WK darts: Chisnall naar laatste zestien, Thornton en Suljovic naar huis

Kerst is eindelijk voorbij en dus is het weer tijd voor de belangrijke zaken in het leven: darts! In het Londense Alexandra Palace is het WK weer verder gegaan met de tweede ronde. Dinsdagmiddag staan drie wedstrijden op het programma. 

Mensur Suljovic (AUT, 8) - Mark Webster (WAL, 25) 3-4
Het werd een aparte partij tussen Mensur Suljovic en Mark Webster. The Gentle won de eerste set, terwijl in de tweede set een ware demonstratie werd gegeven van hoe je niet op dubbels moet gooien. Beurt na beurt lukte het beide heren niet, tot Webster toch als ware het een wonder de leg won en vervolgens ook de set pakte: 1-1. Het leek Suljovic een beetje te breken, want hoewel de Oostenrijker twee legs kon pakken, was het toch een uitstekend scorende Webster die binnen afzienbare tijd op 1-3 stond.  

Toch wist Suljovic zich te herstellen en na een spannende set kwam hij terug naar 2-3. Nog meer gemiste dubbels en vijf spannende legs later had Webster het helemaal moeilijk. Suljovic ging erop en erover en sleepte er met 3-3 een beslissende set uit. De Oostenrijker miste een 161-finish om op 1-0 te komen en zag Webster de leg pakken. Ook in de volgende leg kreeg Suljovic een kans die hij niet benutte en in de derde leg gebeurde dat opnieuw. Webster greep de kansen met beide handen aan en pakte de zege met 3-4.

Mensur Suljovic - Mark Webster (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Mark Webster (Bron: PDC)

Robert Thornton (SCO, 9) - Daryl Gurney (ENG, 24) 3-4
Na Suljovic kan ook Robert Thornton zijn koffers pakken. De constant met zijn hoofd schuddende Schot begon bizar slecht aan het duel met Super Chin, die binnen een kwartiertje de eerste twee sets op de kaart had staan. In de derde set pakte Thornton dan eindelijk een leg en plotseling ging het beter. Hij gaf Gurney goed partij en kwam terug tot 2-2. Hij maakte er zelfs 3-2 van, maar Gurney kon zijn rug op tijd rechten om er een beslissende set uit te slepen. Daarin liet hij Thornton dan toch kansloos en met 3-0 pakte hij de laatste set.

Robert Thornton - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Robert Thornton - Daryl Gurney (Bron: PDC)

Dave Chisnall (ENG, 7) - Chris Dobey (ENG) 4-2
Chisnall heeft in een redelijk duel afgerekend met Dobey. Chizzy pakte de eerste set, maar de 26-jarige Dobey liet een erg sterke tweede set ziet en trok de stand gelijk. Het duel ging gelijk op en in de volgende twee sets waren steeds vijf legs nodig om tot een winnaar te komen, waarin beide spelers één set pakten: 2-2. Voor Dobey was het vanaf dat moment echter klaar. Hij won nog maar één leg en kon geen vuist meer maken tegen het constante spel van Chisnall, die met 4-2 de wedstrijd naar zich toe trok.

Dave Chisnall - Chris Dobey (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Chris Dobey (Bron: PDC)