn leven lang de mensen bedrogen. Je leert mij niet kennen door alleen maar naar Big Brother te kijken."

Note: Jean-Pierre Van Rossem is een omstreden figuur. De man was in de jaren 80 miljardair dankzij een door hem ontwikkelde beleggingsstrategie, daarna ging het mis en werd Van Rossem failliet verklaard. Hierna kwam hij met een politieke partij (ROSSEM) in het Belgisch parlement, maar moest de politiek verlaten toen hij wegens (beleggings)oplichting tot een jarenlange gevangenisstraf werd veroordeeld.

Vrouw verkoopt echtgenoot

Na een mislukte poging om haar man over te halen te stoppen met de buitenechtelijke relatie, heeft de 41-jarige Vietnamese vrouw heeft haar echtgenoot aan zijn maitresse verkocht voor 7,5 miljoen dong (ongeveer 1250 gulden).

De minnares bedacht zich geen minuut en betaalde onmiddelijk het bedrag. De man heeft inmiddels zijn boedeltje verhuist en woont nu samen met haar.

Zijn vrouw blijft eenzaam, maar rijk achter.

Sauna gluurder valt door de mand

Een Duitse sauna heeft een 37-jarige man de toegang ontzegd, nadat was gebleken dat hij bezoekers filmde met een camera die hij in een fles doucheschuim had verborgen.
De man viel door de mand, toen één van de medewerkers het opviel dat hij wel heel erg gehecht was aan de fles doucheschuim.
De man had een draadloos apparaat gebouwd dat videobeelden vanuit de fles naar een recorder in zijn tas seinde.

De politie heeft de man vrijgelaten. Ze doen nog een onderzoek naar het apparaat. Hij kan worden aangeklaagd wegens belediging van de bezoekers van de sauna. Ook heeft hij de wet overtreden omdat hij geen toestemming had een draadloze camera te gebruiken.

Drukte verwacht bij afscheid drummer

De politie in Goes verwacht vandaag een enorme menigte bij de afscheidsbijeenkomst van Chris Götte, de drummer van de Zeeuwse band Blof. Hij kwam zaterdag om het leven toen hij met zijn moter op een auto botste

In de Zeelandhallen is plaats voor 2000 personen, maar de politie verwacht veel meer mensen dan er in de hallen kunnen. Fans die niet naar binnen mogen kunnen de bijeenkomst, die om 14.00 uur begint, buiten op een groot scherm volgen.

Maatregelen in buitenland aangescherpt

In het buitenland worden de maatregelen tegen verspreiding van mond- en klauwzeer aangescherpt. In België wil de Boerenbond dat de grens met Nederland hermetisch wordt afgesloten voor veetransporten. Ook wil de bond vrachtwagens met bijvoorbeeld zuivelproducten laten tegenhouden. Daarvoor zouden militairen moeten worden ingezet.

De Nederlandse Antillen hebben ook maatregelen genomen; er mag geen vee, vlees, melk en veevoer uit landen met mond- en klauwzeer worden geïmporteerd.

Sommige vakantieboerderijen in Canada hebben hun deuren gesloten voor Europese vakantiegangers; ze hebben alle boekingen tot eind mei geannuleerd. Verder is Europeanen in Canada afgeraden naar dierentuinen te gaan.

Pinokkioneus geen sprookje

Heeft ie dan echt bestaan? Pinokkio met zijn steeds groter wordende neus? Vast niet, maar er is wel bewezen dat neuzen van mensen groter worden als ze liegen. Als je liegt wordt er meer bloed in ons neusweefsel gepompt, waardoor dit uitzet. Daardoor krabben mensen die liegen vaak aan hun neus.

Dokter Alan Hirsch van het Smaak- en Reukinstituut in Chicago, deed de ontdekking bij toeval nadat hij de beelden waarop Bill Clinton getuigde over Monica Lewinsky had bekeken. Zijn gedrag wordt nu het 'pinokkio-effect' genoemd.

VS wijzen Russische diplomaten de deur

De Verenigde Staten hebben woensdag bijna vijftig Russische diplomaten uitgewezen op verdenking van spionage. Dit bericht de omroep CBS. De uitwijzing zou een vergeldingsmaatregel zijn voor de spionageaffaire waarbij een agent van de federale inlichtingendienst FBI vijftien jaar lang gevoelige informatie doorspeelde aan Moskou.

