FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 februari 2001

Engelsman bouwt tempel voor playstation

TheDuke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat sommige mensen alles over hebben voor hun idool is bekend, maar een Engelsman heeft het begrip "fan-zijn" tot nieuwe hoogte getild.

Nadat zijn vriendin hem had verlaten liet de fervente playstationfan zijn naam veranderen van Carl naar 'The Rev PlayStation 2'. Naast deze naamsverandering diende hij bij de gemeente Manchester City een aanvraag in om een 15 ft hooge tempel om zijn playstation te eren. Volgens de aanvrager is het een serieus plan, hijzelf zei hier namelijk over : "Why shouldn’t I worship PlayStation? It’s my life. My games are everything to me."

Hoe bedoel je, computeren is slecht voor je?

Borst voor forse prijsverhoging sigaretten

Als het aan minister Borst (Volksgezondheid) ligt, worden sigaretten 50 cent tot een gulden duurder. Een flinke prijsverhoging kan mensen ervan weerhouden te gaan roken. Zeker bij jongeren speelt de prijs mee, zo zei Borst zondag in het tv-programma Buitenhof.

Zij wees erop dat in Nederland 25.000 mensen per jaar door roken sterven. Ondanks kritiek uit de hele Tweede Kamer blijft Borst erbij mensen die roken zelf te laten betalen voor cholesterolverlagers als zij die nodig hebben om te voorkomen dat zij door hun ongezonde gedrag ziek worden. Iedereen die ziek wordt, ook rokers, wordt geholpen en krijgt alle kosten vergoed. Borst wil zeker niet toe naar een 'eigen-schuld-dikke-bultprincipe' en mensen met een ongezonde levensstijl straffen door hen niet te behandelen.

Maar zij vindt het heel goed te verdedigen dat gezonde rokers die uit voorzorg medicijnen gebruiken, die zelf betalen. 'Iemand die nooit fruit of groente eet en ter compensatie vitaminepillen slikt, krijgt die toch ook niet vergoed.'' Het budget is niet oneindig, stelt Borst. Zij wil het geld liever uitgeven aan bijvoorbeeld een nieuw duur reumamiddel waar mensen baat bij hebben, dan aan een pilletje voor op zich gezonde rokers.

Plannen voor gifgasaanval op Londen

De Britse politie heeft bij een inval in een Londense woning plannen gevonden voor een gifgasaanval op de hoofdstad. Volgens The Sunday Telegraph had bij de terroristische aanslag het uiterst dodelijke gas Sarin gebruikt moeten worden.

In de papieren troffen de autoriteiten onder meer gedetailleerde beschrijvingen aan hoe het zenuwgas moet worden vervaardigd en ingezet. Het zou in de metro worden gebruikt op dezelfde manier als in 1995 in Tokio. In de Japanse hoofdstad vielen twaalf doden en meer dan 5000 gewonden.

De vondst bevestigt de vrees van de politie dat Londen bovenaan de lijst van terroristische doelwitten staat. ,,Het is geen geheim dat mensen in Londen banden hebben met terroristen. Wat nu ongerustheid veroorzaakt is het feit dat die mensen de hoofdstad als doelwit zien en niet alleen als schuilplaats'', aldus een hoge functionaris bij de politie.

De in beslag genomen papieren worden in verband gebracht met een grote wapenvond! st in Duitsland in december vorig jaar. Bij een politieactie in Frankfurt werden vier personen aangehouden die banden onderhielden met de Saudische terrorist Osama Bin-Laden.

Sarin is volgens wetenschappers gemakkelijk en goedkoop te fabriceren. Een minieme hoeveelheid van het gas, 26 keer giftiger dan cyanide, kan duizenden mensen doden.

FOK! verwelkomt 10.000-ste user

Eindelijk is het dan zover: de 10.000-ste user heeft zich aangemeld bij FOK!zine!!

En daar mag iedereen trots op zijn. Want wat ooit als een idee in het hoofd van Danny begon is op dit moment één van Neerlands succesvolste 'hangplek' en nieuwssite, die er op het Internet te vinden is. Als je trouwens het hele verhaal over het onstaan van FOK! wilt lezen, dan kan je het beste even hier kijken.

