Knegt en Schulting goed begonnen aan WK shorttrack

De Nederlandse toppers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting zijn goed begonnen aan het WK shorttrack in Ahoy. In het sportpaleis schaatsten beide Friezen naar de kwartfinales op de 500 en 1000 meter en bereikten de halve eindstrijd op de 1500 meter.

Waar Schulting al haar wedstrijden won was het Knegt die op de 1500 meter een tweede plaats toe moest staan. Van de andere Nederlanders plaatsten zich bij de mannen Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf zich ook voor de kwartfinale van de kilometer. Op de 500 meter sneuvelde Breeuwsma voortijdig en ging Hoogerwerf naar de kwartfinale, terwijl het op de 1500 meter andersom was waar Breeuwsma wel de halve eindstrijd behaalde.

Bij de vrouwen behaalde Rianne de Vries net als Schulting de kwartfinales op de 500 en 1000 meter en de halve eindstrijd op de 1500 meter. Yara van Kerkhof lukte het alleen met de kwartfinale op de 500 meter.

Morgen staan voor de schaatsers de 1500 en 500 meter weer op het programma. Ook worden dan de halve finales van de aflossing verreden, waar het Nederlandse team zich hoopt te plaatsen voor de finale van zondag.