FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 april 2000

PSV voor de 15e keer landskampioen

Boeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PSV heeft zich drie wedstrijden voor het einde van de competitie verzekerd van het vijftiende landskampioenschap in de historie van de club. De Eindhovenaren werden door een 1-3 overwinning bij FC Twente onbereikbaar voor de concurrentie.
PSV kreeg in de 31 tot nu toe gespeelde competitieduels vier keer een nederlaag te incasseren. Dat gebeurde thuis tegen Feyenoord (0-1) en Heerenveen (0-1) en uit tegen Feyenoord (1-0) en NEC (2-1).

De ploeg van coach Eric Gerets speelde tot nu toe drie keer gelijk,thuis tegen FC Twente (2-2) en uit bij FC Utrecht (1-1) en Willem II (0-0)

Casema kondigt ledenstop aan

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabelexploitant Casema uit Delft stopt tijdelijk met het aannemen van nieuwe klanten voor internet via de kabel. Dit in verband met de slechte kwaliteit van de kabel op dit moment. Omdat er te veel gebruikers met de kabel het internet op gaan, komt het veelvuldig voor dat het netwerk overbelast raakt en servers down gaan. Nu gaat Casema haar capaciteit uitbreiden en verwacht dat de verbinding voor de nu bestaande klanten sneller wordt.

Nieuwe klanten voor de internetkabel worden op een wachtlijst geplaatst. Casema verwacht dat het kabelnetwerk binnen twee maanden voldoende op sterkte is om weer nieuwe klanten toe te laten.

Echt een uitvinding hoor, dat kabelmodem...


RealNetworks servers niet veilig...

beauco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groepje Zuid-Amerikaanse computer beveiligings researchers hebben een programmaatje (genaamd realdie.exe) uitgebracht die zowat elke RealNetworks video-server offline kan gooien.
Dit tooltje simuleert een DoS (Denial of Service) attack op zo'n server met gevolg dat een bufferoverflow de server doet crashen.

Een woordvoerder van real.com vertelde dat er al aan een fix wordt gewerkt en dat klanten de bugfix aan het eind van de dag zullen kunnen downloaden...

13-jarig Duits boefje naar inrichting

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarig Duits crimineeltje is na een rooftocht van twee dagen afgelopen woensdag in een psychiatrische kliniek opgesloten in afwachting van verdere beslissing over behandeling of bestraffing.

De minderjarige knaap heeft sinds zijn elfde al 76 misdrijven begaan. De jongen mishandelde, roofde en perste af dat het een lieve lust was, aldus een politiewoordvoerder.

Maandag vertrok de jongen bewapend met een alarmpistool naar Frankfurt an der Oder om vrienden te bezoeken. Voor hij in de trein stapte, stal hij op het station 130 mark uit een handtas. Omdat hij in de trein met het alarmpistool zat te spelen werd hij door de politie opgepakt en aan zijn moeder overgedragen. Lang bleef de jongen niet thuis. Tegen de avond vertrok hij opnieuw naar Frankfurt, vond zijn vrienden niet en keerde terug naar Cottbus. Om 21.30 meldde hij zich bij de kinderhulpdienst.

Ook daar werd hij weggestuurd, maar de jongen klom door een raam weer naar binnen en ging in een lege kamer televisie kijken. Toen een vrouwelijk personeelslid de jongen dinsdagochtend vroeg ontdekte, sloeg hij haar in het gezicht en bedreigde haar met een schaar. Hij eiste de portemonnee van de vrouw en 300 mark uit de kas van de instelling. Daarop dwong hij de vrouw samen met hem in haar auto naar Frankfurt te rijden.

Bij de oprit naar de snelweg zette hij de slechts in pyjama geklede vrouw uit de auto en reed met een snelheid van 160 kilometer per uur verder tot aan een benzinepomp vlak voor Frankfurt an der Oder. Hij tankte, betaalde en wilde wegrijden, maar dat lukte niet omdat hij de wagen volgegooid had met diesel. De pompbediende belde de politie omdat hij de chauffeur er wel erg jong uit vond zien. Toen de patrouillewagen aankwam was de knaap al naar een nabijgelegen hotel gevlucht. Daar werd hij door de agenten bij het ontbijt opgepakt.

