FOK! Wat een weer: Perioden met zon

Goedemorgen! De afgelopen week viel er plaatselijk flink wat regen. Zeker in het westen en deels zuiden was het soms echt kletsnat. In het noorden bleef het echter een heel stuk droger, of bleef het zelfs helemaal droog. De komende dagen zijn grote regenbuien niet meer aan de orde. Niet dat het volledig droog blijft, maar de hoeveelheden lijken zeer beperkt te blijven.

Gisteren hadden we bijna overal een mooie dag met heel veel zon. Uitzondering vormde het zuidoosten daar bleef het een groot deel van de dag bewolkt en nevelig. In Limburg was het dan ook maar 3 graden. In de zon werd het nog 6 graden. Er stond een frisse oostelijke wind.

De afgelopen nacht was koud en in het binnenland ontstonden er plaatselijk dichte mistbanken. Vrijwel overal heeft het gevroren. Aan zee voor het een halve tot een hele graad, maar dieper landinwaarts vroor het al gauw 3 tot 4 graden. Op beschutte plekken nog een graadje meer. Dit kon dus lokale gladheid opleveren.

Vandaag is ook een redelijke dag. Er zijn perioden met zon, maar ik moet wel zeggen dat er meer sluierbewolking aanwezig is, dus het is niet kraakhelder. In de loop van de middag wordt de bewolking in het westen steeds dikker. Uiteindelijk kan daar in de avond een beetje regen of motregen vallen. De oost-zuidoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. Voor het gevoel is het kouder dan de 5 graden die we vanmiddag op de thermometers zullen vinden.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:44
Zon onder: 17:01
Zonkracht: 2 / 1
 
Mooie kleuren in de vroege ochtend bij DJMO (Foto: DJMO)
                Prachtige kleuren op de vroege ochtend bij DJMO. (foto: DJMO)

                
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1942 De slag om Guadalcanal begint.
1948 Het Tribunaal van Tokio veroordeelt zeven Japanse leiders tot de doodstraf voor hun aandeel in de Tweede Wereldoorlog.
1990 Tim Berners-Lee publiceert een formeel voorstel voor het World Wide Web.
2001 In Belgie start het eerste commerciele landelijke radiostation met uitzenden: Qmusic.
2014 De Britse acteur Warren Clarke overlijdt.