Jong Ajax weer koploper na hattrick Sierhuis en puntverlies N.E.C.

Jong Ajax heeft de koppositie in de Jupiler League weer terug. In Doetinchem werd vrijdagavond afgerekend met De Graafschap, terwijl concurrent N.E.C. Nijmegen punten liet liggen in Friesland.

Spits Kaj Sierhuis schoot Jong Ajax al na een paar minuten op voorsprong, maar Daryl van Mieghem werkte zich na een half uur langs Ajax-keeper Norbert Alblas en scoorde de gelijkmaker. De Graafschap leek te profiteren van een mindere periode van de Amsterdammers, maar Sjoerd Ars kreeg het op knappe wijze voor elkaar de bal over te schieten.

Al zeer snel na de pauze was het weer raak voor de bezoekers, wederom dankzij Sierhuis. Youssef El Jebli bracht De Graafschap echter weer langszij, maar een derde treffer van Sierhuis werd de thuisclub teveel. Sven Nieuwpoort was al met rood weggestuurd, Myanty Abena volgde hem en tegen negen man zorgde Ché Nunnely nog voor de 2-4 eindstand.

N.E.C. had het zwaar tegen SC Cambuur, de nummer dertien in de Jupiler League. Anass Achahbar bracht de koploper kort voor rust toch op voorsprong, maar Jordy van Deelen had na rust andere plannen. De verdediger werkte met een fraai schot de gelijkmaker in de touwen, waarna beide ploegen de kansen niet meer afmaakte en het bij 1-1 bleef.

Met 61 punten staat Jong Ajax nu weer op kop, één punt boven de Nijmegenaren. Fortuna Sittard wist op bezoek bij FC Oss met 1-2 te winnen en doet zo ook nog mee om de titel: de Limburgers hebben 56 punten.