Man wordt gearresteerd en vraagt vriendin ten huwelijk

Huwelijksaanzoeken worden overal gedaan en doorgaans op allerlei verschillende manieren. Van "Hey, zullen we eens trouwen?" op de bank tot prachtige uitspattingen aan het strand. 

Toch is er niks romantischer dan je geliefde ten huwelijk vragen terwijl de politie je in de boeien geslagen heeft, zo leek Brandon Thompson uit Muskogee, Oklahoma vorige week te denken. Hij zat op 4 juli thuis zijn verjaardag en Onafhankelijkheidsdag te vieren toen de politie aanklopte: meneer had nog zes boetes openstaan en werd gearresteerd.

De romanticus had echter andere plannen, maar hij zocht eerst maar even bevestiging bij moeder om te vragen of dat nog door kon gaan. "Mama, kan ik het nu doen? Kan ik haar nu ten huwelijk vragen?", vroeg Thompson volgens de agenten, waarmee hij de verrassing wel gelijk een klein beetje teniet deed.

Moeder vond het wel een goed idee en vroeg de agenten of ze de trouwring mocht gaan halen, wat geen probleem was. Vlak voor hij afgevoerd werd naar het gevang ging Thompson op zijn knie voor zijn vriendin, Leandria Keith. "Meende hij dat nou?", dacht de vrouw later, zo zei ze tegen lokale media. 

Niks is romantischer dan trouwen met een vent die afgevoerd wordt naar de gevangenis en dus twijfelde ze geen moment. "Ik wist gelijk dat ik ja ging zeggen, ik hou enorm veel van hem. We hebben goede en slechte momenten, waar we ons samen doorheen slaan. Het is een onvoorwaardelijke liefde denk ik."

Met je handen op je rug een ring overhandigen is wat lastig en de agenten van dienst waren de beroerdsten niet. Ze maakten Thompson's handen los, verplaatsten die naar de voorkant en deden de handboeien weer om, zodat hij in elk geval de ring zelf kon geven. Na een stevige omhelzing werd Keith's kersverse verloofde afgevoerd naar de gevangenis.

Een dag later kwam hij overigens al vrij na het betalen van de borgsom. "We slaan ons overal doorheen", aldus Keith. "Iedereen maakt keuzes en soms zijn dat slechte keuzes. Ik hou van hem en ik wil de rest van mijn leven met hem doorbengen." 

Thompson vraagt zijn vriendin ten huwelijk (Bron: YouTube)