Vijf gametips voor de maand november

2. Fallout 4

Fallout 4 is zonder twijfel één van de grootste releases van dit jaar. Menig gamer kijkt uit naar de game uit de stallen van Bethesda. Gelukkig is het wachten op de post-apocalyptische RPG bijna voorbij.

Nieuw is het feit dat je dit keer begint voordat de bommen vallen. We kennen dus eerst rust en vrede (in hoeverre je daarvan kunt spreken uiteraard), voor de wereld naar de klote gaat. Hoe en wat wilde Bethesda vooralsnog niet mededelen, maar dat is misschien maar beter ook.

In veel aspecten lijkt Fallout 4 op Fallout 3, maar dan mooier en uitgebreider. De shooter-elementen worden ontwikkeld in samenwerking met iemand die aan bijvoorbeeld Destiny heeft gewerkt, we zijn af van de groentint van deel 3 en hebben daadwerkelijk kleuren in de wereld en het gehele level-systeem is overhoop gegooid. Ook kunnen we onze eigen nederzetting gaan opzetten, waar AI-personages in kunnen gaan wonen. Daarnaast kun je Brahmin-ruilroutes in het leven roepen, je nederzetting beschermen met turrets en reizigers winkels laten openen in je stad. 

Meer dialoog dan ooit, companions, geen level-cap, mods voor consoles, sprinten en ga maar door: de game is op een grotere schaal dan ooit tevoren. Dat Fallout 4 een succes gaat worden, is geen geheim. Wij hopen alleen maar dat de hoeveelheid gamebrekende bugs meevallen, zodat we onszelf meteen kunnen storten in deze wereld.

Fallout 4 verschijnt 10 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.