Van Gerwen en Klaasen simpel door op EK darts

Op het Europees kampioenschap darts, wat overigens niet alleen voor Europeanen is, hebben Michael van Gerwen en Jelle Klaasen zich zonder grote probleme geplaatst voor de achtste finales.

Van Gerwen speelde in de eerste ronde tegen landgenoot Jan Dekker. Mr Coat hield de wereldkampioen in de eerste paar games nog wel bij, maar vanaf 2-2 nam Van Gerwen de regie in handen en liep hij weg naar een 6-2 overwinning. In de achtste finales speelt hij tegen de Engelsman Ian White, die landgenoot Darren Webster met 6-5 versloeg.

Klaasen speelde tegen Christian Kist en dat ging bijzonder makkelijk. Niet zozeer omdat Klaasen geniaal gooide, maar omdat Kist zichtbaar veel last had van een tennisarm en een werkelijk belabberd potje gooide. Klaasen won met 6-0, hoewel hij na afloop aangaf mee te hebben geleefd met Kist - Klaasen speelde in het begin van het jaar zelf met een zeer pijnlijke pols en kent het gevoel.

Kyle Anderson wordt Klaasen's volgende tegenstander. De Australiër stuurde John Henderson met 6-1 terug naar Schotland. De Belgische broertjes Huybrechts konden in de achtste finales tegen elkaar spelen, maar dat gebeurt niet: Mensur Suljovic stuurde Kim met 6-5 naar huis, Gerwyn Price deed hetzelfde met oudere broer Ronny. Simon Whitlock was met 6-3 te sterk voor James Richardson en neemt het hierna op tegen Alan Norris, die Mervyn King met 6-4 versloeg. 

Vrijdag komen twee Nederlanders in actie: Benito van de Pas en Vincent van der Voort spelen dan tegen elkaar. Een andere interessante speler is de Pool Krzysztof Ratajski, die dit jaar indruk maakte bij de BDO en nu zal debuteren op een groot toernooi bij de PDC. Een pittige opgave wordt dat wel, want hij krijgt gelijk Peter Wright tegenover zich.

Van Gerwen en Klaasen simpel door op EK darts (Pro Shots / Joris Verwijst)
Van Gerwen en Klaasen simpel door op EK darts (Pro Shots / Joris Verwijst)