Minister van Buitenlandse Zaken Powell riep woensdag de Russische ambassadeur bij zich om hem van de massale uitwijzing op de hoogte te brengen. Washington heeft de verdachten geen uiterste vertrekdatum opgegeven. Het ministerie wilde niet reageren op het bericht van CBS.

De VS arresteerden vorige maand de FBI-agent Robert Hanssen wegens spionage voor Rusland. Zes Russen die direct betrokken waren bij de affaire werden eerder al het land uitgezet. Hanssen zou onder meer hebben laten uitlekken dat de Amerikaanse geheime dienst een tunnel onder de Russische ambassade hebben gegraven om gesprekken af te luisteren. Dit leidde tot grote opschudding in Moskou.

Russische regeringsfunctionarissen zeiden de uitwijzing van de diplomaten als 'een buitengewoon onvriendelijke stap' te beschouwen. Als het bericht van CBS juist is, zal Rusland 'passende stappen' zetten, zoals in zulke gevallen normaal is, aldus de functionarissen tegen het persbureau Interfax. Dat betekent dat de Russen op hun beurt Amerikaanse diplomaten uitwijzen.

Volgens bronnen binnen de Amerikaanse overheid wordt het incident rond Hanssen aangegrepen om de bezem te halen door het grote aantal Russische diplomaten in de VS dat zich bezig houdt met informatie garen. Volgens schattingen zijn dat er 450. De actie van woensdag is de grootste uitwijzingsgolf van Russische diplomaten sinds president Reagan in 1986 tachtig vertegenwoordigers van de Sovjet-Unie het land uitzette.

Ziekteverzuim groter na voetbal

supersonic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voetbalwedstrijden die iedere zondag op televisie wordt uitgezonden, zorgen er in Schotland voor dat het aantal ziekmeldingen de dag erna flink toeneemt.

Veel werknemers bekijken de wedstrijden in de pub, met een flinke pul bier in de hand. En bekopen dat dan weer met een flinke kater waardoor ze de volgende dag te ziek zijn om te kunnen werken.

Ach, wat... proost!

Tot de taart ons scheidt

Na elkaar het ja-woord te hebben gegeven, is het grondig misgegaan tussen Bret Patrick en zijn nieuwe vrouw Kathryn. Al tijdens de receptie was het stel aan het ruziën geslagen.

Na alle cadeaus en enveloppen met geld het huis in te hebben gebracht, kregen de twee wéér ruzie. Echter, ditmaal kon Kathryn zich niet beheersen. Ze pakte de bruidstaart en gooide deze recht in Bret's gezicht. Hierna begon ze Bret te slaan en te schoppen. De man kon niets anders dan zich zo goed mogelijk beschermen, door ineengekropen op de grond te blijven liggen.

Volgens Kathryn ging de ruzie over het feit dat Bret, ontdanks dat hij volgens haar teveel had gedronken, achter het stuur van de auto was gekropen. Ze geeft toe taart gegooid te hebben, maar wil van schoppen en slaan niks weten. Haar excuus voor het hysterische gedrag: "Ik ben tien weken zwanger en wist totáál niet wat ik aan het doen was..."

Vliegen met snelheid van geluid?

Boeing is een onderzoek begonnen naar een nieuw commercieel vliegtuig, welke de snelheid van het geluid zou kunnen benaderen. Hierdoor is een snelheidswinst van 10% te behalen, ten opzichte van de overige vliegtuigen. Het vliegtuig zou de Boeing 767 en 757 moeten vervangen.

Ook Airbus is bezig met nieuwe ontwikkelingen. Ze zijn bezig om het grootste vliegtuig te bouwen. De meeste huidige vliegtuigen kunnen niet harder gaan dan 85% van de snelheid van het geluid, omdat ze anders uit elkaar barsten.

3 nieuwe radiostations?

De bestaande commerciele zenders op de radio mogen waarschijnlijk toch hun etherfrequentie houden. Daarnaast gaan er voor nieuwe kandidaten 3 nieuwe frequenties bij, zo staat in het advies van de commissie Bouw. Dit advies zal aanstaande zaterdag aan het ministerie van Verkeer & Waterstaat worden aangeboden.

Hoevel de commerciele zenders voor de frequenties die ze al 'in bezit' hebben nog moeten gaan betalen is onduidelijk. De drie nieuwe frequenties gaan waarschijnlijk wel geveild worden, en hiervoor zijn al 20 gegadigden.

De commissie Bouw werd ingesteld door staatssecretaris De Vries, nadat haar plan om de frequenties te veilen niet door de Kamer werd goedgekeurd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.