Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

2. Toca Nature

Toca Nature is een aparte game. Voortgang wordt niet bewaard: elke keer dat je speelt, begin je compleet opnieuw. Ook is er geen duidelijk doel, je behaalt geen achievements, je speelt niets vrij. Klinkt als een saaie game, maar toch trok Toca Nature me telkens weer terug.

Toca Nature

In de game krijg je een open vlakte voor je neus, die je naar eigen wens kunt inrichten. Een vijver in het midden, of toch liever een bos? Wil je in de hoek een gebergte neerzetten? Geen probleem. Door deze gebieden te maken, komen er beesten in dat gebied wonen. Of dit nu wolven, vossen, konijnen of bevers zijn: ze komen erin. De mogelijkheid om je eigen natuurgebied te creëren is natuurlijk gewoon leuk.

De game ga je niet voor een lange tijd achter elkaar spelen, daar is te weinig content en doel voor. Maar toch is de essentie zo aantrekkelijk, dat je de game tijdens die paar minuten op de wc of tijdens het wachten ergens op de trein toch even aanzet om de tijd te verdoen. De ene keer een berg in het midden, dan weer een gebied vol bos en zonder water, terwijl je ook een groot meer kunt maken met een paar mini-eilanden.

Om het geheel iets dieper te maken, kun je ook in first-person view gaan om de dieren van dichtbij te bekijken. Dan kun je ze ook voeren en een foto van ze maken, terwijl ze in hun natuurlijke gebied rondhuppelen. Een kleine bonus, maar zoals de rest van de game: leuk genoeg om telkens weer even te doen.

Een simpele game waar je niet te veel voor hoeft te doen, maar waar je elke keer weer genoeg plezier uithaalt. De perfect smartphone-titel voor de korte wachtperiode.