Kelderman na vertrek: "Had nieuwe omgeving nodig"

Wielrenner Wilco Kelderman zal in 2017 aan een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan beginnen. De 25-jarige Nederlander reed vijf jaar lang bij LottoNL-Jumbo en diens voorgangers, maar sluit zich nu aan bij Team Sunweb. 

Na de Tour de France van dit jaar had Kelderman het plan al om te vertrekken. Hij had het naar zijn zin bij LottoNL, maar had iets nieuws nodig. "Een andere ploeg zou mij weer een frisse start geven, dacht ik", waarna hij bij Sunweb uit kwam. "Ze hadden al een aantal Nederlandse renners en het leek me een interessante ploeg", vertelt Kelderman. 

De renner kende een uitstekend 2014, met de zevende plek in de Giro d'Italia en de veertiende plek in de Vuelta a España. Vervolgens kon hij echter niet meer echt voldoen aan vooral zijn eigen hoge verwachtingen. "Misschien heb ik die grote stap te snel gemaakt en had ik in 2015 nog eens de Giro moeten rijden in plaats van de Tour", stelt hij. "Als renner wil je altijd meer, maar later kan blijken dat het te veel was. Ik vergat de basis."

Kelderman hoopt vooral weer terug te kunnen naar hoe het in het begin van zijn carrière ging. "Gewoon trainen en aan niks anders denken. Ik deed alleen de basisdingen en de rest kwam vanzelf." In welke koers Kelderman zal debuteren voor zijn nieuwe ploeg is nog niet bekend.