LeBron wint in duizendste wedstrijd

De NBA, ’s wereldse beste basketbalcompetitie, kende afgelopen nacht een vol programma. Alle dertig ploegen kwamen de dag na Thanksgiving in actie. Voor LeBron James was het een bijzondere dag: hij stond voor de duizendste keer op het veld in een NBA-wedstrijd.

Ondanks dit jubileum en de rustdag, kenden James en de rest van de Cleveland Cavaliers geen greintje genade met de Dallas Mavericks. In het tweede kwart was het verschil al veertig punten, 68-28, en de eindstand liet ook weinig aan duidelijkheid over: 128-90.

Dallas verloor voor de dertiende keer en wist slechts twee keer te winnen. Cleveland staat met twaalf zeges en twee keer verlies ruim aan kop in de Eastern Conference. Kevin Love was met 27 punten, waaronder zeven driepunters, weer topscorer.

De Los Angeles Clippers maakten voor de derde keer dit seizoen een misstap. In en tegen het grillige Detroit werd verloren van de Pistons, 108-97. Detroit kondigde de bouw van een nieuw stadion in hartje centrum aan en het leek de ploeg te motiveren. Alle starters kwamen tot minstens vijftien punten.

Twee ploegen hadden een verlenging nodig om te winnen. De Oklahoma City Thunder wonnen in Denver van de Nuggets, 132-129. Aan het eind van de reguliere speeltijd miste Russell Westbrook de kans om de wedstrijd te beslissen en zag hij zijn lay-up geblockt worden door Kenneth Faried. In de verlenging maakte hij met vijf punten wel het verschil. Westbrook kwam tot weer een onwaarschijnlijke statline van 36 punten, 12 rebounds en 18 assists, zijn zesde triple double in zeventien wedstrijden. Bij Denver leverde de 19-jarige rookie Jamal Murray weer belangrijk werk met twintig punten.

Ook New York had een verlenging nodig om te winnen van de Charlotte Hornets, 113-111. Carmelo Anthony speelde als in zijn beste jaren, kwam tot 35 punten en 14 rebounds en wist het publiek in Madison Square Garden op de banken te krijgen met het winnende schot in de slotseconden. New York won voor de zesde keer op rij in eigen huis en de fans hopen al meer dan voorzichtig op een terugkeer naar de play-offs.

Carmelo Anthony brengt New York de zege in de slotseconden van de overtime (Bron: YouTube)

Overige uitslagen

Boston Celtics – San Antonio Spurs 103-109
Orlando Magic – Washington Wizards 91-94
Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 89-105
Utah Jazz – Atlanta Hawks 95-68
Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 99-105
Memphis Grizzlies – Miami Heat 81-90
Indiana Pacers – Brooklyn Nets 118-97
Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves 85-98
Portland Trail Blazers – New Orleans Pelicans 119-104
Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 85-109
Sacramento Kings – Houston Rockets 104-117