Dennis the Menace ?

Bejaardentehuis stookt illegale Wodka

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bejaardentehuis in het Russische plaastje Zvenigorod is een complete illegale wodkastokerij aangetroffen . De stokerij, gevestigd in één van de huishoudelijke vertrekken van het centrum, is daar neergezet door een medewerker van het tehuis. Deze medewerker is inmiddels gearresteerd (ook lullig !)

Bij het bezoek aan het bejaardentehuis trof de politie in grote getale wodkaflessen aan. Daaruit conludeerde de politie dat de stokerij op volle toeren moet hebben gedraaid. Het is vooralsnog onbekend of de bejaarden er zelf financieel op vooruit zijn gegaan door de komst van de stokerij.

De politie heeft bekendgemaakt dat de wodka werd geproduceerd op basis van zogenaamde technische alcohol. De zelfgemaakte wodka wijkt qua samenstelling af van de standaardwodka en is daardoor slechter voor de gezondheid.

Elk jaar sterven zo'n 35.000 Russen aan alcoholvergiftiging. De oorzaak daarvan ligt vaak in het drinken van vergiftigde wodka, die in Rusland op grote schaal wordt gemaakt en verhandeld.

Oma Flodder ?

TV-show geeft siliconenborsten weg

Een Oostenrijkse tv-zender denkt het helemaal te hebben gevonden. In de strijd om de kijkcijfers, wil het programma 'Check-It', uitgezonden door het commerciële station ATV vrouwen een borstvergroting aanbieden in ruil voor een openhartig optreden in het programma.

Geïnteresseeerden worden gevraagd een foto van zichzelf op te sturen met een motivatie waarom ze zo'n nep-stootkussen willen hebben. De kandidaten worden vervolgens uitgenodigd in de studio en de kijkers mogen uiteindelijk beslissen wie er wint.

Jaja, en de kijker maar bellen à 6 OS per minuut .

Verzetsmonument beklad met hakenkruis

Robert meldde ons via de newssubmit het volgende trieste nieuws:

Onbekenden hebben het verzetsmonument in Stadskanaal gisternacht beklad. Met rode verf schilderden zij een groot hakenkruis op de steen, met daarbij het woord 'Hell'. Het college van burgemeester en wethouders is geschokt door de bekladding. Burgemeester Stavast noemde de zaak 'diep triest', ondergetekende is het daar volledig mee eens. De dienst gemeentewerken heeft de verf gisterochtend direct verwijderd. Het monument, een grote zwerfkei met inscriptie, is gemaakt ter nagedachtenis aan de gestorven verzetslieden in Stadskanaal. De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie. Gisterochtend werd een sporenonderzoek uitgevoerd, maar vooralsnog zijn de daders nog niet aangehouden.

Zeker met 4 & 5 mei in aankomst is dit wel een heel triest gebeuren. Ik mag hopen dat de daders snel worden gepakt!

Webcam bij de tandarts

Tandarts van Dijk uit Soest heeft een webcam boven zijn behandelstoel gehangen. Het is zijn bedoeling om de angst voor de tandarts hiermee een beetje weg te nemen.
De camera zendt (nog) geen bewegende beelden door naar het internet, maar maakt van iedere patiënt een foto.
Via http://people.zeelandnet.nl/sierra kunnen familieleden thuis controleren of Pietje wel echt de tandarts bezoekt. Patiënten hoeven niet met hun foto op het net, maar tot nu toe heeft van Dijk nog geen protesten gehad.

Nieuwe BUSsagier: Don uit Bergen op Zoom

De krant BN/de Stem wist te melden dat Don Vleesenbeek uit Bergen op Zoom morgen De Bus in stapt. De 22-jarige, die sociaal-pedagogische wetenschappen studeert aan het Baronie-college in Breda, hoopt vooral de boel in het tv-programma wat op te vrolijken.(Ja, maar dat zei iederéén in de Bus/BB )

"Veel heb ik er nog niet van gezien, maar de keren dat ik wel heb gekeken ging het er allemaal zo vreselijk serieus aan toe. Ik vond er ook niet veel aan. Maar dat kan natuurlijk veranderen als ik er zelf eenmaal in zit. Ik hoop er wat lollige dingen te doen. Zo wil ik jongleren, vuurspuwen en kaarttrucs doen. Of de anderen dat ook leuk vinden, zullen we dan wel merken", zo zei Don.
We zijn benieuwd!

