Olivo maakt Roland Garros-stunt na één game compleet

Tennisser Renzo Olivo heeft de grootste zege uit zijn carrière binnengesleept. De 25-jarige Argentijn klopte in de eerste ronde van Roland Garros niemand minder dan Jo-Wilfried Tsonga, de nummer dertien van de wereld.

Olivo stond dinsdag al uitstekend te spelen en kwam op een 5-4 voorsprong in de vierde set, terwijl hij al 2-1 in sets voor stond. Op dat moment zorgde de invallende duisternis ervoor dat de wedstrijd onderbroken werd, maar dat mocht voor Tsonga niet baten.

De Fransman begon woensdag met serveren en enkele minuten later kon de douche weer opgezocht worden - als dat überhaupt nodig was. Olivo bracht een matchpoint op het scorebord, maar die werd net als de volgende twee stuks weggewerkt door Tsonga. Matchpoint vier was echter raak en daarmee was voor Olivo zijn tweede overwinning op een toptwintigspeler - na Tommy Robredo (18) in 2014 - een feit.