Wellicht einde energielabel huizen in zicht
Het energielabel voor huizen dat sinds 1 januari verplicht is bij de verkoop van een huis ouder dan tien jaar, verdwijnt mogelijk weer. Een meerderheid van de Tweede Kamerfracties van CDA, VVD, SP en GroenLinks heeft minister Vogelaar gevraagd voorlopig te stoppen met het toekennen van labels, totdat de berekenmethode helemaal juist is.
Twee maanden geleden werd al duidelijk dat het label niet aansloeg, terwijl het wel verplicht is. Volgens de vereniging Eigen Huis (VEH) zit er een fout in het systeem dat bepaalt in welke categorie een huis valt. Zo zouden hoekappartementen vaak een betere beoordeling krijgen dan huizen in het midden van een flat, terwijl hoekwoningen juist minder energiezuinig zijn. Deze fout zou ook bij rijtjeshuizen worden gemaakt.
Als je als koper dan ja zegt is de verkoper verplicht een energie label te laten maken. Das lullig voor der
Mijn software: http://www.snidesoft.eu
Just blame yourself once and move on.
Ik erger me dood aan de houding van de overheid.
Heel kort. NL heeft het systeem uitgevonden, Europa heeft het idee overgenomen en verplicht gesteld. per 2006 moest het overal ingevoerd zijn. NL was als laatste omdat ze hun zaakjes niet geregeld hebben.
Dus is er iets in elkaar gekunsteld en is het verplicht gesteld.
Als er fouten in de software berekening zitten, en die zitten er zeker in, dan moeten die opgelost worden.
Iedereen die dan al een label heeft gehad, moet gewoon een nieuw label krijgen, en dat is niet zo moeilijk, want alles is opgeslagen en moet nog aanwezig zijn. is dus gewoon 1 druk op de knop, en klaar is kees en zoveel labels zijn er nog niet uitgeschreven.
Verder moeten ze van die verplichting af.
Ik heb er zo een hekel aan als mensen zeggen je moet dit je moet dat.
Maar als je de burger nou eens informeert over wat het inhoudt, dan wordt het in eens wel interessant.
Er zijn altijd mensen die een dikke amerikaan willen rijden die 1 op 2 slurpt, en zo zullen er altijd mensen zijn die verknocht aan een huis zijn.
Maar de meeste hebben ook liever dat hun auto 1 op 40 rijdt.
En als er berekend kan worden met welke middelen je dat bij je auto voor elkaar kan krijgen, met de huidige benzine prijzen, dan denk ik dat je mensen wel degelijk kan interesseren. zeker als je uit kan rekenen dat je de investering in een zeer korte termijn terug kan verdienen.
En dat kan gaan om duizenden euro's
en dan is er nog de opmerking dat het wel te ver kan gaan.
Ik had voor mijn bedrijf het volgende verzonnen, en dat zegt genoeg denk ik.
Isoleren.....
ISOLeren....
ISOLEREN...
Dooie lucht creëren
Ventileren is net zo belangrijk!
Maar voordat dat in Den Haag aankomt.
Tsja.
Het wordt tijd dat deze overheid gewoon opstapt, dat zou beter zijn voor het milieu, voor het verkeer, voor onze bejaarden, voor onze ondernemers, voor iedereen, behalve voor hun zelf.
Of nou ja, dan kunnen ze ook nog wel hun zakken vullen, met niets doen, maar ja. het is niet anders
Zoals ik op Tweakers las ging het zo:
-1 persoon is gecertificeerd om labels uit te brengen
-30 uitzend-studenten doen het werk
-bedrijf krijgt veel geld binnen
En uit eerdere onderzoeken bleek dat verschillende "labelaars" verschillende labels geven voor hetzelfde huis. Oftewel compleet zinloos!
Mensen vergeten gewoon dat je elke ochtend de ramen moet opengooien in zo'n dichtgetimmerd huis.
developers...
developers...
developers!
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
Het is aan de certificeringsorganisatie om zulke bedrijven de licentie in te trekken, en gelukkig is die stap nu ook eindelijk daadwerkelijk gezet.
En verschillende labelaars verschillende labels.
Zijn dus niet kundige labelaars bij betrokken.
Om een goed label te krijgen volgens de juiste richtlijnen is soms een behoorlijk gespit in de boeken, omdat er de meest belachelijke regeltjes bestaan.
Maar als er verschillen ontstaan dan heeft iemand zijn huiswerk niet goed gedaan.
Trouwens de meeste hier werken toch ook onder Windows software.
Overigens zit de grootste fout van het hele gebeuren gewoon op der platte reet in den haag
Doordat deze partijen het hele verhaal van een kant belichten en dan ook nog geen volledige informatie verstrekken of achterhouden, hebben alle adviseurs behoorlijke schade. Tevens wil ik hier nog aan toevoegen dat in 2002 ook een hele grote lasten verlichting is gekomen voor huiseigenaren op het gebied van bouw en verbouw zie vergunningsvrije bouwwerken. Toen dit vrijgegeven werd heeft dat voor ons een omzet vermindering van ruim 65 % tot gevolg gehad en dat scheelde huiseigenaren soms duizenden euro’s aan tekeningen leges enz enz. nu is het energielabel voor bouwkundige weer een inkomstenbron geworden en iedereen staat op zijn kop en schreeuwt geldklopperij enz enz.
Ik word ook een beetje KOTSZIEK van VeH (vereniging eigen huis) die zitten namelijk met 2 petten op. hun waren al in 2005 en 2006 betrokken en op de hoogte van het invoeren van dit label (Zie staatsblad Besluit van 24 november 2006 tot
implementatie van de richtlijn betreffende de
energieprestatie van gebouwen). daarnaast vind ik het toch wel heel frappant dat als de rekenmethodiek niet klopt, en eigen huis in de uitzending van NOVA suggereert dat zij kunnen controleren of er een correct label is afgeven, rijst bij mij de vraag hoe doen ze dat want ook zij moeten zich aan deze rekenmethodiek houden en als de gegevens goed zijn ingevuld dan moeten ze op het zelfde uitkomen. Dit klinkt voor mij alsof VeH een eigen markt wil creëren en zo de concurrentie wil uitschakelen. Dit betekkend ook dat de fout niet ligt bij de adviseur of de spreekwoordelijke klokkenluiders, maar bij de partijen die de rekenmethodiek hebben opgesteld en ingevoerd, deze zouden dan ook voor alle schade moeten opdraaien.
Ook wil ik even terug komen op de opmerking van VeH over de klachtenprocedure en dat dit geld zou kosten, VOLSLAGEN ONZIN.
Ten eerste is er een duidelijke klachtenprocedure en hoe deze in zijn werk gaat, zie VROM site en KBI site, op deze sites staat precies hoe en welke stappen iemand moet en kan ondernemen als zij het niet eens zijn met de uitkomst van het label. Tevens als je een goede adviseur bent, ligt je de cliënt ook goed voor in deze procedure lijkt mij!
Ten tweede behoord de klachtenprocedure VOLLEDIG GRATIS TE ZIJN. (bij ons bedrijf is dit zo en mochten wij een foutief label afgeven dan krijgt de cliënt KOSTENLOOS een correct label)
Ten derde zegt VeH dat het opstellen van een energielabel 200 euro kost WAS DIT MAAR WAAR, wij reken namelijk 119 euro incl. BTW voor het opstellen van een label en voor appartementen nog veel minder. Trouwens de meeste bedrijven zitten rond de 135 euro voor een label dus waar VeH dit bedrag vandaan haalt Joost mag het weten.
Mvg
Gedupeerde adviseur
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken