Vijf gametips voor de maand november

6. Need for Speed

Need for Speed is terug in 2015 en volgens de makers gaat de game terug naar zijn roots. Het betreft een franchise-reboot en wordt een 'open wereld racegame' genoemd. Centraal in de game staat naast racen het customizen van je wagen en het meedoen aan straatraces.

De eerste gameplay van de nieuwe Need for Speed werd getoond op de E3 van dit jaar. Daar werd ook bekend dat de game een filmisch karakter heeft, met live action cutscenes. De game heeft vijf verschillende gametypes: Speed, Style, Crew, Build en Outlaw. Er kwam veel kritiek toen EA aankondigde dat de game een permanente internetverbinding vereist. Dit 'always online'systeem vereist dus dat je te allen tijde online bent, anders kun je de game niet spelen. Volgens EA is dit noodzakelijk vanwege de verwevenheid met sociale features en andere online zaken.

Need for Speed speelt zich af in het fictieve Ventura Bay, gebaseerd op Los Angeles. Vooralsnog lijkt het erop dat de game alleen nachtraces biedt, en er dus niet overdag geracet kan worden. Need for Speed komt op 5 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.