De 10.000-ste user die we overigens hier op FOK! mogen verwelkomen is NIels25. Van harte gefeliciteerd, NIels25.

De mensen achter de schermen bij FOK! willen bij deze iedereen die hier leest of post nog van harte bedanken voor dit succes. Op naar de 25.000 users!

Manic Street Preachers: succes in Cuba!

De Britse rockgroep Manic Street Preachers heeft zaterdag als eerste grote westerse popgroep in ruim twintig jaar een concert gegeven op Cuba. Onder het publiek was de bejaarde leider Fidel Castro, die het nummer Baby Elian met een staande ovatie begroette.
Het liedje over Elian Gonzalez, de jonge Cubaanse drenkeling die vorig jaar wereldnieuws werd toen zijn Cubaanse vader met Amerikaanse familieleden streed om de voogdij, werd in Havana enthousiast onthaald. Het optreden van de gelauwerde Welshmen was het eerste van zijn kaliber sinds de Amerikaan Billy Joel zich in 1979 op het door de VS verketterde eiland waagde.

Lange tijd moest het revolutionaire bewind op Cuba niets van 'decadente' westerse popmuziek hebben. Voor de Manic Street Preachers ging Castro zelfs zo ver om voor het concert in het Karl Marxtheater in Havana even backstage te komen voor een gesprek, wat de muzikanten als ,,de grootste eer van hun leven'' betitelden. De band hield tijdens het concert zijn nieuwe album Know your enemy ten doop.

Gestrande Zuidpool-gangers gered

Twee leden van een expeditie naar Antartica zijn met een vliegtuig in veiligheid gebracht nadat zij twee dagen lang gestrand waren op een ijsklif. De twee dames uit Noorwegen waren de eerste vrouwen die ooit meer dan 3500 kilometer over het vasteland van de zuidpool hebben geskied. Uiteindelijk zijn zij gestrand op de bevroren oceaan van de Ross Ice Shelf.

Zij hadden gehoopt de laatste 800 kilometer naar het basisstation af te leggen, maar door de slechte weerconditie moesten zij wel vragen om een reddingsvliegtuig. De beide dames zijn afgelopen nacht aangekomen in McMurdo Station.

'Rul' wint 23ste Leids Cabaret Festival

Het duo 'Rul' heeft zaterdagavond de 23ste editie van het Leids Cabaret Festival gewonnen.
De jury gaf de snelle opeenvolgende acts en liedjes van Ramses Graus en Edo Brunner met een ietwat absurdistische inslag de voorkeur boven de andere finalisten 'Zusje Voogd' en 'Annika en Jaco Ook'.
Rul sleepte eveneens de publieksprijs in de wacht. De verkiezing om de Planet Publieksprijs 2001 is nu begonnen. Breng uw stem uit en maak kans op kaartjes voor een cabaretvoorstelling met de finalisten

Drew Barrymore gaat trouwen

Volgens collega's die meewerken aan Drew Barrymore's nieuwste film 'Riding in Cars With Boys' bereidt Drew zich voor op een huwelijk met haar vriend Tom Green.
Een 'insider' wist de New York Post te melden dat Drew en Tom eind februari in het huwelijksbootje zullen stappen.
Het stel zou eigenlijk afgelopen November al trouwen tijdens een uitzending van Saturday Night Live, maar Drew bedacht zich vlak voor de uitzending.
"Ik vond het niet toepasselijk om live op nationale televisie te trouwen", meldde ze.

Drew's moeder Jane verwacht overigens dat het nog wel tot de zomer duurt voordat de twee trouwen.

We zullen zien...

Geri Halliwell voor de rechter

Zangeres Geri Halliwell moet voor de rechter verschijnen wegens snelheidsovertredingen. Het ziet er naar uit dat de ex-Spice Girl haar rijbewijs moet inleveren.

Op oktober vorig jaar reed ze in haar ruim 2 ton kostende sportwagen met hoge snelheid door haar woonplaats Watford. De 28-jarige popster werd daar aangehouden nadat ze meer dan 95 km/u te hard reed over een weg waar slechts 50km/u was toegestaan.

Geri heeft schriftelijk toegegeven schuldig te zijn geweest aan de overtreding, maar de rechter staat er op dat zangeres in de rechtbank verschijnt.

De uitspraak over de zaak zal op 14 maart plaatsvinden.

