Michiel Smit dreigt zetel kwijt te raken

Michiel Smit van Nieuw Rechts daar hadden we op FOK! al een tijdje niets meer van vernomen, maar nu haalt hij weer eens de kolommen van de krant. De leider van de politieke beweging die een mislukte poging deed een landelijke partij van belang te worden, is lid van de gemeenteraad van Lansingerland. Maar die raadszetel dreigt hij nu te verliezen omdat hij niet woont in deze gemeente aan de noordrand van Rotterdam.

Het adres dat Smit opgaf, een woning aan de Hooftstraat in Bergschenhoek, blijkt niet door hem bewoond te worden. De gemeente stelde een onderzoek in omdat er ernstige twijfel was gerezen over de juistheid van de adresgegevens die het Nieuw Rechts-raadslid had opgegeven. De bewoner van het huis in de Hooftstraat waar Smit bij in zou wonen, heeft volgens de gemeente verklaard dat Smit nooit bij hem is ingetrokken.

Hierop heeft de gemeente Smit uitgeschreven als inwoner van Lansingerland. Dit heeft tot gevolg dat Smit geen recht meer heeft op zijn raadszetel.

Smit was en is niet bereikbaar voor commentaar. Hij heeft tot vrijdag de tijd om tekst en uitleg te geven. Doet hij dit niet, dan wordt hem zijn raadszetel afgenomen.

Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) van Lansingerland noemt het een 'bizarre' zaak: ''Ik heb dit in mijn gehele politieke loopbaan nog nooit meegemaakt.''