Oekraïners opgepakt met 33 betaalkaarten

De marechaussee heeft op Schiphol twee Oekraïners opgepakt die tientallen betaalkaarten en vals geld bij zich hadden. Dat gebeurde volgens de dienst nadat de mannen dit weekend met een gestolen creditcard taxfree aankopen wilden doen aan boord van een vliegtuig.

De crew van het toestel dat van Kiev naar Schiphol vloog kreeg argwaan toen een betaling werd geweigerd en een van de mannen een andere kaart wilde gebruiken. Toen de bemanning daarop de creditcard door het systeem haalde, bleek dat de kaart als gestolen was opgegeven.

Marechaussees controleerden de Oekraïners daarom bij het verlaten van het vliegtuig. "Bij de fouillering bleken de verdachten in bezit van een gestolen identiteitsbewijs, 33 credit- en betaalpassen op verschillende namen en een contant geldbedrag van 6000 euro", meldde de dienst maandag. "Het geld was vals."

De twee mannen van 31 en 47 jaar zijn opgepakt. Uit onderzoek moet blijken of alle betaalkaarten zijn gestolen. De luchtvaartmaatschappij heeft inmiddels aangifte gedaan van vervalsing en oplichting.

Oekraïners opgepakt met 33 betaalkaarten
Oekraïners opgepakt met 33 betaalkaarten (Foto: ANP)