Belgische Napstervervolging afgezwakt

De Belgische Minister van Justitie Marc Verwilghen heeft gisteren in de Kamer meteen gereageerd op de dreigende uitspraken van IFPI voorzitter Marcel Heymans.
Volgens de minister bestaat er geen afspraak tussen Justitie en de belangenorganisatie van de muziekindustrie betreffende de vervolging van surfers die via Napster en gelijkaardige uitwisselingsservices geluidsbestanden afhalen.

Heymans kondigde gisteren aan dat honderd geregistreerde Belgische surfers een bezoekje van de gerechtelijke politie mochten verwachten. De apparatuur van de surfers zou in beslag genomen worden en afhankelijk van het aantal mp3-bestanden die de gebruikers in hun bezit hadden zouden er fikse boetes gevorderd worden.

Volgens Verwilghen bestaat er echter nog geen wettelijk kader voor de vervolging van deze vorm van muziekpiraterij en de problematiek zou daarom voor Justitie de laagste prioriteit krijgen. Verwilghen voegde er verder aan toe dat de zoekmachine die IFPI wil gebruiken om de IP-adressen van Napster-gebruikers op te sporen aan een grondige inspectie zal worden onderworpen om na te gaan of deze procedure daadwerkelijk geen inbreuk pleegt op de Belgische privacywetgeving.

Saddam zet zich in voor bevrijding Jeruzalem

De Iraakse president Saddam Hussein zegt dat hij 21 divisies van vrijwilligers heeft gevormd die samen met de Palestijnen moeten gaan vechten voor de 'bevrijding van Jeruzalem'.

Dit 'bevrijdingsleger' moet onder toezicht van officieren van de Iraakse strijdkrachten 'de nodige ervaring opdoen', zei Saddam volgens het officiële persbureau INA. Om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend.

Eerder deze maand kondigde Irak aan te beginnen met trainingskampen voor vrijwilligers die aan de zijde van de Palestijnen tegen Israël willen vechten. Medio januari had Saddam al laten weten dat zijn land klaar staat om Israël zes maanden lang te bestoken met zware artillerie om 'Palestina te bevrijden'.

De demissionaire Israëlische premier Barak heeft besloten dat er geen bijzondere maatregelen nodig zijn. De Israëlische radio meldde zaterdagavond dat Barak dat besluit heeft genomen na een telefonisch onderhoud met de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld.

EOD begonnen met opruiming bom

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is zondagochtend tegen negen uur in de omgeving van de vliegbasis Eindhoven begonnen met het demonteren van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Dit zal tot ongeveer halverwege de middag duren.

Tijdens het ruimen van de duizendponder uit de Tweede Wereldoorlog moeten ongeveer negentig mensen hun huis uit. Zij wonen in een gebied dat binnen een straal van 600 meter van de vindplaats van de bom ligt.

De meeste omwonenden hebben bij familie of vrienden onderdak gevonden, circa tien mensen maken gebruik van gemeentelijke opvang in een sporthal in de wijk Strijp. De politie bewaakt het ontruimde gebied vanaf de grond en vanuit de lucht.

Het onschadelijk maken van de bom is nodig omdat pal naast de vliegbasis een woonwijk met circa 7000 woningen verrijst. De EOD is in het gebied al enkele jaren bezig met het opruimen van niet-ontplofte munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

Jongen gestikt in zandbak

Een 9-jarige jongen is gestikt in de zandbak van zijn basisschool, toen de tunnel die hij groef instortte.
De jongen speelde in z'n eentje na schooltijd in de zandbak. Wietse had een schop van thuis gehaald en groef in de zandbak een gat van bijna een meter diep.Waarschijnlijk wilde hij een tunnel maken. Toen Wietse daarmee bezig was, stortte het gat in. De jongen raakte bedolven onder het zand en kon er niet op eigen kracht uitkomen en stikte.

De moeder vond haar zoon. Zij was hem gaan zoeken toen de jongen niet thuis kwam voor het eten. Het schoolplein wordt veel gebruikt als speelplaats/ontmoetingsplaats in het dorp. Tot 16:00 uur is er toezicht (de school sluit om 15:15), daarna is het op eigen risico. Wietse is rond de klok van 5 uur gevonden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.