Pluchen krokodil zorgt voor vertraging

Icoon BizarEen enorme pluchen krokodil heeft vandaag een vlucht van Ryanair tussen de Italiaanse steden Rome en Bergamo twee uur aan de grond gehouden. Dat meldden de Italiaanse kranten woensdag.

Onenigheid over de vraag waar het dier moest worden opgeborgen, verhitte de gemoederen aan boord zo ernstig dat de gezagvoerder besloot niet te vertrekken.

De eigenaar van het speelgoedbeest had de krokodil als handbagage meegenomen in de cabine en op de vloer in het gangpad gelegd. Daar mocht het beest van het cabinepersoneel niet blijven, waarop een ruzie met de eigenaar ontstond. Er moest zelfs politie aan te pas komen.

De passagiers, die door de intercom te horen hadden kregen dat de vertraging de 'schuld' was van de krokodil, raakten verdeeld. Sommigen opperden het beest op de achterste rij lege stoelen te leggen, anderen vonden dat de eigenaar met zijn krokodil maar moest vertrekken. Een non kon de gemoederen bedaren, waarna de passagier en de krokodil het vliegtuig verlieten en de vlucht met twee uur vertraging alsnog kon vertrekken.

'Schnappi vliegt toch niet mee.'