Vijf gametips voor de maand november

5. Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront is de nieuwste game van DICE, het team achter de Battlefield-games. Het is dan ook geen verrassing dat de game veel weg heeft van een Battlefield-game in Star Wars-setting. Naast vele bekende gezichten als Darth Vader en Luke Skywalker, zullen er ook vele bekende locaties, voertuigen en wapens uit het Star Wars-universum te herkennen zijn in de game.

Afgelopen maand was er een open bèta voor Battlefront waarin iedereen de game kort kon uitproberen. Op de bèta kwam het een en ander aan kritiek, maar algeheel was de feedback positief. Zo positief zelfs dat EA heeft gezegd te verwachten om 13 miljoen exemplaren te verschepen voor het einde van het fiscale jaar.

In Battlefront kun je spelen vanuit het eerste persoons of het derde persoons perspectief. Je bezoekt talloze planeten uit de Star Wars-lore, zoals Hoth, Tattooine, Endor en Sullust. Zoals we gewend zijn uit Battlefield-games spelen voertuigen weer een belangrijke rol. Er is sprake van zowel land- als luchtvoertuigen. Battlefront heeft helaas geen campaign, dus alle gameplay zal multiplayer-gebaseerd zijn. Er zijn wel co-op missies die offline te spelen zijn en de consolversies van de game hebben een splitscreen-mogelijkheid. 

Star Wars Battlefront komt op 19 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.