Vijf gametips voor de maand november

4. Call of Duty: Black Ops III

Een nieuwe Call of Duty is traditiegewijs weer van de partij dit jaar. Call of Duty: Black Ops III speelt zich zo'n 40 jaar af na de gebeurtenissen van Black Ops II. De game kenmerkt zich door de futuristische oorlogvoering, vergelijkbaar met de meest recente Call of DutyAdvanced Warfare.

In het jaar 2065 is het een dikke teringbende op planeet aarde. Het oorlogslandschap is radicaal veranderd ten opzichte van Black Ops II. Robots spelen een cruciale rol en zogenaamde 'supersoldaten' bepalen het beeld van het slagveld. De mensheid is massaal verdeeld en er is een heersende angst dat robotten de wereld overnemen.

Al snel werd bekend dat de nieuwe Call of Duty zal beschikken over zombies. Zo zijn er twee bevestigde storylines die specifiek de nadruk hebben op zombies. Dit zijn zijdelingse verhaallijnen die op een of andere manier verweven zijn met de hoofdverhaalllijn. In de zombiemodus staat een groep van vier individuen ('misfits') centraal. Er zal dus ook sprake zijn van een vier speler co-opmodus om het op te nemen tegen de zombies.

De multiplayer introduceert een nieuwe vorm van voortbewegen. Als supersoldaat beschik je over thruster packs waarmee je boosts kunt meegeven aan je sprongen en waarmee je over muren kunt rennen. Naast het Pick 10-systeem van Black Ops II, kun je in Black Ops III nog kiezen uit 9 verschillende klassen (specialists), die ieder een uniek wapen en vaardigheid hebben. Verder is er nog een Gunsmith-systeem, waarmee je in groot detail cosmetische wijzigingen aan je arsenaal kunt aanbrengen.

Call of Duty: Black Ops III komt op 6 november uit voor pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox One. Voor de vorige generatie consoles zal er geen campaign beschikbaar zijn.