Vijf gametips voor de maand november

3. Rise of the Tomb Raider

Enkele jaren geleden was er de succesvolle reboot van Tomb Raider. Vele miljoenen gamers genoten van de game, maar voor sommigen voelde de game te veel als bijvoorbeeld Uncharted en te weinig als de Tomb Raider van vroeger. 

In de opvolger Rise of the Tomb Raider zijn de gebeurtenissen in deel één geheim gehouden door een organisatie, Trinity. Lara ziet het als haar taak om te bewijzen dat ze niet gek geworden is en maakt het haar levensmissie de waarheid te achterhalen van mythes over de hele wereld. Uiteraard zorgt dit voor de nodige botsingen met Trinity. 

Door de diverse gameplaybeelden hebben we al kunnen zien dat er meerdere manieren zijn om de game door te komen. Uiteraard is er het simpele run-and-gun, maar je kunt ook gaan voor een sluiperige methode. Hiermee vermoord je lang niet alles en iedereen, maar probeer je juist in de schaduw te blijven. 

De vraag is alleen of dit genoeg is. De wereld ziet er geweldig uit, de gebeurtenissen die we hebben gezien zijn spectaculair en spannend (ontsnappen van een lawine, agressieve beren en meer), maar wordt het niet een te gemakkelijke sequel? Krijgt het daadwerkelijk 'raiden' van 'tombs' en grotere rol dan in deel één? Volgens ontwikkelaar Crystal Dynamics zijn er in ieder geval meer tombs en puzzels aanwezig, maar zien is geloven.

Ook Rise of the Tomb Raider komt 13 november beschikbaar voor Xbox 360 en Xbox One. De pc-versie en de PlayStation 4-versie komen in 2016.