Plannen voor gifgasaanval op Londen

De Britse politie heeft bij een inval in een Londense woning plannen gevonden voor een gifgasaanval op de hoofdstad. Volgens The Sunday Telegraph had bij de terroristische aanslag het uiterst dodelijke gas Sarin gebruikt moeten worden.

In de papieren troffen de autoriteiten onder meer gedetailleerde beschrijvingen aan hoe het zenuwgas moet worden vervaardigd en ingezet. Het zou in de metro worden gebruikt op dezelfde manier als in 1995 in Tokio. In de Japanse hoofdstad vielen twaalf doden en meer dan 5000 gewonden.

De vondst bevestigt de vrees van de politie dat Londen bovenaan de lijst van terroristische doelwitten staat. ,,Het is geen geheim dat mensen in Londen banden hebben met terroristen. Wat nu ongerustheid veroorzaakt is het feit dat die mensen de hoofdstad als doelwit zien en niet alleen als schuilplaats'', aldus een hoge functionaris bij de politie.

De in beslag genomen papieren worden in verband gebracht met een grote wapenvond! st in Duitsland in december vorig jaar. Bij een politieactie in Frankfurt werden vier personen aangehouden die banden onderhielden met de Saudische terrorist Osama Bin-Laden.

Sarin is volgens wetenschappers gemakkelijk en goedkoop te fabriceren. Een minieme hoeveelheid van het gas, 26 keer giftiger dan cyanide, kan duizenden mensen doden.