Grootschalig politieonderzoek naar schietincident

De politie en het Openbaar Ministerie hebben een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gevormd naar aanleiding van een dodelijk schietincident aan de Klingerbergsingel in Blerick. In de nacht van maandag op dinsdag kwam hierbij een persoon om het leven. Het slachtoffer betreft een 44-jarige man uit Blerick. 

Die nacht rond 03.00 uur meldden buurtbewoners knallen die te horen waren rond de Klingerbergsingel. Toen agenten ter plaatse arriveerden, troffen zij het zwaargewonde slachtoffer op straat aan. Ondanks de inzet van hulpverleners kwam deze korte tijd later te overlijden.

Door medewerkers van Forensische Opsporing is er direct na het incident een technisch onderzoek gestart. Met dit onderzoek wil de politie eventuele aanwijzingen of sporen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek veiligstellen. Getuigen hebben gemeld dat er meer keren is geschoten. In de buurt van de plaats delict is onder meer met een speurhond gezocht naar hulzen. Daarnaast vond er dinsdag een buurtonderzoek plaats. De komende dagen worden getuigen gehoord en camerabeelden bekeken. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat het motief of aanleiding voor het schietincident is. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

NFI
Het stoffelijk overschot is in beslag genomen. Deze week zal er sectie plaatsvinden op het lichaam bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag.