Politie zoekt getuigen mishandeling

Meerdere breuken in zijn kaken, jukbeenderen, oogkassen en zijn neus, en een hersenschudding. Een 43-jarige Alblasserdammer die in de nacht van vrijdag op zaterdag met collega’s op stap was op de Dam in Alblasserdam, raakte ernstig gewond toen hij op straat door twee mannen in elkaar werd geslagen. Zijn 20-jarige collega liep eveneens een gebroken neus op. De politie hield al snel twee verdachten aan, maar is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over wat er gebeurd is.

Volgens eerste verklaringen zouden de slachtoffers op straat woorden hebben gehad met de twee mannen, waarna de mishandelingen plaatsvonden. In eerste instantie leken de verwondingen mee te vallen, en de 43-jarige man is zelf op de fiets naar huis gegaan. Pas toen hij zaterdag wakker werd, merkte hij dat zijn gezicht compleet verbouwd was. Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis constateerde de arts alle breuken. Hij mag voorlopig nog niet naar huis en krijgt zware pijnstillers. Zijn 20-jarige collega, eveneens uit Alblasserdam, zal ook een operatie moeten ondergaan voor zijn scheefgeslagen neus.

Getuigen gezocht
Toegesnelde agenten wisten heel snel twee verdachten aan te houden. Het zijn 2 mannen van 20 uit Papendrecht. Zij zitten nog vast en worden verhoord. De politie wil graag met mensen spreken die vrijdagnacht op de Dam waren en meer weten over het incident dat rond 2.00 uur plaatsvond. Zaterdagavond wordt daarom in het uitgaansgebied geflyerd door agenten. Iedereen die meer weet over het incident wordt verzocht te bellen met 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht, afdeling ZSM.