Vleesenbeek stapt samen met een andere nieuwe passagier in. Een van de twee moet al na twee dagen weer vertrekken, de ander maakt kans op een verblijf tot 5 juni en mogelijk de hoofdprijs van zeven ton...

[hansie bedankt voor de tip !]

'Sprekende' gorilla overleden

Maus meldde op de newssubmit het volgende:

Eén van de twee 'sprekende' gorilla's ter wereld is woensdag overleden. De gorilla Michael 'sprak' omdat hij door gebarentaal met mensen kon communiceren. Hij had zo'n 500 gebaren onder de knie. Michael is 27 jaar geworden.

Volgens zijn verzorgster/lerares Francine Patterson communiceerde de gorilla met gemak door middel van gebaren, muziek en kunst. "Hij was een inspiratie voor ons allen", zo zei ze in een persverklaring.

In de Gorilla Foundation bij San Francisco, waar Michael woonde, is nu nog één andere 'sprekende' gorilla over, de 29-jarige Koko. Zij beheerst maar liefst 1000 gebaren. In 1997 hadden Michael en Koko een eigen tentoonstelling in een galerie in San Francisco. Een jaar daarna ging madam Koko internet op. Zij beantwoordde daar vragen van belangstellenden door gebarentaal, die Patterson dan weer vertaalde in geschreven tekst.

Zou hij gezwaaid hebben bij vertrek?

Britney Spears loves Brittannia

The Animated Gif*Friends hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse ster Britney Spears voelt zich zo thuis in Groot-Brittannië dat zij er nog een huis heeft gekocht. Ruim een maand nadat de popzangeres een huis van ruim 5,5 miljoen gulden in Gloucestershire aanschafte, kocht ze nu een even duur appartement in Londen.

Om snel heen en weer te kunnen reizen tussen de Verenigde Staten en haar Britse huizen heeft de ster ook al een privé-jet gekocht, zo meldde het Britse showbizzpersbureau WENN vandaag.

Volgens insiders kan Britney in Groot-Brittannië nog een enigzins normaal leven leiden. Ook zou ze dol zijn op Britse jongens, en ik denk dat dat andersom ook wel eens kon zijn gezien het budget van Britney.

Chocolade gevaarlijk voor honden

Hondeneigenaars moeten zich (vooral nu de paasdagen eraan komen) twee keer bedenken voordat zij hun huisdier chocolade geven. De Britse vereniging voor hondenbezitters heeft woensdag eigenaren van honden nogmaals duidelijk gemaakt voorzichtig te zijn met chocolade.

In chocolade zit namelijk het chemische bestanddeel theobromine, ongevaarlijk voor mensen maar bij honden kan leiden tot braken en stuiptrekkingen. Als de dieren veel chocolade naar binnen werken, kan dat zelfs hun dood tot gevolg hebben. Symptomen zijn braken, diarree en veel drinken. Voor een hond van ongeveer 25 kilogram - ongeveer het gewicht van een vrouwtjeslabrador - kan 200 gram pure chocolade al dodelijk zijn.

Dus hondenbezitters, wees gewaarschuwd !

The Animated Gif*Friends, bedankt voor de tip!

Nieuwe bussagiers en locatie

M@rk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aanstaande zaterdag betreden 2 nieuwe mannelijke bussagiers De BUS. De officiële BUS-site meldt dat dit ook weer (net als Eric en Paul) 2 personen uit het selectieweekend zullen zijn. Vermoedelijk zijn dit Lex en Martijn, zij zijn de enige overgebleven mannelijke reservekanidaten... Wie het werkelijk zijn is niet met zekerheid te zeggen.

Ook vertrekt De BUS a.s. vrijdag naar een andere locatie. Er was sprake van Six Flags Holland als nieuwe bestemming, maar inmiddels is bekend dat het ergens buiten de Nederlandse grens zal zijn. Volgens de fanclub van Iwan zou het wel eens Warner Bros. Movie World in Duitsland kunnen worden...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.