Kupers overtuigend naar halve finales 800 meter, ook Verstegen door

Thijmen Kupers heeft zich op het EK indooratletiek in Belgrado overtuigend geplaatst voor de halve finales van de 800 meter. De Nederlander werd in 1:47,21 minuten tweede in zijn serie, achter de Zweed Andreas Kramer. Dat was genoeg om zich voor de halve eindstrijd te plaatsen.

Bij de dames maakte Sanne Verstegen iets minder indruk, maar ook zij mag in de halve finales in actie komen. Achter Selina Büchel, een van de favorieten voor goud, en Esther Guerrero liep Verstegen in 2:03,55 naar de derde plek. Als een van de tijdsnelsten mag ze zich op gaan maken voor de halve finales. Die staan zaterdag vanaf 19.00 uur op het programma en worden live op Eurosport uitgezonden. 

Voor kogelstootster Melissa Boekelman zit het EK er na één ochtend weer op. Met 17,19 meter kwam ze niet in de buurt van de kwalificatie-eis van 17,70 meter en ook een klassering in de top-8 zat er geen moment in. Opvallend was dat ook de Turkse Emel Dereli het niet haalde, nadat ze vorig jaar op het EK in Amsterdam nog brons pakte.