FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 april 2000

Verstappen start morgen als 8e

Onze nationale race-trots Jos Verstappen start morgen in de Grand Prix van Engeland als achtste. Hij was in zijn Arrows slechts 0,6 seconden langzamer dan Michael Schumacher, die op een teleurstellende 5e plaats begint. Pole-position is er voor de andere Ferrari-rijder: Rubens Barrichello. De Braziliaan tekende op het Silverstone-circuit voor de snelste ronde: 1.25'703" (gemiddelde 215,950 km/u)

Overige startposities/tijden:

2. H.H.Frentzen,Dui,Jordan 1.25'706"
3. Mika Hakkinen,Fin,McLaren 1.25'741"
4. David Coulthard,GB,McLar. 1.26'088"
5. Mich.Schumacher,Dui,Ferr. 1.26'161"
6. Jenson Button,GB,Williams 1.26'733"
7. Ralf Schumacher,Dui,Will. 1.26'786"
8. JOS VERSTAPPEN,Arrows 1.26'793"
9. Eddie Irvine,GB,Jaguar 1.26'818"
10. Jacq.Villeneuve,Can,BAR 1.27'025"

Manchester & Rangers kampioen

Na een 1-3 zege op Southampton is Manchester United wederom kampioen van Engeland geworden. Met nog 4 wedstrijden te spelen is de ploeg van Jaap Stam door de zege onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Manchester Utd. heeft zich door het kampioenschap verzekerd van een nieuw seizoen Champions League.

In Schotland zijn de Glasgow Rangers kampioen geworden, zonder dat ze daar zelf voor in actie hoefden te komen. Naaste opponent Celtic speelde vandaag met 1-1 gelijk tegen Hibernian, waardoor zij op onoverbrugbare achterstand zijn gekomen. Ook de Rangers zullen volgend jaar in de Champions League vertegenwoordigd zijn.

Leuk is overigens wel om de nieuwsberichten over de transfer van Ruud van Nistelrooy te lezen op de officiele Manchester-site.

Van Nistelrooy Factfile

1976: Born July 1 in Oss, Holland.
Played for Nooit Gedacht and Margriet before joining FC Den Bosch, then in Dutch Second Division.

Zouden ze weten wat dat betekent?

Minirokjes niet welkom tijdens Paasmis

Een Rooms Katholieke priester (waarschijnlijk Roomser dan de Paus) verbiedt vrouwen in minirokjes de Paasdienst bij te wonen in zijn kerkje aan de bloedhete Colombiaanse kust. "Het hoort niet en het toont gebrek aan respect" zei Ener Glotario, de priester van de heilige Trinity Kerk in Barranquilla, waar de temperaturen geregeld boven de 35 graden Celcius uitkomen.

Het merendeel van de 40 miljoen inwoners van Colombia is Rooms Katholiek, maar gezien het hete klimaat in het land zijn de kerkelijke kledingsvoorschriften in het land soepeler dan op andere plaatsen in de wereld. Vlak voor het Paasweekend zei de priester tegenover een lokaal TV-station dat hij zal doorgaan met zijn campagne om de vrouwen zich te laten kleden zoals de Heer dat verdiend.

Ik vraag me af wat God hier zelf van vindtMedewerker seksshop mag niet trouwen

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Franse priester uit het stadje Blois heeft geweigerd een huwelijk te voltrekken omdat de bruidegom in een seksshop werkt. Er bestaat in principe geen bezwaar tegen dit huwelijk, maar men mag de handel in seks in deze zaak niet in het banale trekken, verklaarde het bisdom donderdag.

Volgens het bisdom is het de vraag of het werk met seks de huwelijkse trouw en het respect voor het lichaam dient.
Het kerkbestuur bond uiteindelijk in en verklaarde dat er waarschijnlijk wel een priester zou worden gevonden die het stel alsnog in de echt wilde verbinden.

BisDOM is in dit geval wel een heel toepasselijke benaming...

Broer Hendrix pleite met geld

De broer van de in 1970 overleden rocklegende en gitaarvirtuoos Jimi Hendrix is er vandoor gegaan met de centen van zijn producenten zonder zijn eerste cd af te maken. Zanger-gitarist Leon hendrix, die een deel van de muziek zelf schreef, heeft dus al precies dezelfde Hendrix-streken als zijn overleden broer .

De producenten zijn woedend, vooral omdat de debuut-cd van Leon volgende maand al uit moet komen, maar een vriend van Hendrix zegt: "Zijn producenten hebben hem volgestouwd met geld en nu is hij hem gesmeerd. Leon kennende, staat hij straks gewoon voor mijn deur als hij moe is van het rondzwerven".

Ik hoop wel dat hij boven water komt, want ik ben benieuwd of hij net zoveel talent heeft als Jimi .

Pasen: 22 miljoen eieren extra

Nederlanders eten tijdens de paasdagen ongeveer 22 miljoen eieren extra, gemiddeld dus één à twee per Nederlander meer dan normaal. In de week voor Pasen is de verkoop van eieren aan huishoudens 12 procent hoger geweest dan in een gangbare week.

Dat hebben de Productschappen Vee, Vlees en Eieren vandaag gemeld. Nederlanders kopen eieren minder vaak speciaal voor Pasen. Eieren worden tegenwoordig het hele jaar door iets meer gegeten. Vorig jaar gebruikte een Nederlander gemiddeld 180 eieren, twee meer dan een jaar eerder. Het aandeel scharreleieren blijft sinds 1995 stabiel op iets minder dan de helft.

Het stijgend verbruik komt mogelijk omdat studies steeds minder verband leggen tussen eieren en een ongezond cholesterolgehalte in het bloed, zo vermoedt een woordvoerder van de Productschappen VV&E.

[The Animated Gif*Friends bedankt voor de tip!]

Six Flags Holland geopend

Het naar Amerikaans model gemaakte attractiepark 'Six Flags holland' (voorheen 'Walibi Flevo') heeft vandaag zijn deuren geopend. Ondanks de regen kwamen toch vele dagjesmensen naar het park. Six Flags Holland maakt deel uit van een concern dat in de Verenigde Staten 27 parken exploiteert.

Ondanks de kleine storingen, die worden afgedaan als kinderziektes, moet vooral de nieuwe achtbaan, Superman the Ride, die bij de start binnen drie seconden een snelheid van 90 km/u bereikt, zorgen voor een grote toeloop van binnen- en buitenlands publiek.

Ik denk dat het wel zal lukken en ga iig een keertje kijken.

Lees hier meer over Six Flags Holland.

Erin Brockovich

De laatste keer dat ik een bioscoopzaal van binnen had gezien, was toen Sinterklaas zo leuk was om me kaartjes kado te doen voor de preview van 'End of days'. Dit maal was het dus de paashaas die met zelfde idee kwam, maar nu was het niet zo moeilijk om me vroeg mijn bed uit te krijgen, want dit maal ging ik naar Julia Roberts als 'Erin Brockovich'. Op dus naar Lumiére aan de Lijnbaan in Rotterdam, waar ze dit keer wél de kaartjes checkte.

PSV-fans vallen door luifel

The Animated Gif*Friends meldden ons via de newssubmit het volgende:

Het kampioenschap van PSV had gisteravond in Eindhoven voor een paar fans een niet zo gelukkige afloop. Bij een café aan het Stratumseind, het belangrijkste uitgaanscentrum van Eindhoven, klommen een paar supporters uit vreugde op de luifel, waarna ze daar prompt doorheen vielen.

Resultaat: twee zwaar en vier lichtgewonde feestvierders. De slachtoffers zijn overgebracht naar drie ziekenhuizen in Eindhoven, zo zei een woordvoerder van politie. Na het behaalde kampioenschap van PSV was het volgens hem gezellige druk in de Eindhovense binnenstad.

De Bus volgende week in Assen

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bus staat nu geparkeerd in Kalkar in Duitsland. Dit ter promotie van de tot pretpark omgebouwde kerncentrale door Hennie van de Most. Hennie bezit o.a. De Bonte Wever in Slagharen, Preston Palace in Almelo, de Smelt in Assen en een watertoren in Nieuwleusen. Deze gewiekste zakenman zal ook hier wel een slaatje uit slaan.

De Bus blijft hier 9 dagen staan en vertrekt dan naar het circuit van de TT in Assen. Deze laatste lokatie werd mij(R@b) medegedeeld uit een tot nu betrouwbaar gebleken bron.

FOK! vernieuwd

FOK! is vernieuwd

Zoals je wellicht is opgevallen is FOK! in een volledig nieuw jasje gestoken.
Buiten de layout, op het oog het grootste verschil, is er nog veel meer veranderd. De site is veel interactiever geworden.

Wat is er nieuw ?

reaktiesysteem
Om maar met het grootste te beginnen is er het reaktie systeem. Vanaf nu kun je dus op elk bericht, elke column en elke review jouw eigen reaktie plaatsen. Je moet hiervoor wel als member staan ingeschreven op het forum.
Ben je nog niet ingeschreven op het forum dan kun je je hier registreren. Na registratie kun je meteen in het forum berichten plaatsen. Reakties plaatsen op artikelen en berichten op de site kan binnen tien minuten na registratie. Als je al geregistreerd BENT op het forum kun je al direkt reageren op de nieuwsberichten, colums en reviews.

De reaktie tracker
In de Update tracker links vindt je nu naast de links die je al kende voor nieuws en reviews/columns ook de reaktie tracker. Zo kun je in één oogopslag zien op welke berichten als laatste gereageerd is.

De tweakers.net tracker
Gek van hardware ? Dan is Tweakers.net de plek voor jou.. Om het je makkelijk te maken vind je voortaan de laatste headlines van tweakers.net onderaan de update tracker.

pulldownmenu
Om toekomstige uitbreidingen van de site (en er staan er nog wat op stapel ) sneller en makkelijker in te kunnen voeren hebben we nu in plaats van het ouderwetse menu nu een pulldownmenu.
Je hoeft alleen je muis maar te bewegen over het onderdeel om de pulldownopties op je scherm te toveren.

columns overzichtelijker
De colums zijn nu een stuk overzichtelijker. Onder het pulldownmenu 'Columns' vind je de namen van onze vaste columnisten. Op deze manier kun je snel en makkelijk kijken of er iets nieuws is.
Uiteraard vind je in de update tracker onder reviews ook nog de laatst geplaatste columns.

poll archief
Het kon al eerder, maar het is nu wat makkelijker. Onder Pulldown menu 'Extra' vind je, naast een aantal andere opties, de poll archieven. Natuurlijk kun je op elke poll ook reageren, bijvoorbeeld om je stem toe te lichten.

Al met al kun je nu makkelijker door de site navigeren, is de site overzichtelijker, VEEL sneller (!), en interactiever geworden en met de veranderingen die er nog aan gaan komen zal het alleen nog maar beter worden.
Veel plezier van het hele FOK!team.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.